вітаю. Є BMS |k
Є неразуміння з налаштуванням. в мануалі нічого не вказано але логічно уявити що параметр con.wire res settings відповідає за компенсацію опору проводів, але насправді коли виставляю значення в status cells - wire resistence нічого не змінюється.
ps. на першому стрінгу я напаяв доп провідник і доп опір намагаюсь "скомпенсувати"
де я не прав?
Вітаю.
Припускаю що у вас збірка з Li-ion 7s?
Мені трохи не зрозуміло що вас бентежить, бо відповідно до скріншотів вашої BMS всі налаштування що ви внесли – відображаються коректно.
Ситуація наступна:
1) за замовченням в БМС робить попередній розрахунок опору для кожного проводу балансування, це приблизне значення яке згідно інструкції БМС рахує алгоритм, і використовується воно для запобігання нештатної ситуації при не правильному підключенні, чи слабкому контакті, тобто коли опір буде завеликий, або замалий – то це розцінюється БМС як аварійна ситуація, і відповідно буде підсвічено значення на головному екрані, і балансування цієї комірки відбуватися не буде.
2) ви кажете що доточили перший провід, і хочете скоригувати опір в більшу сторону... ну так ви це і зробили, додавши + 0,023мОм (перший скрін) чи не так? (скоріше за все до того було значення десь 0,055 мОм, а стало 0,078 мОм)
3) на мою думку, якщо доточили провід незначно, і відповідним перерізом, то опір так само зміниться не суттєво, і компенсувати наразі нема чого, тому рекомендую нічого не підкручувати.