Інвертори Luxpower Tek - налаштування, відгуки, ділимось досвідом

Невже не достатньо 35мм2 для повноцінного користування навантаженням?
можливо і так а можливо і ні...
в сонячній панелі на 15А стоять провідники 4мм2, для чого такі товсті? невже не вистачає 1,5ммм2, по таблиці струмів 1,5мм2 кабель пропускає 23А? але ці таблиці струмів розраховані для змінного струму, для постійного струму втрати будуть значно більші так як на постійний струм сильно впливає довжина і опір провідника на відміну від змінного струму , чим довший кабель тим товщий він повинен бути, для 100А постійного струму нада кабель приблизно 40мм2 довжина до 1м. якщо довжина буде 1-5м то переріз уже 50мм2. Я зробив з запасом на майбутне щоб потім не купувати знов кабель, і в мене звичка робити все з запасом.
в 1м мідного багатожильного кабелю 2,5мм2 при постійному струмові всього 1А іде падіння 0,4В перевіряв на практиці, у мене кабель до акб іде 1,5м 50мм2 а струм там легко до 30А буває, то це ще я використовую інвертор просто як упса не постійно, а в майбутньому коли поставлю панельки то щей бойлер повішаю на інвертор бо він саме більше споживає світла, щоб панельки компенсували хоч в день.
Як потепліє розкрию батарею і заміряю скіки вольт падає при 50А на моєму кабелі.

Останнє редагування:
для 100А постійного струму нада кабель приблизно 40мм2
Розрахункове навантаження це 4А на 1мм2. В мене три роки вже кабель встановлений до акумулятора 25мм2, при цьому струми бувають короткочасно до 120-130А - нічого не гріється і не падає! А на падіння напруги в 0.2-0.3в я взагалі не то що уваги не звертаю, я навіть не думаю про неї ! Це ж не лабораторія для випробувань, це просто домашня СЕС!

Добрий день усім. Є проблемка - прошу відгукнутись, якщо хтось в курсі. SNA6000 видає Failure при спробі оновитись ось цим файлом: cBAA-2Fxxxx_MpptApp_20240. Причому перші два проходять -Ок (іх взагалі 3 шт). Хтось таке бачив? Побороли? Чи не звертати уваги?

Розрахункове навантаження це 4А на 1мм2. В мене три роки вже кабель встановлений до акумулятора 25мм2, при цьому струми бувають короткочасно до 120-130А - нічого не гріється і не падає! А на падіння напруги в 0.2-0.3в я взагалі не то що уваги не звертаю, я навіть не думаю про неї ! Це ж не лабораторія для випробувань, це просто домашня СЕС!

а ви заміряли падіння чи це так просто припущення? якщо на кабелі 2,5мм2 1м при 1А падає 0,4В, і він теж не гріється навіть при підінні в 1В то на кабелі який в 20 разів товщий а струм більший у 30 разів з довжиною 1,5м втрати можуть бути 1В і більше навіть до 100А.

Останнє редагування:
Добрий день усім. Є проблемка - прошу відгукнутись, якщо хтось в курсі. SNA6000 видає Failure при спробі оновитись ось цим файлом: cBAA-2Fxxxx_MpptApp_20240. Причому перші два проходять -Ок (іх взагалі 3 шт). Хтось таке бачив? Побороли? Чи не звертати уваги?
З цим питанням вам напевне треба в підтримку писати info@luxpowertek.com, вони за 1-2 дні дають відповідь інколи швидче.

Ви гадаєте, я сиджу з вольтметром та проводжу заміри? Ні-ні, мені таке ну зовсім не треба!...
В тому і ваша проблема що не міряли ну яросно доказуєте що втрат немає, треба спочатку міряти а потім стверджувати. Якщо не треба міряти то і не треба щось стверджувати , все дуже просто. Хтось читає ваші пости і дивиться "а оно в чувака 25мм і все нормально при 130А", а потом кине 5м кабелю 25мм(щоб по дешевше бо акб і інвертор в різних кімнатах) під такий струм до акб а потім незрозуміло куди напруга дівається при навантаженні і інвертор тухне хоча акб заряджена, а все із за тих хто не сидить з вольтметром ну каже що все супер.

Останнє редагування:
ну яросно доказуєте що втрат немає
Де я про таке взагалі міг написати? Читайте уважно:
Це ж не лабораторія для випробувань, це просто домашня СЕС!
Втрати типу 20-100Вт на перетвореннях чи на кабелю - мимо проходять!

А взагалі - тема про інвертор, його налаштування та досвід використання.
То ж давайте будемо дотримуватися правил та не виходитимемо за рамки!

Останнє редагування:
Де я про таке взагалі міг написати? Читайте уважно:
читаю (з вами диванними спецами завжди так "та де я таке писав? та я такого не казав")
на падіння напруги в 0.2-0.3в я взагалі не то що уваги не звертаю, я навіть не думаю про неї
Ви гадаєте, я сиджу з вольтметром та проводжу заміри?
тобто ніхто нічого не міряв ну стверджує що там немає на що звертати уваги? Яким чином можна стверджувати що там втрати всього 0,3В не робивши замірів при навантаженні?

Останнє редагування:
Чудова шпаргалка для початківців щоб не наступати на граблі, бо налаштування в люкса специфічні , тут розжовано практично всі опції рекомендую кожному хто не вїхав що до чого з інструкції користувача. Можна закріпити в шапці.
А також інструкція як підключить інвертор до Wi-Fi.

Вкладення

• розяснення по люксу.pdf
    4,4 Mб · Перегляди: 23
  • posibnik_wifi_quick_guidance_ua.pdf
    851,1 Кб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: andy
Може хтось знає, як у SNA6000 налаштувати lifepo4 батарею без комунікацій? Тільки через lead-acid меню?

Назад
Угорі