Karl
Tier1
- Реєстрування
- 8 Сер 2024
- Дописи
- 421
- Бали
- 43
- Сонячні панелі
- Raisen RSM40-8-400M
- Інвертор
- VM-4 TWIN 4K, Anenji 4kW
О, нарешті я побачив де вони заховали серійник для ВайФая - він всередені на роз'єми наклеєний. Подивився, в мене він там теж є. Мабуть можна спробувати і до інших хмарних сервісів підключитися. Бо та Smart Life зовсім убога. Хоча мені найбільше сподобалася програма MultiSIBControl. Вона дійсно веде нормальну статистику опитуючи інвертор раз в пару секунд, а не раз в 10-15хвилин як ті хмарні сервіси. Але під неї потрібно буде виділити окремий комп. Наприклад старенький ноутбук або планшет під Віндою. Зате вся статистика буде під рукою, а не десь на серверах в Китаї.І декілька фото.
Також папірець на застосунок Smart Life (в мене на ньому ві-фі розетки).
Правда є одна проблема для цієї статистики. Я виявив на своєму інверторі, що у нього вкрай пагана метрологія. Він міряє з великою похибкою струм від панелей. Він його сильно занижує при струмах менше 1А. Тобто там кліщі показують 0.5А, а інвертор показує 0.1А. В результаті інвертор показує і занижену сонячну потужність на 100-200Вт. І все це йде в статистику.
Тому у мене прохання. У кого є кліщі DC, поміряйте сонячний струм на своїх інверторах і порівняйте з тим, що він показує. Особливо цікавлять невеликі струми вранці-ввечері, або коли хмарно. Я хочу зрозуміти, це в мене інвертор такий попався, чи це в них хронічна хвороба. Бо я знайшов в інтернеті схему від схожого інвертора, так по ній видно, що цей струм там вимірюється непрямим способом. Через струмовий трансформатор вони міряють пульсації струма ключа МРРТ, а потім по них якось вже вираховують постійну складову струма.