MUST-PV18-3224 VPM II все по поличках

Ви перевіряли? Це цікавий момент. Контроллер BMS як заживлено?
БМС скоріше за все нічого не буде. Вона за умовами задачі вже і так "спить". Тут є небеспека, що вона може проснутися при не всіх заряджених "четвірках", а юзер включить інвертор для подальшої зарядки і отримає розбалансовану батарею.

Тут є небеспека, що вона може проснутися при не всіх заряджених "четвірках", а юзер включить інвертор для подальшої зарядки і отримає розбалансовану батарею.
Саме про це я й питав. Розбаланс з часом вирівняється, мабуть, але не швидко.

Доброго дня знову питання про обмеження потужності інвертора. Поставив на виході з інвертора реле напруги з обмеженням по амперах, але при перемиканні з мережі на живлення від інвертора в реле стоїть таймер на включення і цей параметр неможливо поставити менше за 1 секунду, а в ідеалі 5+, при такому параметрі компресор холодильника божеволіє, і всеодно ввімкнуті девайси бачать перехід та вимикаються. При переході з інвертора на мережу перехід взагалі непомітний. я питав раніше чи можливо обмежити навантаженням самим інвертором без реле. в налаштуваннях знайшов такий параметр як на скріні. Хтось налаштовував його?

Вкладення

• PXL_20251128_094824850.jpg
    PXL_20251128_094824850.jpg
    703,2 Кб · Перегляди: 6
  • Screenshot 2025-12-09 at 11.41.20.png
    Screenshot 2025-12-09 at 11.41.20.png
    907,3 Кб · Перегляди: 6
в реле стоїть таймер на включення і цей параметр неможливо поставити менше за 1 секунду, а в ідеалі 5+, при такому параметрі компресор холодильника божеволіє,
Це вада схеми з підключенням інвертора через АВР, як варіант ставте ще одно реле напруги безпосередньо на холодильник та виставляйте там затримку пару хвилин, ті китайскі реле недорого коштують і для затримки годяться

Проблема не в АВР, а в другому реле після інвертора, АВР відпрацьовує без проблем, а мені потрібно обмежити вихідне навантаження інвертора 10А+- щоб не перенавантажити випадково BMS батареї.

Проблема не в АВР, а в другому реле після інвертора, АВР відпрацьовує без проблем
в мене навантаження підключено через інвертор без АВР далі стоїть реле з обмеженням струму - так ось воно не спрацьовує при перемиканнях інвертора на мережу та обратно, тому проблема таки в АВР точніше в завеликому часі його перемикання

в мене навантаження підключено через інвертор без АВР далі стоїть реле з обмеженням струму - так ось воно не спрацьовує при перемиканнях інвертора на мережу та обратно, тому проблема таки в АВР точніше в завеликому часі його перемикання
+1
В мене так само без проблем. Ваше реле спрацьовує через просадку напруги, бо мабуть АВР не так швидко перемикається, як це вміє інвертор.
Ще додам. В мене реле досить наворочені - Аторч. Там є захист і по струму, і по напругам, і по потужності. Так от по напругам я залишив цифри по замовчуванню 75В та 265В. С такими значеннями реле не спрацьовує коли інвертор перемикається сам.

Останнє редагування:
я питав раніше чи можливо обмежити навантаженням самим інвертором без реле. в налаштуваннях знайшов такий параметр як на скріні.
Знайдіть опис цього пункту в інструкції. Наприклад для нових Аненжі написано, що це обмеження працює тільки коли є мережа. Тобто інвертор тупо перейде на мережу якщо буде великий струм батареї. А якщо мережі нема, то він буде брати з батареї без обмеження.

Ще раз поясню, АВР перемикається швидко, преходу незамітно і все працює добре, але після інвертора перед АВР є обмежувач потужності tomzn у якому постійно є відстрочка яку вимкнути неможливо. От мене і цікавить параметр відбору потужності в налаштуваннях самого інвертора, щоб обійтись без зовнішнього обмежувача потужності, ну або замінити його на без відстрочки по ввімкненню.

Знайдіть опис цього пункту в інструкції. Наприклад для нових Аненжі написано, що це обмеження працює тільки коли є мережа. Тобто інвертор тупо перейде на мережу якщо буде великий струм батареї. А якщо мережі нема, то він буде брати з батареї без обмеження.
Дякую за відповідь, саме це і цікавить.

Ще раз поясню, АВР перемикається швидко, преходу незамітно і все працює добре, але після інвертора перед АВР є обмежувач потужності tomzn у якому постійно є відстрочка яку вимкнути неможливо. От мене і цікавить параметр відбору потужності в налаштуваннях самого інвертора, щоб обійтись без зовнішнього обмежувача потужності, ну або замінити його на без відстрочки по ввімкненню.
Ви не зможете візуально відрізнити час перемикання наприклад 20мс від 80мс. Для нас швидко і те, і те. А для реле це вже може мати значення.

але після інвертора перед АВР є обмежувач потужності tomzn у якому постійно є відстрочка яку вимкнути неможливо.
Не зовсім понятно як воно підключено, реле після інвертора до АВР це вже зрозуміло
а інвертор що вимкнутий незрозуміло чому реле спрацьовує може дійсно розширити межі по напрузі як писали

Так от по напругам я залишив цифри по замовчуванню 75В та 265В. С такими значеннями реле не спрацьовує коли інвертор перемикається сам.

Доброго дня знову питання про обмеження потужності інвертора. Поставив на виході з інвертора реле напруги з обмеженням по амперах, але при перемиканні з мережі на живлення від інвертора в реле стоїть таймер на включення і цей параметр неможливо поставити менше за 1 секунду, а в ідеалі 5+, при такому параметрі компресор холодильника божеволіє, і всеодно ввімкнуті девайси бачать перехід та вимикаються. При переході з інвертора на мережу перехід взагалі непомітний. я питав раніше чи можливо обмежити навантаженням самим інвертором без реле. в налаштуваннях знайшов такий параметр як на скріні. Хтось налаштовував його?
Я вже вам пропонував використати схему підключення з АВР і реле затримки часу ST3PA-B(достатньо встановити одне, для затримки часу лише при вимкненні зовнішньої електромережі), яка є в пості 1. На реле виставляєте затримку скільки вам потрібно.
Вказане реле на Алі коштує мізер і доставка до 10-12 днів, мабуть приходить з європейського складу Аліка.

Вкладення

• 1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    101,1 Кб · Перегляди: 5
Те що я хочу, якраз позбавитись реле часу щоб АВР Швидко перемикало живлення з інвертора на мережу, при цьому було обмеження навантаження інвертора і чи можливо зробити його цим пунктом при роботі від батареї.

Вкладення

• Screenshot 2025-12-09 at 11.41.20.png
    Screenshot 2025-12-09 at 11.41.20.png
    907,3 Кб · Перегляди: 1
Ви не зможете візуально відрізнити час перемикання наприклад 20мс від 80мс. Для нас швидко і те, і те. А для реле це вже може мати значення.
Візуально не можу, але техніка ніяк не реагує і не замічає перехід від мережі на інвертор. тож хотілося б і в зворотньому так само, але тут заважає саме друге реле навантаження-напруги з таймером.

Візуально не можу, але техніка ніяк не реагує і не замічає перехід від мережі на інвертор. тож хотілося б і в зворотньому так само, але тут заважає саме друге реле навантаження-напруги з таймером.
Замените реле напряжения (с функцией контроля тока) на "Реле обмеження потужності"
к примеру https://novatek-electro.com/ua/power-limit-relay-om-163/

Назад
Угорі