Як понизити напругу холостого ходу сонячних панелей

До речі, часткове затінення панелі це і є один із варіантів з послідовними діодами. Тільки тут діоди (байпасні) знаходяться на панелі.
та ну, а може діло не в діодах а в тому що не всі сонячні елементи дають напругу бо повністю затінені (накриті) напевно не дають напругу
Проведемо аналогію з батареею наприклад е збірка з 8 комірок напруга буде 8х3.2 = 25.6 тепер виймаймо одну напруга буде 0
тепер поставимо замість неї діод напруга буде 7х3.2-0.5= 21.2
то напруга знизилася не за рахунок діода, чи я не правий?
а лімон рже бо він завжди рже. ідіот мабуть..... :(

Останнє редагування:
До речі, часткове затінення панелі це і є один із варіантів з послідовними діодами. Тільки тут діоди (байпасні) знаходяться на панелі.
Та нє, аналогія не зовсім корректна. В панелі діод шунтує секцію, пропускаючи струм напряму.
А лімон рже , мабуть зі своєї обізнаності як влаштована сонячна панель :)

Останнє редагування:
Я ж кажу варіант. Частину комірок виключили з генерації. Замість них ввімкнулись діоди. На них теж щось впаде. Згоден, що від комірок внесок буде значно більший.
Але цей варіант теж не позбавляє від FOMO(синдром втраченої вигоди) :)

Ще й діод, хоч він і Шоткі і зимно буде грітися добряче. 0.4Вх10А +/-
В мене стовп і дерева дають тінь на дві панелі (стовп впоперек повністю перекриває в грудні) і частково крона дерева (в листопаді, нижню частину повздовж) послідовних горизонтально розташованих.

Я спостерігав в моніторингу віктрон як спрацьовують діоди байпасні - коли тіньова секція шунтується діодом - мінус 10 вольт одразу, зате струм у плюс. Потім тінь переходе на центр між панелями і діоди закриваються, напруга номінал а струм в мінус два рази, бо тінь перекриває частину секції панелі і та дає не номінал по струму і садить загальний, потім знов байпас -10 чи -20 вольт вольт, коли тінь перекривае наступну панель вже на закаті.

Назад
Угорі