Комунікація інвертора Anenji 6.2kw і батареї Dyness B4850

Для статистики: Anenji 6.2 и три батареи B4850. Нормально работает только вариант с думя модулями RS485. С одним рендомно, один/два раза в сутки, пропадает связь.

І я поділюсь враженнями від щоденного використання варіанту 2 (з одним модулем). Я б трохи розширив часові рамки, бува таке що працює 2-3 дні без втрати зв'язку, а було що і 2 рази на день - одним словом "від фонаря". Але, якщо нічого не робити і залишити його як є, то за 5 хвилин (+/-) звязок відновлюється і далі працює як і раніше до наступного разу.

Також, є підстави вважати, що ця нестабільність залежить не від варіанту 1 або 2, а від величезних пульсацій які надходять з інвертора разом з корисним сигналом. Якось я підключив осцилограф, зняв сигнал на вході адаптера і офігів - розмах високочастотних пульсацій аж до 2в.

1742892998306.png

Можливо ці перешкоди і є причиною нестабільності. Виходить що у варіанті 2 весь цей "білий шум" іде напряму від інвертора до батареї, а у варанті 1 все іде через ардуінку, вона мабуть менш чутлива, але і вона не подякує за такий "меандр" (як мінімум будуть пропуски). Хочу спробувати пофільтрувати вхідний сигнал і ще провести серію тестів.

Останнє редагування:
У мене вдалося підключитися до інвертора Anenji 6.2 через рідний WiFi модуль і передати дані в HomeAssistant використовуючи це рішення (дані передаються кожні 5 секунд):
Дякую, спробую

вирішив поділитися результатами вивчення протоколу Пілон різних версій , складеними у збірний файл.
можливо допоможе допрацювати адаптер на роботу з паралельно з'єднаними батареями (там є як звертатися до підлеглих батарей через головну)
і ще одне що відкопав запити які спрямовані на 6х регістри мають спрацьовувати тільки на адресах 12 і вище.
у інверторах є параметр встановлення адреси батареї (у описі є таке (пар 43) (... LIL, ви можете змінити адресу. Відповідна адреса 48 – це 02, відповідна адреса 49 – 12 і так далі))
чи буде відповідати B4850 на запити до адреси 12 без адаптеру перевірити не маю можливості (за відсутності як такої).
є думка що може бути більш стабільний зв'язок адаптеру якщо рознести адреси (якщо батарея не відповідає на 12 адресі)
можливо буде доцільним адресу 12 дати адаптеру.

Вкладення

• Протокол PYLON LFP Vx.1 ukr.pdf
    1,2 Mб · Перегляди: 10
Доброго дня!
Як під інвертор Anenji 6.2 Wi-Fi правильно виставляти свічи на батареї Dyness b4850 для master та slave батареі? В мене на мастер стоіть свіч 3 на slave 0000, але може це не правильно.
В налаштуваннях типу батареї стоіть Li2.
Буду вдячний, якщо хтось підкаже хто в цьому шарить

Вкладення

• 65B10073-A99E-4974-B5AD-7391DFEA0DD6.jpeg
    65B10073-A99E-4974-B5AD-7391DFEA0DD6.jpeg
    2 Mб · Перегляди: 10
  • 52D9825D-FF76-41E4-96EC-5B070DC5E48F.jpeg
    52D9825D-FF76-41E4-96EC-5B070DC5E48F.jpeg
    213,4 Кб · Перегляди: 10
  • 6A566CD4-1594-4EC4-9F23-CE5D5251FAE0.jpeg
    6A566CD4-1594-4EC4-9F23-CE5D5251FAE0.jpeg
    91,5 Кб · Перегляди: 10
Доброго дня!
Як під інвертор Anenji 6.2 Wi-Fi правильно виставляти свічи на батареї Dyness b4850 для master та slave батареі? В мене на мастер стоіть свіч 3 на slave 0000, але може це не правильно.
В налаштуваннях типу батареї стоіть Li2.
Буду вдячний, якщо хтось підкаже хто в цьому шарить
Доброго! Master - 0100, slave - 0000, в налаштуваннях - Li2. Спробуйте, але працювати не буде без специального адаптера (у інвертора і батареї трохи несумісні протоколи):

Доброго! Master - 0100, slave - 0000, в налаштуваннях - Li2. Спробуйте, але працювати не буде без специального адаптера (у інвертора і батареї трохи несумісні протоколи):
Дякую Capone! зараз в мене працює з такими налаштуваннями,
поставив Master - 0010, slave - 0000 налаштування USER, згідно технічної документаціі виробника, працює без питань.
штатно заряджається до 54в розряжається до 42в - на 2 батареи ток заряду розряду 25А+25А=50А
Батареї та інвертор нові 2025 року. може довели до логічного фіналу там прошивку в Dyness , чи в Anenj , хз .
За танці з ардуіни почитав, гарна робота, - колись теж крутив марлин для ардуинок під 3д принтери,
перепрошивав іх, ще до 22022024 , а зараз немає часу на це:-( покі буду юзать таки налаштування як написав

Ура!!
Працює, з прошивкою також парився, скину папку яка по запуску батніка прошиє ардуінку, в батніку можна порт поправити на Ваш в мене стало на ком4

Вкладення

• avrdude.rar
    274,8 Кб · Перегляди: 5
Добрый день. Попробовал через Ардуино подключить easun smg iii 6.2 и АКБ Dyness dl5.0c. Не заработало.

Добрый день. Попробовал через Ардуино подключить easun smg iii 6.2 и АКБ Dyness dl5.0c. Не заработало.
Спробуйте підключити до Ардуінки будь-який серіал монітор і зняти логи. Буде більш інформативно.

Спробуйте підключити до Ардуінки будь-який серіал монітор і зняти логи. Буде більш інформативно.
Когда подаю питание на Ардуино, моргает лампочка tx, подключаю разъем к батарее мигает, подключаю к инвертора перестает мигать, и появляется на контактах А-B напряжение 3.5 вольта

Когда подаю питание на Ардуино, моргает лампочка tx, подключаю разъем к батарее мигает, подключаю к инвертора перестает мигать, и появляется на контактах А-B напряжение 3.5 вольта
Тоді перевірте наступне:
1. Земляний контакт інвертора з'єднаний з земляним контактом батареї.
2. Якщо першим під'єднати інвертор, а не батарею, теж припиняє блимати TX ?
3. Скиньте фото з інструкії до інвертора там де схема підключення по RJ45.

Останнє редагування:
Тогда проверьте следующее:
1. Земляной контакт инвертора соединен с земляным контактом батареи.
2. Если первым подключить инвертор, а не батарею, тоже перестает мигать TX?
3. Сбросьте фото с инструкии к инвертору там где схема подключения по RJ45.
1. Земляной контакт батареи соединен с инвертором
2. Если первым подключить инвертор, а потом батарею,тогда tx также перестает минать.
3.фото

Вкладення

• Screenshot_20250604-113845.png
    Screenshot_20250604-113845.png
    561,5 Кб · Перегляди: 4
Останнє редагування:
Розпіновка така ж сама як і на Anenji - 1 pin на B, 2 pin на A. Я також знайшов інструкцію на батарею DL5.0C, там теж 1 pin - B, 2 pin - A. Якщо все так і під'єднано, то повинно працювати. Я не тестував на батареї DL5.0C, але, принаймі, виснуть адаптер не повинен (хоча все можливо). Теоретично це може статися тому що, є досить суттева різниця потенціалів між rj45 батареї і інвертора, але це тільки припущення. Щоб сказати більше треба під'єнувати адруїнку до компа та моніторити логи (блимання TX це як раз воно і є), а якщо перестало блимати, то скоріш за все завис проц і питання чому...

Подключено все именно так как по схеме. Может адаптер адаптер 485 попробовать другой поставить?

Подключено все именно так как по схеме. Может адаптер адаптер 485 попробовать другой поставить?
Якщо Ви маєте на увазі інший модуль RS485, то звичайно, я б і Ардуїнку іншу спробував, можливо все, крім того коштує все це копійки, так шо чому б і ні.

Також можу запропонувати відправити свій девайс мені на діагностику, я його перевірю у себе (на Dyness B4850), але не можу дати 100% гарантію, що буде працювати і з батареєю DL5.0C. Пишіть в особисті якщо зацікавило.

Назад
Угорі