Комунікація інвертора Anenji 6.2kw і батареї Dyness B4850

Для статистики: Anenji 6.2 и три батареи B4850. Нормально работает только вариант с думя модулями RS485. С одним рендомно, один/два раза в сутки, пропадает связь.

І я поділюсь враженнями від щоденного використання варіанту 2 (з одним модулем). Я б трохи розширив часові рамки, бува таке що працює 2-3 дні без втрати зв'язку, а було що і 2 рази на день - одним словом "від фонаря". Але, якщо нічого не робити і залишити його як є, то за 5 хвилин (+/-) звязок відновлюється і далі працює як і раніше до наступного разу.

Також, є підстави вважати, що ця нестабільність залежить не від варіанту 1 або 2, а від величезних пульсацій які надходять з інвертора разом з корисним сигналом. Якось я підключив осцилограф, зняв сигнал на вході адаптера і офігів - розмах високочастотних пульсацій аж до 2в.

1742892998306.png

Можливо ці перешкоди і є причиною нестабільності. Виходить що у варіанті 2 весь цей "білий шум" іде напряму від інвертора до батареї, а у варанті 1 все іде через ардуінку, вона мабуть менш чутлива, але і вона не подякує за такий "меандр" (як мінімум будуть пропуски). Хочу спробувати пофільтрувати вхідний сигнал і ще провести серію тестів.

У мене вдалося підключитися до інвертора Anenji 6.2 через рідний WiFi модуль і передати дані в HomeAssistant використовуючи це рішення (дані передаються кожні 5 секунд):
Дякую, спробую

Назад
Угорі