MUST-PV18-3224 VPM II все по поличках

Київ, Феофанія. 33 години темряви з яких світло було годину з 7 до 8.
Взяв у друга пару 12в 100Аг на всякий випадок щоб хочаб вночі забеспечити опалення.
якщо у вас є пара 100Аг 12В акумуляторів, то ви можете з'єднати їх послідовно і отримати збірку 100Аг на 24В.
А потім можна цю збірку приєднати до вашого акумулятора, який розряджений, приєднати паралельно на 20 хв , поміряти напругу і таким чином його підзарядити., щоб коли з'явиться ее ззовні, запустити інвертор.
Перед запуском інвертора ваш "шлейф" від'єднайте від основного акумулятора.
А можете почекати, коли з'явиться ее і виконати процедуру запуску, як було сказано раніше, без використання акумів друзів

якщо у вас є пара 100Аг 12В акумуляторів, то ви можете з'єднати їх послідовно і отримати збірку 100Аг на 24В.
А потім можна цю збірку приєднати до вашого акумулятора, який розряджений, приєднати паралельно на 20 хв , поміряти напругу і таким чином його підзарядити., щоб коли з'явиться ее ззовні, запустити інвертор.
Перед запуском інвертора ваш "шлейф" від'єднайте від основного акумулятора.
А можете почекати, коли з'явиться ее і виконати процедуру запуску, як було сказано раніше, без використання акумів друзів
Бережу на чорний в прямому сенсі день, тобто ніч. Не хочу ні ватта поки витрачати бо перспективи реально не дуже.

навантаженням, тобто споживачем є акумулятор, а зарядний блок є генератором енергії, він на себе нічого не бере, бо здатний лише виробляти і не більше. Але , кожен вирішує як вважає
Струм тече по різниці вольтажу.
Якщо вольтаж від інвертора буде більший за вольтаж зарядного блока, то куди ЩЕ піде струм від зарядки інвертора (окрім звісно батареї)? Це риторичне питання шкільного курсу фізики.

Якщо зарядний блок "розумний" він побачить, що струм від нього до споживача відсутній та припинить зарядку. Якщо зарядний блок звичайний (без захисту) то це буде дорівнювати тому що напругу буде подано йому на вихід. Як він відреагує на це я не знаю, тому і попереджаю.

Бережу на чорний в прямому сенсі день, тобто ніч. Не хочу ні ватта поки витрачати бо перспективи реально не дуже.
зрозуміло, що ще не було страрту календарної зими, лише завтра.
Я завжди вважав, що для 3,2 кВт - 4 кВт інверторів на 24В найкращий варіант - це акумулятор 200Аг, або 2х120 Аг 24В (в паралель)

А потім можна цю збірку приєднати до вашого акумулятора, який розряджений, приєднати паралельно на 20 хв
за усієї поваги, чи усвідомлюєте ви всі наслідки такої небезпечної поради?
можемо обговорити телефоном, якщо є бажання

Струм тече по різниці вольтажу.
Якщо вольтаж від інвертора буде більший за вольтаж зарядного блока, то куди ЩЕ піде струм від зарядки інвертора (окрім звісно батареї)? Це риторичне питання шкільного курсу фізики.

Якщо зарядний блок "розумний" він побачить, що струм від нього до споживача відсутній та припинить зарядку. Якщо зарядний блок звичайний (без захисту) то це буде дорівнювати тому що напругу буде подано йому на вихід. Як він відреагує на це я не знаю, тому і попереджаю.
ми говоримо про постійний струм для зарядки акумулятора, так він зворотньо не піде, зворотка закрита схемою перетворення, так працюють випрямлячі, потік в одному напрямку

зрозуміло, що ще не було страрту календарної зими, лише завтра.
Я завжди вважав, що для 3,2 кВт - 4 кВт інверторів на 24В найкращий варіант - це акумулятор 200Аг, або 2х120 Аг 24В (в паралель)
За останні чотири роки я зрозумів що ємність батарей не дуже важлива якщо ти не встигаєш їх зарядити за 1,5-2 години. Тому більш доцільно мати два інвертори і два блоки акб з можливістю швидкої зарядки. Це не порада, а швидше свій досвід зі своїх потреб.

при макс. зарядному струмі від електромережі 60А ваш акум 100Аг буде заряджений за 2 години (я б поставив у налаштуваннях 50А),
якщо короткочасно подається напруга , як у ви написали, 1,5-2 год, тоді 60А зарядить ваш акум повністю.
А ось 2х100Аг, чи 200Аг цього часу буде недостатньо., це так

при макс. зарядному струмі від електромережі 60А ваш акум 100Аг буде заряджений за 2 години (я б поставив у налаштуваннях 50А),
якщо короткочасно одається напруга , як у ви написали, 1,5-2 год, тоді 60А зарядить ваш акум повністю.
А ось 2х100Аг, чи 200Аг цього часу буде недостатньо., це так
Саме з такого розрахунку я і виходив обираючи ємність і потужність зарядного інвертора. Звичайно так не завжди буває, але ось сьогодні той самий випадок коли треба було, а нема

всі очікують на старт і відновлення, сподіваюсь , поінформуєте

всі очікують на старт і відновлення, сподіваюсь , поінформуєте
Нажаль поки порадувати новинами не можу, пішла 37 година без світла. Запустив ті АКБ що взяв на підміну. Все ще надіюся на чудо від ДТЕК до кінця цієї доби

Нажаль поки порадувати новинами не можу, пішла 37 година без світла. Запустив ті АКБ що взяв на підміну. Все ще надіюся на чудо від ДТЕК до кінця цієї доби
приєднали інвертор з підмінними акумами?

приєднали інвертор з підмінними акумами?
Так, під'єднав. В налаштуваннях інвертора в п.19 змінив значення напруги на 22,5В щоб не плясати потім з бубном. Хоча ці акуми мають зовнішній роз'єм зарядки і блок живлення.

Всього 37г 25хв без світла. 15 годин на АКБ і година на підмінних. Мілка перефірія жила на двох зарядних станціях які заряджав на роботі

якщо у вас ситуація з дня на день не покращиться, т о треба вишукувати механізм, а вірніше складати домашній графік, коли використовувати інвертор з акумулятором, а коли посидіти і без електроенергії уподовж доби, щоб зберігти запас енергії у різний час . Якось так

Хочу подякувати всім!! Все запрацювало і зараз заряджається!!! Автомобільна зарядка 12/24В за 20хв нагнала 1Аг ємності і 24В напруги, заряджало током 2,3-2,4А. Так що цей лайфхак працює і його можна радити таким як я профанам:)) Ще раз всім дякую!!!!

якщо у вас ситуація з дня на день не покращиться, т о треба вишукувати механізм, а вірніше складати домашній графік, коли використовувати інвертор з акумулятором, а коли посидіти і без електроенергії уподовж доби, щоб зберігти запас енергії у різний час . Якось так
Так, для нас це не вперше тому впринципі розуміємо як заощадливо використовувати енергію. Але такі марафони в майже 40 годин розрахувати дуже важко да і передбачити теж.

успіху, а при потребі звертайтесь, і навпростець

Назад
Угорі