Добрий день. Зібрала систему на MUST PV18 3224 VPM II , приєднала батарею MUST LiFePO4 LP1500-24100. Відразу спідкнулася о помилку 77, яку розглядали вище. Пробувала багато варіантів. Ставила параметри що розглядалися вище. Помилка не йде. Згідно техопису моя батарея має заряджатися до 29,2В. Можливо хтось підкаже які параметри напруги мені треба виставити?
І є питання по перспективі. У нас вмикають живлення на 2год. потім без напруги 4-5год. Є ще один акумулятор, AGM 12V 55Ah. У інвертора є вхід для генератора. А якщо купити дешеві автомобільні зарядку і інвертор- цеглинку та подавати додаткове живлення на вхід від генератора? Хто так пробував? (Сонячна панель поки лише у мріях, але можлива)
Щодо ваших запитань:
1. Це акумулятор 100 Аг, з максимальним струмом заряду 60А.
Якщо у вас живлення з зовнішньої електромережі 2 год., то для заряду цього акумулятора достатнім буде струм заряду навіть 30А.
Верхню межу заряду акумулятора встановлюйте не вище 28-28,2В.
Нижню межу напруги заряду акумулятора при якій інвертор відімкне навантаження поставте на 1В вище , ніж напруга розряду акумулятора, щоб інвертор відключив навантаження раніше, ніж акумулятор розрядить повністю. При спрацюванні BMS акумулятора на відключення при діючому під навантаженням інвертору не позаздриш. І це може призвести до поломки, якщо не спрацює захист.
Таких речей треба уникати.
У переважної більшості таких акумуляторів вказана макс. напруга - 29,2В.
2. Я б не радив вам робити експерименти з підключенням різних акумуляторів, а також подавати додаткове живлення на вхід від генератора. Ви не написали яке у вас середнє навантаження споживачів.
У час відключення зовнішньої електромережі, слід обмежити навантаження до 200-250 Вт. Котел, енергоощадні лампи освітлення, інтернет + ноутбук, холодильник + морозильна камера повинні вписатися в ці межі.
Тоді вашого акумулятора повинно вистарчити до 5 год.
При наявності генератора, його варто запустити окремо для живлення будинку, коли акумулятор з інвертором вичерпали свій ресурс.
Думаю, це найкращий вихід.
Я вже писав вище, що для інверторів потужністю до 4 кВт на напрузі 24В мінімальним за потужністю акумулятором є LiFePO4
не менше 120Аг, а краще 150-200 Аг.