Luxpower SNA 5000 і генератор.

пристрій на тирісторах <> тирістори
там вони можуть працювати як ключ.
я гадаю що якщо на PV вхід подати через регулятор на тирісторах чи симісторах то після нього буде такі пульсації і наводки що мппт контролер точно згорить , і я не бачив таких регуляторів з зворотнім звязком по амперажу чи напрузі це треба сомому допилювати, тобто вони прсто регулюють а не стабілізують .

Останнє редагування:
пристрій на тирісторах <> тирістори
там вони можуть працювати як ключ.

я гадаю що якщо на PV вхід подати через регулятор на тирісторах чи симісторах то після нього буде такі пульсації і наводки що мппт контролер точно згорить , і я не бачив таких регуляторів з зворотнім звязком по амперажу чи напрузі це треба сомому допилювати, тобто вони прото регулюють а не стабілізують .
Подскажите готовое решение оптимальное на ваш взгляд. А на теристорах было устройство защиты срабатывающее за ¼ волны. Не получается прикрепить его фото. И не могу вспомнить источник.

Тобишь трансформатор 220в/220в между бензогенератором и входом pv? Это как между причалом и яхтой?
якщо генератор чи мережа буде одночасно підключений на AC і PV входи інвертора то на один з входів нада через транс, якщо мережа або генератор підключений тільки до PV то ніякого транса ненада, і все це ви робите на свій страх і ризик, і ніякого гарантійного ремонту не буде.
Ось що буде після симісторного регулятора потужності, і називається він так бо він регулює саме потужність а не ампераж.
https://greenpowertalk.tech/threads...zhnosti-na-simistori-chi-sens.1334/post-20401

Останнє редагування:
і все це ви робите на свій страх і ризик, і ніякого гарантійного ремонту не буде.
Я отдаю себе отчёт. Благодарю. Хотя я купил его на экодрайв у меня и так никакой гарантии. Потому и общаюсь здесь дабы предусмотреть подводные камни.

Подскажите как прикрепить картинку. Вроде загружает а потом пишет что чтото пошло не так.

Подскажите как прикрепить картинку. Вроде загружает а потом пишет что чтото пошло не так.
фотка повинна бути менче 5Мб я просто відкриваю пейнтом і нажимаю зберегти і розмір зразу менчає. ну і просто бувають технічні проблеми на сайті.

Останнє редагування:
Возможно с этим будет проще?

Или удлинитель хода с электромобиля?

И вот ещё мысль я не доконца осознал но чтото здесь есть.

И вот ещё мысль я не доконца осознал но чтото здесь есть.
це реле захисту від перенапруг , але воно не обриває а коротить фазу і нуль при перенапрузі як варістор, це підходить для захисту від імпульсних перенапруг і непрямого попадання блискавки, хоча варістор це простіше надійніше і значно дешевше. В ПЗІП стоять варістори.

Если выбросить реле регулятор а тиристоры заменить на диоды конденсаторы по первичке вроде как ограничивают ток вторички. Поправить если ошибаюсь.

це реле захисту від перенапруг , але воно не обриває а коротить фазу і нуль при перенапрузі як варістор, це підходить для захисту від імпульсних перенапруг і непрямого попадання блискавки, хоча варістор це простіше надійніше і значно дешевше. В ПЗІП стоять варістори.
А варисторы разве не одноразовые как предохранитель? Благодарю я поинтересуюсь.

А варисторы разве не одноразовые как предохранитель?
Це залежить від енергії, яку вони поглинули. Але швидкість варистора на 2 порядки вища за тиристорну. Тиристор не захистить від коротких потужних імпульсів - не встигне.

А варисторы разве не одноразовые как предохранитель? Благодарю я поинтересуюсь
у мене перед варісторами стоїть ПЗВ а варістори не коротять фази з нолем а шунтують на землю, тож коли блискавка бє близько і варістори відкриваються то ПЗВ відразу вибиває, тому мій захист багаторазовий, перевірено на практиці уже не один раз, правда під час однеї грози замахався ходити вмикати, разів 6 за 3 години вибивало бо било дуже близько. І як сказав yurriy залежить якої сили імпульс пройде через варистор, в специфікаціях вказують скіки енергії в джоулях він може поглинути, чим більший варістор тим більше він може витримати.

навряд ця схема дасть на виході 15А, конденсатори на первичці скіки не пропустять, це схема понижаючого зарядного від 220В, і для живлення PV некатить ніяк, щоб обмежити ампери це треба БП з подвійним перетворенням з обмеженням по струму, це дуже дорого коштує, що проще купить онлайн стаб який може робити з генератором.

навряд ця схема дасть на виході 15А, конденсатори на первичці скіки не пропустять, це схема понижаючого зарядного від 220В, і для живлення PV некатить ніяк, щоб обмежити ампери це треба БП з подвійним перетворенням з обмеженням по струму, це дуже дорого коштує, що проще купить онлайн стаб який може робити з генератором.
Похоже да. Я нашел ветку на форуме на тему конденсатора в первичной обмотке , транс уходит в резонанс при отключении нагрузки. Вплоть до саморазрушения. Благодарю. На али есть плата 5KW DC130V-330V до DC 340V-385V модуль наддува, полная мощность DC BOOST. Возможно в ней существует ограничитель.? Информаци по ней пока не нашел кроме видео самодельного ибп для стройки.

Останнє редагування:
Похоже да. Я нашел ветку на форуме на тему конденсатора в первичной обмотке , транс уходит в резонанс при отключении нагрузки. Вплоть до саморазрушения. Благодарю. На али есть плата 5KW DC130V-330V до DC 340V-385V модуль наддува, полная мощность DC BOOST. Возможно в ней существует ограничитель.? Информаци по ней пока не нашел кроме видео самодельного ибп для стройки.
Плата інвертора 4кВт вхід dc 320-450v вихід ac 220v чистий синус
Как вариант?

Назад
Угорі