Як моніторити ємність заряду акумулятора Lifepo4 віддалено BMS JK-B2A8S20P?

А якщо використати старий телефон та AnyDesk,TeamViewer (якусь платну версію) і тим самим обійти всі ці штуки? Телефон до Wifi,батарею по блутуз?
Я AnyDesk использую почти год на даче. Полет отличный. Телефон постоянно на зарядке, так как батарея почти дохлая. Удобно удаленно и BMS мониторить и TUYA устройства подключать. Умные розетки на обогреватели плюс датчики температуры. Отцу только кнопку нажать, всё остальное удаленно.

Вкладення

• photo_2025-10-14_00-59-55.jpg
    photo_2025-10-14_00-59-55.jpg
    85,5 Кб · Перегляди: 12
Отцу только кнопку нажать, всё остальное удаленно.
Кожен день? Чи скільки триває сесія? На одному телефоні я пробував, але там не можна встановити, щоб екран не гас (і, відповідно, роз'єднує з'єднання).

Мне постоянное подключение и не нужно. Главное, в настройках убрать подтверждение сеанса на удаленном устройстве. И пользуюсь, как обычным телефоном. AnyDesk постоянно висит в памяти, дал все разрешения + плагин AD1

Вітаю! я тільки встряг в акумуляторну історію та не знаю в якому напрямку мені рухатись. Маю пару з цього акуму та оцього дбж. Колись у майбутньому планую придбати інвертор та додаткові батки, але зараз стало питання моніторінгу, бо індикація заряду lifepo4 батарей у цього дбж коректно не працює. Як оптимально це реалізувати? Розглядаю усі варіанти, бо все вдома під рукою, дякую!

Вітаю! я тільки встряг в акумуляторну історію та не знаю в якому напрямку мені рухатись. Маю пару з цього акуму та оцього дбж. Колись у майбутньому планую придбати інвертор та додаткові батки, але зараз стало питання моніторінгу, бо індикація заряду lifepo4 батарей у цього дбж коректно не працює. Як оптимально це реалізувати? Розглядаю усі варіанти, бо все вдома під рукою, дякую!
ну якщо дома - поставте на батарейку норм вольтметр. Запишіть покази. Прівняйте з тим шо може бути. Складіть собі свою табличку SOC.
Ходіть - дивіться. Потім - можна і віддалено)).

подивився - так на ньому є і rs485/can - пісня. Питайте у продавця за протоколи обміну. І можна буде городити.

поставте на батарейку норм вольтметр
Вольтметр для lifepo4 не підійде. Це тільки орієнтуватися коли батарея на 100% чи майже в 0%.

Для заміру реального відсотку треба або нормальну бмс або кулометр

Вольтметр для lifepo4 не підійде. Це тільки орієнтуватися коли батарея на 100% чи майже в 0%.

Для заміру реального відсотку треба або нормальну бмс або кулометр
я ж там написав за БМС. якщо ви не бачили.
А вольтметром можна зробити порівняння з вольтажами референсними.
А можна спробувати батарею розряджати. Наприклад чайником. Чи обігрівачем.
Прикинути - скільки вибираємо енергії. По часах.
Ну або поставити розетку з енергомоніторингом - зараз не так вже і дорого.
І порівняти з референсом.
Людина ж хоче розібратися - і має все під рукою.

Так а чому не поставити один з рідних JK екранів? Вони на цих БМС все нормально показують.

Так а чому не поставити один з рідних JK екранів? Вони на цих БМС все нормально показують.
тут вже плутанина. Треба напевно чистити.
Тема про JK BMS
але тут же muthsera запитує про свою батарейку
2E LFP12, 12В, 200А/h, ABC 4S

ну вони також орієнтуються на табличні рівні напруг.
як я казав - краще вже енергомоніторинг.
Jk bms під час першого підключення орієнтується (SOC )по напругам . Після першого розряду до 0 SOC починає рахувати Кулони (скільки Ампер*годин заходить та виходить з батареї ) і це доволі якісний відлік SOC (state of charge) cтану заряду батареї в відсотках

Вкладення

• IMG_20251027_122537.jpg
    IMG_20251027_122537.jpg
    458,5 Кб · Перегляди: 3
Останнє редагування:
Взагалі для онлайн керування/моніторингу b2a8s20p є webkabi net або подібні готові проекти

Останнє редагування:
Взагалі для онлайн керування/моніторингу b2a8s20p є webkabi net або подібні готові проекти
так про шо й мова.
JK - наш народний БМС!
ше по старих версіях були питання. А по нових - нема!
Можна як використовувати готові варіанти, так і табло підключати,
так і моніторити через RS485/CAN/BT.

ну якщо дома - поставте на батарейку норм вольтметр. Запишіть покази. Прівняйте з тим шо може бути. Складіть собі свою табличку SOC.
Ходіть - дивіться. Потім - можна і віддалено)).

подивився - так на ньому є і rs485/can - пісня. Питайте у продавця за протоколи обміну. І можна буде городити.
дякую, оскільки я новачок, то заплутав себе конкретно, загуглив порт рс485, а мені видає щось схоже на VGA, я відправив запит до продавця, щоб він зв'язався з постачальником та попросив надіслати якусь інструкцію хоч, бо нічого в мережі я не знайшов, навіть модель bms не знаю, щоб далі щось шукати. Думав купити рс485 - юсб кабель та до ноута під'єднати, спробувати якийсь bms monitor запустити. Існує якась універсальна утіліта для пк на win11?

дякую, оскільки я новачок, то заплутав себе конкретно
Так ви ще й інших тут плутає те
Отже

1 не треба писати в тему де обговорюється інший інвертор/бмс. Просто уявіть - як хтось інший з подібним вашому обладнанню зможе знайти де це все обговорювалося. Так що - краще зробіть нову тему і там вже питайте.
2 спочатку раджу переглянути тему загальну по підключення інвертора до батарейки. Просто щоб хоч трохи бути в темі
3 найкращий варіант - спочатку розібратися в темі, а потім вже купувати обладнання.

Назад
Угорі