Комунікація інвертора Anenji 6.2kw і батареї Dyness B4850

будуть заважати.
ну і архітектрурно - краще зразу робити на esp32/stm32 з wifi
тоді можна буде обійтися в 1 модулі і отримання даних і їх обробка
arduino все ж лише для отримання інформації.
Ну і проблеми росту потім не вирішете - я вже на ті граблі наступав))
дякую за поради, але у мене інша думка на цей рахунок
можна і на Raspberry PI написати (заради росту), але, якщо сама звичайна ардуінка справляеться без проблем то ... як на мене, це майже як лупити з гармати по горобцям, а потім думати для чого там ще й вайфай. Треба розуміти, що у цого проекту дуже вузька спеціалізація, а саме - для конкретної моделі батарей (Dyness b4850), а можливо і для конретних китайських інверторів. І знадобився він тільки тому що Dyness у своїх продуктах реалізував стару версію протоколу PILON і якщо вони, наприклад, в нових акумах реалізують новий, то цей адаптер буде зовсім непотрібний. Так що, це такий собі проект "вихідного дня" і не більше.

дякую за поради, але у мене інша думка на цей рахунок
можна і на Raspberry PI написати (заради росту), але, якщо сама звичайна ардуінка справляеться без проблем то ... як на мене, це майже як лупити з гармати по горобцям, а потім думати для чого там ще й вайфай. Треба розуміти, що у цого проекту дуже вузька спеціалізація, а саме - для конкретної моделі батарей (Dyness b4850), а можливо і для конретних китайських інверторів. І знадобився він тільки тому що Dyness у своїх продуктах реалізував стару версію протоколу PILON і якщо вони, наприклад, в нових акумах реалізують новий, то цей адаптер буде зовсім непотрібний. Так що, це такий собі проект "вихідного дня" і не більше.
ви мене не зрозуміли
arduino ВЗАГАЛІ будь-яке тут не кращий варіант
Принаймні якщо робити універсальний варіант. А саме - CAN/RS485 <==> RS485/CAN

якщо розглядати проект лише для 1 єдиного випадку - ОК
ну а вартість МК з wifi - взагалі ні про що казати)))
але саме АРХІТЕКТУРНО це буде значно краще.

Але є ще деякі сфери використання цього - майже все що на страрих JK BMS/dally/100bms
плюс купа китайського г-на))) що має на борту лише RS485
Хоча - більшість власників того самого навряд чи зможе розкошелитися
на приблуду +-50баксів.

Все - IMHO)

Raspberry PI написати (заради росту)
а тут я не згоден - у них є одне дуже слабке місце - SDcard)))
і тут саме випадок - дуже велика потужність, яку дівати в такому проекті буде зовсім нікуди)))
Такі штуки брали (доречі в мене один зперших проектів працює вже >5років) лише, щоби
не заморочуватися, а запхнути туди повноцінний лінукс і пітон, а потім клепати все на стандартних
його бібліотеках)))). От це - точно оверхед)

Назад
Угорі