Налаштування основних параметрів LiFePO4 акумуляторів на BMS і на інверторі

Повертаючись до суті теми.
Які все ж таки налаштування BMS та Інвертора на вашу думку оптимальні?

мені здається вижимати з батареї останні вольти не варто, тож 2.6 В на чарунку - то занизький параметр. Яка безпечна напруга до якої можуть розряджатися LiFePo4?
то ж людина писала налашьування БМС. До тих значень інвертор вже має відключити розряд. То просто перестрах щоб перша не відключилась БМС, я так розумію.

Яка безпечна напруга до якої можуть розряджатися LiFePo4?
2.5 тому вважаю що на БМС повинно бути виставлено 2.5, на інверторі 3 в на комірку щоб перший відключався інвертор

Вкладення

• Dis1.jpg
    Dis1.jpg
    118 Кб · Перегляди: 27
  • Dis2.jpg
    Dis2.jpg
    66 Кб · Перегляди: 25
Там взагалі незрозуміла логіка, у мене як починається розряд інвертор показує відразу 40% і з цього значення починає знижувати, я логіку як він це вираховує так і не зрозумів, БМС нормально показуе

Як я розумію у інвертора просто йде прив'язка до напруги за якоюсь таблицею. Можливо у вашого інвертора там таблиця від кислотного акума. В мене наче стартує від 92-95%, але теж там все досить приблизно. Сьогодні трохи спостерігав в себе показники на БМС та на інверторі. Вранці перемкнулось на батарею і почався розряд. Спочатку показники йшли більш-менш однакові +-2%. А потім вийшло на пологу ділянку графіка і почались дива. Інвертор спочатку показував 26.3В і 74%, потім в нього чи то щось прогрілось, чи то навантаження трохи спало і він почав наміряти 26.4В і SOC в нього різко піднявся до 82% :) На БМСці при цьому напруга залишилась 26.3 і показники не змінились.

Як я розумію у інвертора просто йде прив'язка до напруги за якоюсь таблицею. Можливо у вашого інвертора там таблиця від кислотного акума.
як що від кіслотного то 53 вольта повинно більше 100% показувати (бо повністю заряджений кіслотний 12.8х4 = 51.2) а показуе 40

як що від кіслотного то 53 вольта повинно більше 100% показувати (бо повністю заряджений кіслотний 12.8х4 = 51.2) а показуе 40
Ну може тоді він ту таблицю в верхній частині якось апроксимує по показниках Bulk та Float. В мене там зараз стоїть 28,2В та 27,2В.

Як я розумію у інвертора просто йде прив'язка до напруги за якоюсь таблицею. Можливо у вашого інвертора там таблиця від кислотного акума. В мене наче стартує від 92-95%, але теж там все досить приблизно. Сьогодні трохи спостерігав в себе показники на БМС та на інверторі. Вранці перемкнулось на батарею і почався розряд. Спочатку показники йшли більш-менш однакові +-2%. А потім вийшло на пологу ділянку графіка і почались дива. Інвертор спочатку показував 26.3В і 74%, потім в нього чи то щось прогрілось, чи то навантаження трохи спало і він почав наміряти 26.4В і SOC в нього різко піднявся до 82% :) На БМСці при цьому напруга залишилась 26.3 і показники не змінились.
ну як би то в інверторі режим обирається, й виставлений USE, з відповідними налаштуваннями далі. Так, вже підняв масу інфи що ті "екранчики" показують що забажають )) трохи парився, бо початківець, наче трохи впокоївся вже. Виставив 13,9 балк й 13,5 флоат, - робе якось. Жере сам на себе 1 Ампер після закінчення заряду :rolleyes: Але над ним я не сиджу, то ж якось підзаряджає мабуть потім.
Вдень - на роботі, увечорі третій день - без світла (ну дяки Лиферу світло є!, - мережі ж нема). Мо на вихідних промоніторю, але вже буду відавати сину, й збирати свою "копію" системи

Вкладення

• photo_2024-12-05_11-29-56.jpg
    photo_2024-12-05_11-29-56.jpg
    163,1 Кб · Перегляди: 13
Bulk 3.45-3.5, float 3.35-3.375
OVP 3.6-3.65

UVP 2.58-2.6
SOC 100%: 3.449(Bulk-0.001)
SOC 0%: 2.64
В мене Balance 3.42, можна і 3.45 поставити без різниці, аби не більше ніж Bulk.
Вот тут для меня совсем непонятно...
Согласно вашим сообщениям выше балансировка у Вас начинается между Float и Bulk.
На сколько известно, зарядка до Балк призводится при низком напряжении на банках или при длительном хранении (полном выключени).
Если же система регулярно в работе (как у нас сейчас), то батареи заряжаются до Флоат и не дотягивая до старта балансировки отключаются.
Они у Вас вообще балансируются?

Вот тут для меня совсем непонятно...
Согласно вашим сообщениям выше балансировка у Вас начинается между Float и Bulk.
Я трохи не так висловився, в JKBMS це RCV - Requested charge voltage та RFV - Requested float voltage тобто RCV - 3.45, RFV - 3.35.
На сколько известно, зарядка до Балк призводится при низком напряжении на банках или при длительном хранении (полном выключени).
Если же система регулярно в работе (как у нас сейчас), то батареи заряжаются до Флоат и не дотягивая до старта балансировки отключаются.
Не зовсім так.
Є цикл зарядку, є умовна межа по напрузі: 3.45. Під час цього циклу відбувається або Absorption або Bulk+Absorption.
На справді етап "Bulk" існує тільки через "CC/CV" а саме ліміти по струму. Тобто зарядний пристрій ріже напругу заряду на стільки щоб вкладатися в CCL(charge current limit), і як тільки напруга на зарядному дойде до нашої "RCV" це вже і почне падати струм - це вже Absorption.

Float це взагалі окрема історія, це коли ми зарядили до того самого "RCV", пройшло N часу і ми даємо батареї дропнути напругу до її "напруги покою". Як тільки ми почали використовувати батарею - вона піде знову по повному циклу Bulk->Absorption->Float або Absorption->Float. Тобто по факту ми до Float ніколи не заряджаємо, воно само падає до флоату і ми їх там підтримуємо=)

Тому підсумовуючи:

Если же система регулярно в работе (как у нас сейчас), то батареи заряжаются
До верхньої межі Absorption.

тож 2.6 В на чарунку - то занизький параметр.
при великому навантаженні напруга сильно просідає. Якщо на БМС поставити вищі межі, навантаження продавить напругу вниз і БМС може відключити акумулятор в самий піковий момент.

при великому навантаженні напруга сильно просідає. Якщо на БМС поставити вищі межі, навантаження продавить напругу вниз і БМС може відключити акумулятор в самий піковий момент.
рекомендують відключати хоча б при 3 Вольта на комірку, яке це треба навантаження щоб просіло на 0,5 вольта на комірку з 3 до 2.5?
в мене наприклад 16s сбірка просідає приблизно на 1 вольт при струмі 40А це опір сбірки 25 мОм
щоб просіло на 0.5 на комірку це треба 320 ампер навантаження
БМС налаштована на 2.5 на але з інших міркувань

16s сбірка просідає приблизно на 1 вольт при струмі 40А
В багатьох менш потужні збірки, більшість ганяє 8s на струмах 100А+
БМС налаштована на 2.5 на але з інших міркувань
Яких? На мою думку, обмежувати має лише інвертор. Задача БМС - вберегти, якщо інвертор пішов не туди.

Яких? На мою думку, обмежувати має лише інвертор. Задача БМС - вберегти, якщо інвертор пішов не туди.
Саме з ціх міркувань, в інверторі налаштовано з розрахунку 3 в на комірку, в БМС 2,5

Доброго ранку друзі, підкажіть будь ласка, після зарядки АКБ до 100% 27,6 та роботі у режимі байпас інвертор не вимикає вентилятори при цьому на екрані інвертора заряд видає 2А, на БМС інколи вмикається режим балансування, Флотінг 26.8 не може це бути із-за флотінгу чи ще якихось параметрів в інверторі, я вперше збираю ДБЖ на базі гібридника.

Наші інвертори дуже неточно вимірюють невеликі струми. Мій наприклад запросто може показувати розряд 8А, а там в цей час іде заряд 2А. І навпаки. Причому це стосується тільки зовнішньої індикації на екрані і по вайфай. Всередені він працює досить логічно - коли треба заряджає, коли треба розряджає. Тому струм краще дивитися на БМС, або міряти кліщами. А потім робити висновки.

Назад
Угорі