якщо інвертор переходить на роботу від акумулятора і починає "клацати" (я такого не зустрічав, яле все ж) це значить, що батарея не заряджена? Якщо це так, то в інверторі повинен спрацювати захист і відключити навантаження.
Якщо ви дослухайтесь до моєї поради і припините живити навантаження вашого будинку, квартири через байпас інвертора при наявності електромережі ззовні, а влаштуєте схему з АВР, тоді проблем з "клацанням" та вмиканням, чи вимиканням автомату на вході у вас не буде.
Логіка проста: для чого ганяти через інвертор потужність для живлення навантаження у випадку коли є зовнішня електомережа?
Коли у вас є електроенергія ззовні, то живлення навантаження через "байпас інвертора" обмежується потужністю інвертора 3-3,2 кВт.
Тому коли ви увімкните електрочайник 2 кВт і напр. у вас працює посудомийка, чи пралька, чи інше обладнання, то таке навантаження може сумарно перевантажувати інвертор і у вас при наявній електромережі ззовні, захист інвертора буде вимикати електроенергію і відповідно живлення вашого навантаження.
А при наявності в схемі автоматичного перемикача АВР все буде функціонувати належним чином.
Ще раз повторюсь, через "байпас інвертоа" без проблем можна ганяти потужність при наявностіелектроенергії ззовні, коли інвертор має потужність 6 кВт і вище і зрозуміло, що для такої потужності напруга акумулятора 50 В.
Але, я б і у цьому випадку поставив автомат АВР
Ось тут є схема і опис щодо MUST-PV18-3224 VPM II
Інвертор: MUST PV18-3224 VPM II Акумулятор: Volt Polska LiFePO4 120Ah (120A) 3072 Wh + bms номінальна напруга 25,6 V мінімальна напруга розряджання 20 V максимальна напруга заряджання 29,2 V максимальний струм заряджання 120 А метод заряджання CC / CV Сонячні панелі: відсутні...
greenpowertalk.tech