Вітаю! Теж стикнувся з високою напругою в мережі.
Встановлено в селі в Київській області, трансформатор старий, мережа відповідно теж. При підключенні прокинули один проліт СІПом від повітряної лінії до лічильника. Інвертор Huawei SUN2000-30KTL-M3. Без генерації вдень напруга ~240В, коли починається генерація, поступово зростає до 255-260В, поки не відключе реле напруги на якійсь фазі (я ж не хочу щоб у сусідів щось згоріло). Кожного дня це може бути інша фаза.
По першому посту не зміг нічого змінити, бо в додатку вже все по-іншому - "Voltage rise suppression" немає, код мережі на CZECH-EN50549-LV230 не змінював. Знайшов вебінар від Huawei, по ньому змінив характеристику кривої Q-U, але це не дуже допомогло.
Минулого тижня давав заявку в ДТЕК, з приводу високої напруги вдень. Але вони приїхали лесь о 18 чи 19 годині, поміряли напругу на трансформаторі та сказали що все ок. Проте, запропонували провести окремий кабель від трансформатора, скільки за це ₴, ще не порахували. На моє зауваження, що проблема в лінії працює в обидва боки (чи я генерую, чи споживаю), тактично промовчали.
Тому маю, на мій погляд, три варіанти:
1) погодитись на нову лінію від трансформатора за свої (ще невідомо які) гроші. Але без гарантії що проблема вирішиться, бо якщо потужністі трансформатора не вистачить, то це не допоможе
2) зробити споживач на 30 кВт (або на одну фазу на 10 кВт) та давати заявку на низьку напругу (без генерації)
3) спробувати знайти ще якісь налаштування в інверторі, поки не вирішиться одним з перших двох варіантів.
Якщо хтось зможе допомогти з актуальними налаштуваннями (буду радий платній консультації та допомозі)