MUST PV18-3224VPM II постіно заряджає

Є одна теорія, зможу перевірити лише завтра. А поки спробую пояснити її.
Зверніть увагу на температурні показники трансформатора і радіатора. Вони перебувають постійно на граничних значеннях, після чого відбувається активація вентиляторів. Чому працює трансформатор? Чому AC Voltage Grade - 230В? Яка напруга у нас в мережі? Правильно 220Вольт. Є думка, що трансформатор постійно підвищує напругу з 220 до 230Вольт, як результат трансформатор гріється, як результат піднімається температура і як результат вмикається охолодження.
Моя теорія грунтується на наступному спостереженні. У мого тестя, де я зараз перебуваю в гостях установлено такий же інвертор і така ж збірка по акумуляторам - гелеві 2шт по 12в на 100Аг. За 5 годин ще жодного разу не вмикнулись вентилятори. Показники зарядки акумуляторів майже такі самі. Індикатор заряду також постійно мигає. Але 3й параметр AC Voltage Grade - 220вольт.
Спробую і в себе вже завтра виставити так само.
В мережі зараз 227-230в але вентилятори включаються час від часу(
Але вже не так часто як раніше -20-30хв (встановив параметр 21 менше 17го). Зараз раз в 1.5-3 години

не по темі - видаляю. Чубитися - в інше міце!
Ну раз немаэ пидстав, то и не розмовляйтэ. Я ведь про это в первом сообщении указал

Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II

Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms

• номінальна напруга 25,6 V
  • мінімальна напруга розряджання 20 V
  • максимальна напруга заряджання 29,2 V
  • максимальний струм заряджання 120 А
  • метод заряджання CC / CV
Сонячні панелі: відсутні

Автоматичний перемикач TOMZN +
2 реле затримки часу увімкнення ST3PA-B (1- е для перемикання зі зовнішньої електромережі на інвертор, 2-е для перемикання з інвертора на зовнішню електромережу), які керують автоматичним перемикачем.

Налаштування:
01 - Uti
02 - UPS
03 - 230 V
04 - 50 Hz
05 - default bLU
06 - default BYE
07 - default
08 - default
10 - default SnU
11 - 60 A
13 - 50 A
14 - USE
17 - 27,6 V
або 27,8 V
18 - 27,0 V
або 27,6 V
Я вибрав :
17 - 27,8 V 18 - 27,6 V
19 - 21,0 А
22 - default PtE
23 - LOn
24 - bOF
25 - default AOF
27 - default FOn

При навантаженні до 500 Вт продувка інвертора відсутня

Додатково, інструкція обслуговування українською з налаштуваннями, які зроблені мною
які налаштування краще зробити для гелевих 2шт. по 100А?
кулера задовбали невимикаються, навантаження до 500вт., постійно заряджає акб

Та ж історія, що і у вас, постійно, коли в мережу ввімкнений, блимає лампочка заряду, періодично кулер вмикається на охолодження. Поля виставлені так:
17-28,2;
18-27,5;
19-22;
20-23;
21-26,4;
Плюс до всього, при роботі від акумулятора, при відсутності міської мережі, щось постійно (раз в 10-15сек) клацає в корпусі, типу реле, з одночасним ( на мілісекунди) порганням ввімкненого в квартирі освітлення. Що може бути?
Також клацало)). Це мережа хоче підключітися при відсутності мережі. Пропустив підключення через автомат. Коли клацає, то просто вимикаю автомат.
Походу нехватає функції SUB, а по факту її нема.

Я так розумію, треба установити прогу і підключітися ноутом до інвертора?
про режим SUB було написано доволі багато. Але це не економічний і недоцільний режим для інверторів з тимчасовими навантаженнями до 3 кВт .
Чому тимчасовими? Бо вашого акумулятора 100-200 Аг на напрузі 24 В на довго не вистачить, навіть при наявності фотовольтаїки 1,6 кВт.
Ганяти енергію з зовнішньої електромережі через інвертор немає змісту. Простіше - навпростець живитись від електромережі при її наявності. А регулювання роботи інвертор - електромержа здіснювати через автоматичний перевикач, як це показано на схемі в пості №1.

Режим SUB є оправданий для роботи інверторів 6кВт і вище, коли навантаження є достатньо великими. тоді використання зовнішньої електромережі стає в певні години доби раціональним.

про режим SUB було написано доволі багато. Але це не економічний і недоцільний режим для інверторів з тимчасовими навантаженнями до 3 кВт .
Чому тимчасовими? Бо вашого акумулятора 100-200 Аг на напрузі 24 В на довго не вистачить, навіть при наявності фотовольтаїки 1,6 кВт.
Ганяти енергію з зовнішньої електромережі через інвертор немає змісту. Простіше - навпростець живитись від електромережі при її наявності. А регулювання роботи інвертор - електромержа здіснювати через автоматичний перевикач, як це показано на схемі в пості №1.

Режим SUB є оправданий для роботи інверторів 6кВт і вище, коли навантаження є достатньо великими. тоді використання зовнішньої електромережі стає в певні години доби раціональним.
А що скажете, інвертор з перехода на батарею починає клаціти. Чому клацає, я зрозумів, хоче підключення до мережі, а її по факту нема, тому і клацає. Але це питання вирішується, але то лишня морока, тре ходити і виключати автомат в щітові, щоб від'єднати вхід. Але перестає клаціти.
В інструкції ця функція є, але в книжці з інвертором цієї функції небуло. І по факту в інверторі також SUB нема))). На третій функції приоритет мережа, коли її нема інвертор клаціє.

З об'ємом також непроблема, я його збільшу на літій залізофосфат.
В цілому на потреби хватає, не незаочі, але хватає. Питання заре не в тому, що дарма ганяється мережа. Тут приоритет. щоб вона була дома))).

А що скажете, інвертор з перехода на батарею починає клаціти. Чому клацає, я зрозумів, хоче підключення до мережі, а її по факту нема, тому і клацає. Але це питання вирішується, але то лишня морока, тре ходити і виключати автомат в щітові, щоб від'єднати вхід. Але перестає клаціти.
В інструкції ця функція є, але в книжці з інвертором цієї функції небуло. І по факту в інверторі також SUB нема))). На третій функції приоритет мережа, коли її нема інвертор клаціє.
якщо інвертор переходить на роботу від акумулятора і починає "клацати" (я такого не зустрічав, але все ж) це значить, що батарея не заряджена? Якщо це так, то в інверторі повинен спрацювати захист і відключити навантаження.

Якщо ви дослухайтесь до моєї поради і припините живити навантаження вашого будинку, квартири через байпас інвертора при наявності електромережі ззовні, а влаштуєте схему з АВР, тоді проблем з "клацанням" та вмиканням, чи вимиканням автомату на вході у вас не буде.
Логіка проста: для чого ганяти через інвертор потужність для живлення навантаження у випадку коли є зовнішня електомережа?
Коли у вас є електроенергія ззовні, то живлення навантаження через "байпас інвертора" обмежується потужністю інвертора 3-3,2 кВт.
Тому коли ви увімкните електрочайник 2 кВт і напр. у вас працює посудомийка, чи пралька, чи інше обладнання, то таке навантаження може сумарно перевантажувати інвертор і у вас при наявній електромережі ззовні, захист інвертора буде вимикати електроенергію і відповідно живлення вашого навантаження.
А при наявності в схемі автоматичного перемикача АВР все буде функціонувати належним чином.
Ще раз повторюсь, через "байпас інвертоа" без проблем можна ганяти потужність при наявностіелектроенергії ззовні, коли інвертор має потужність 6 кВт і вище і зрозуміло, що для такої потужності напруга акумулятора 50 В.
Але, я б і у цьому випадку поставив автомат АВР

Ось тут є схема і опис щодо MUST-PV18-3224 VPM II

Останнє редагування:
якщо інвертор переходить на роботу від акумулятора і починає "клацати" (я такого не зустрічав, яле все ж) це значить, що батарея не заряджена? Якщо це так, то в інверторі повинен спрацювати захист і відключити навантаження.

Якщо ви дослухайтесь до моєї поради і припините живити навантаження вашого будинку, квартири через байпас інвертора при наявності електромережі ззовні, а влаштуєте схему з АВР, тоді проблем з "клацанням" та вмиканням, чи вимиканням автомату на вході у вас не буде.
Логіка проста: для чого ганяти через інвертор потужність для живлення навантаження у випадку коли є зовнішня електомережа?
Коли у вас є електроенергія ззовні, то живлення навантаження через "байпас інвертора" обмежується потужністю інвертора 3-3,2 кВт.
Тому коли ви увімкните електрочайник 2 кВт і напр. у вас працює посудомийка, чи пралька, чи інше обладнання, то таке навантаження може сумарно перевантажувати інвертор і у вас при наявній електромережі ззовні, захист інвертора буде вимикати електроенергію і відповідно живлення вашого навантаження.
А при наявності в схемі автоматичного перемикача АВР все буде функціонувати належним чином.
Ще раз повторюсь, через "байпас інвертоа" без проблем можна ганяти потужність при наявностіелектроенергії ззовні, коли інвертор має потужність 6 кВт і вище і зрозуміло, що для такої потужності напруга акумулятора 50 В.

Дякую за пораду! Причину клацання вирішив. Я неправильно зробив підключення, фактично закільцював батарею на щит.
По началу вхідні контакти під'єднав не на вхідни й автомат, а на крос модуль, що було помилкою))). Тобто, коли пропадалоа мережа, напруга акб йшла на вихідні клеми, і виходила на крос і таким чіном зустрічалась з вхідними контактами, тому і інвертор уходив в защиту.
Перекинув клеми на вхідний автомат і все наладилось))).
А, АВР залишив, все працює норм.
Як краще виставити верхні - плаваючі - нижні пороги на на інверторі? Приклад 100А, гель, 2шт., комутація для 24В.

я вам вище скинув посилання у якому все розкладено по поличках, в т.ч. і для гелевих акумів.
Ось ще раз. Тільки уважно подивіться відео, а лише потім починайте щось робити!!!І
інший підхід може призвести до поломок.

якщо інвертор переходить на роботу від акумулятора і починає "клацати" (я такого не зустрічав, яле все ж) це значить, що батарея не заряджена? Якщо це так, то в інверторі повинен спрацювати захист і відключити навантаження.

Дякую за пораду! Причину клацання вирішив. Я неправильно зробив підключення, фактично закільцював батарею на щит.
По началу вхідні контакти під'єднав не на вхідни й автомат, а на крос модуль, що було помилкою))). Тобто, коли пропадалоа мережа, напруга акб йшла на вихідні клеми, і виходила на крос і таким чіном зустрічалась з вхідними контактами, тому і інвертор уходив в защиту.
Перекинув клеми на вхідний автомат і все наладилось))).
А, АВР залишив, все працює норм.
Як краще виставити верхні - плаваючі - нижні пороги на на інверторі? Приклад 100А, гель, 2шт., комутація для 24В.
я вам вище скинув посилання у якому все розкладено по поличках, в т.ч. і для гелевих акумів.
Ось ще раз. Тільки уважно подивіться відео, а лише потім починайте щось робити!!!І
Дякую!!!

Ви пишите про реле напруги. А як що у мене стоїть стабілізатор напруги, реле також треба?

Ви пишите про реле напруги. А як що у мене стоїть стабілізатор напруги, реле також треба?
я про реле напруги ніколи не писав. Я писав про реле затримки часу увімкнення інвертора через автоматичний перемикач коли зникає напруга ззовні, і не більше.
Стабілізатор напруги у вас працює при роботі від зовнішньої електромережі. При роботі від інвертора стабалізатор не потрібний!

Останнє редагування:
я про реле напруги ніколи не писав. Я писав про реле затримки часу увімкнення інвертора через автоматичний перемикач коли зникає напруга ззовні, і не більше.
Стабілізатор напруги у вас працює при роботі від зовнішньої електромережі. При роботі від інвертора стабалізатор не потрібний!
Я дивлюсь Ви аватарку давно не міняли, колись бачів Вас в чатах лігі майстрів)))).
Та це я ступив, не про то подумав))). Коли схему підключення подивився, то вже побачив, що не то написав)))).
Те що не потрібен, то і так ясно.
Як що в квартиру заходить мережа через 25А, я правильно зрозумів, що треба ставити автомат 32А на вході інвертора?Також в схемі є атомат який вимикає батарею, між інвертором і акб. Також треба стравити 32А, чі вистачіть 25А?
Для чого треба два реле, як показано в схемі? 1763668277021.png
Є декілька модифікацій реле по затримці. Яке взяти?
1763668492220.png
Який перетин дрота краще брати для підключення реле затримки часу?
Який час в затримці краще виставити?
Дякую за відповідь і що допомагаєте в розуміннях, що і як краще зробити!!!!

На схемі додано інфо про контакти керування TOMZN.

Стосовно вашого випадку, зрозуміло достатньо 25А , або навіть 20А (у цьому випадку не ставте в налаштуваннях максимально допустимі струми для зарядки через інвертор, напр. я в себе поставив в налаштуваннях п.13 (див. інструкцію) 50 А, а пізніше навіть 40 А. При цьому акумулятор 120Аг у мене заряджається не набагато довше, але ощаднішим струмом. Це коли акумулятори більші, напрю 200 Аг і при короткому періоді часу між відключеннями електроенергії ззовні, тоді доцільно ставити 50 чи 60 А.

1. Я в себе виставив затримку часу перемикання 25 сек (фото), тому для мого вибору (25 сек) логічно вибрати №3 (на вашому фото). Якщо хочете іншу затримку, тоді вибираєте відповідно до параметрів реле.
2. Реле виконує оперативні процедури перемикання, тому струми по дротах мізерні , так звані оперативні, тому проводи маленького перетину, щоб лише не обривались при монтажі.
3. Я в себе виставив 25 сек, цього достатньо , щоб обладнання у будинку, квартирі зупинилось повністю і не було відразу раптового увімкнення при включенні інвертора. , напр. духова піч (3 кВт), хтось користувався феном і т.д, то цього часу достатньо, щоб вимкнути такого роду енергоємні гаджети, щоб відразу їх навантаження не лягло на інвертор 3,2 кВт і призвело до спрацювання захисту, або як іноді може спричинити і поломку інвертора. Частина гаджетів при відключенні електроенергії ззовні, а потім при подачі електрики від інвертора переходять в режим очікування, тобто їх потрібно повторно увімкнути для продовження роботи, то такі пристрої не є загрозою для перевантаження інвертора. Але є і такі, що відразу при наявності напруги продовжують свою роботу.
Тому, кому потрібна більша витримка часу, то можна поставити 40, 50, або 60 сек. А можна і менше.
Ця затримка має 2 основні функції: захист інвертора від раптового перевантаження на початку його роботи + дає візуальний сигнал, що відключено зовнішню електромережу і через кілька чи кілька десятків секунд запрацює мережа від інвертора.
4. Аналогічно, при появі зовнішньої електромережі ззовні, автоматичний перемикач не відразу перемкне живлення з інвертора на зовнішню електромережу, а через витримку часу. При цьому, повного погашення електроенргії не буде, бо на час затримки живлення вашої квартири / будинку буде надалі працювати електромережа з інвертора.
5. Щодо запитань, для чого це все з автоматичним перемикачем + реле затримки, то відповідь наступна.
- я не бачу потреби ганяти живлення споживачів у квартирі чи будинку через байпас інвертора, який обмежений потужністю інвертора 3,2 кВт.
Якщо при наявності напруги ззовні і включенні через байпас інвертора, ви не зможете увімкнути більше, ніж пропускна здатність інвертора. Його захист буде відключати все, що більше, ніж допустито. І це не буде залежати, чи напруга ззовні, чи коли інвертор працює від акумулятора чи сонячних батарей при відсутності зовнішньої мережі.
- трохи складнішим є другий аспект роботи через автоматичний перемикач з затримкою:
інколи може статись ситуація, коли вимикається зовнішня електромережа і її залишкова гармоніка напруги зустрічається з напругою, яка вже вийшла з інвертора. Такий випадок є рідким, але має місце. І це призведе до повного вигоряння блоків в інверторі і ремонт буде настільки тривалим в часі і коштовним, що краще вже придбати новий.

Чесно, якщо б я користувався напр. потужними інверторами, типу deye 6-11 кВт, а б також підключав його по такій схемі.
У мене підхід простий: навіщо ганяти зовнішню електромережу до споживачів через інвертор (його байпас) навіть якщо інвертор потужний, надійний і т.д. , якщо можна зробити навпростець - через схему з перемикачем.

Вкладення

• 1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    1. Схема підключення MUST-PV18-3224 VPM II.png
    100,3 Кб · Перегляди: 9
  • 20251120_221732.jpg
    20251120_221732.jpg
    1,7 Mб · Перегляди: 9
  • 20251120_221807.jpg
    20251120_221807.jpg
    1,7 Mб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Цікавить Ваше бачення. Чим опасне автоматичне переключення без затримки по часу? Тобто, є мережа - перемикання. Працювали тількі холодильник, морозильна камера, може працювати газовий котел, більше нічого.
Коли працюють акб, то табу на такі прилади: пральна машина, духовка, фен, індукційна плита!!!
У мене заре, звичайна схема з АВР, але без схеми яку Ви зазначіли. Все працює, перемикається, навіть світло неморгає.
Холодильник з морозильною камерою як працював, так і працює.
Зібрав колись, що зміг знайти в інеті. На цьому форумі, розширив чуть бачення.
Дякую!!!

Цікавить Ваше бачення. Чим опасне автоматичне переключення без затримки по часу? Тобто, є мережа - перемикання. Працювали тількі холодильник, морозильна камера, може працювати газовий котел, більше нічого.
Коли працюють акб, то табу на такі прилади: пральна машина, духовка, фен, індукційна плита!!!
У мене заре, звичайна схема з АВР, але без схеми яку Ви зазначіли. Все працює, перемикається, навіть світло неморгає.
Холодильник з морозильною камерою як працював, так і працює.
Зібрав колись, що зміг знайти в інеті. На цьому форумі, розширив чуть бачення.
Дякую!!!
у вас працює обмежене коло струмоприймачів, які дійсно при перемиканні не призведуть до перевантаження інвертора.
Але, так не у всіх.

але основне, ви не дочитали і про це є багато оглядів та інфо фахівців , тому повторю:

- трохи складнішим є другий аспект роботи через автоматичний перемикач з затримкою:
іноді може статись ситуація, коли вимикається зовнішня електромережа і її залишкова гармоніка напруги зустрічається з напругою, яка вже вийшла з інвертора. Такий випадок є рідким, але має місце. І це призведе до повного вигоряння блоків в інверторі і ремонт буде настільки тривалим в часі і коштовним, що краще вже придбати новий.

коли вимикається зовнішня електромережа і її залишкова гармоніка напруги зустрічається з напругою, яка вже вийшла з інвертора.
Будь ласка не пишіть так. Може це і звучить красиво, але це технічна несенітниця.
Я не про сам факт такої можливої коллізії, а про терміни які Ви використовуєте.

Назад
Угорі