Kalan2024
Tier1
- Реєстрування
- 11 Сер 2024
- Дописи
- 568
- Бали
- 43
- Інвертор
- Luxpower SNA5000 ,Phantom UPS-0512
можливо і так а можливо і ні...Невже не достатньо 35мм2 для повноцінного користування навантаженням?
в сонячній панелі на 15А стоять провідники 4мм2, для чого такі товсті? невже не вистачає 1,5ммм2, по таблиці струмів 1,5мм2 кабель пропускає 23А? але ці таблиці струмів розраховані для змінного струму, для постійного струму втрати будуть значно більші так як на постійний струм сильно впливає довжина і опір провідника на відміну від змінного струму , чим довший кабель тим товщий він повинен бути, для 100А постійного струму нада кабель приблизно 40мм2 довжина до 1м. якщо довжина буде 1-5м то переріз уже 50мм2. Я зробив з запасом на майбутне щоб потім не купувати знов кабель, і в мене звичка робити все з запасом.
в 1м мідного багатожильного кабелю 2,5мм2 при постійному струмові всього 1А іде падіння 0,4В перевіряв на практиці, у мене кабель до акб іде 1,5м 50мм2 а струм там легко до 30А буває, то це ще я використовую інвертор просто як упса не постійно, а в майбутньому коли поставлю панельки то щей бойлер повішаю на інвертор бо він саме більше споживає світла, щоб панельки компенсували хоч в день.
Як потепліє розкрию батарею і заміряю скіки вольт падає при 50А на моєму кабелі.
Останнє редагування: