Наводки в автономной сети С Powmr 3.2kWt

В моем инверторе ANJ 11 kw 0 входа и 0 выхода звонятся накоротко. Поэтому я с одной точки вывел два 0, которые подключил ко входу и выходу. До этого у меня было еще пару инверторов у которых 0 не звонились, но я в любом случае подключал их из одной точки, т.к. я не мог разделить 0 между входом и выходом. На работу это никак не сказалось.

Те що нулі дзвоняться між собою зовсім не означає що вони з'єднані всередені напряму.
Якщо подивитися на схему одного з ПовМр, то видно що між ними є обмотка синфазного дроселя L4. https://www.electronic.kyiv.ua/wp-c...wMr-POW-HVM3.2H-24V-service-manual-scaled.jpg
У випадку, коли не дзвоняться, там є ще і контакт реле.

Коли ми замикаємо нулі між собою, то ми закорочуємо обмотку дроселя і випускаємо назовні до сусідів оту синфазну "срань", яку може нагенерувати наш інвертор. Тому жоден виробник ніколи не напише таку рекомендацію в мануалі. Бо це пов'язано з сертифікацією і т.д.

Те що нулі дзвоняться між собою зовсім не означає що вони з'єднані всередені напряму.
Якщо подивитися на схему одного з ПовМр, то видно що між ними є обмотка синфазного дроселя L4. https://www.electronic.kyiv.ua/wp-c...wMr-POW-HVM3.2H-24V-service-manual-scaled.jpg

Коли ми замикаємо нулі між собою, то ми закорочуємо обмотку дроселя і випускаємо назовні до сусідів оту синфазну "срань", яку може нагенерувати наш інвертор. Тому жоден виробник ніколи не напише таку рекомендацію в мануалі. Бо це пов'язано з сертифікацією і т.д.
Нет , конечно (это в части рекомендаций в мануале). Там в каждой цепи, возможно, по входу и выходу N и L стоят помехоподавляющие фильтры. Я сознательно исключал фильтры по N, а также возможную коммутацию N цепи, объединяя нейтрали в инверторах, которые у меня были, это: Isolar , Axpert и ANG. В итоге, могу сказать, что не наблюдал, помех влияющих на работу других устройств. А владельцам Пов Мр могу только порекомендовать, продать свои инвертора и перейти на других производителей. Еще вопрос. Вам не попадалась схема инвертора ANJ-HHC-11kw ? Буду благодарен за наводку.

Останнє редагування:
Нет , конечно (это в части рекомендаций в мануале). Там в каждой цепи, возможно, по входу и выходу N и L стоят помехоподавляющие фильтры. Я сознательно исключал фильтры по N, а также возможную коммутацию N цепи, объединяя нейтрали в инверторах, которые у меня были, это: Isolar , Axpert и ANG. В итоге, могу сказать, что не наблюдал, помех влияющих на работу других устройств. А владельцам Пов Мр могу только порекомендовать, продать свои инвертора и перейти на других производителей. Еще вопрос. Вам не попадалась схема инвертора ANJ-HHC-11kw ? Буду благодарен за наводку.
Це єдина схема, яка є у вільному доступі. Її намалював якийсь ентузіаст. Китайці не роздають своїх схем.

Dalet в люксах настійно рекомендує об'єднувати вхідний і вихідний нуль, навіть в відеоогляді на це наголошував. я в своєму не об'єднував.

Останнє редагування:
Всім доброго , шановні добродії. Захотілось і мені привести до ладу це горе китайских розробників. Інвертор я встановив ще в грудні минулого року а панелі тільки два тижня тому ( стан здоров'я не дав , наняв спеців). Ну як і у всіх при вмиканні панелів , шуми ,завади на телевізорах , шкандибає WIFI , пагано роблять пульти , а кондіціонер не можливо ввімкнути з пульта. Поміркувавши , вирішив написати продаванам з Аліка ,пройшло 10місяців , ну а гарантія 12,думав може що толкового напишуть , відповіли швидко . Попросили мене зняти відео роботи інвертора. У неділю знімав відео і в кінці зьомки інвертор зашипів і задимів вонючим димом. Відео я відправив. Що інвертор задимів не писав. Китайці прислали що треба робити.
11.jpg12.jpg
Я написав що таке вже робили , і ферит ставили і залізні осереддя і фільтри і землили все підряд і ссилку давав на цю тему . Запитали у мене ,я це робив чи ні?
13.jpg
Так як інвертов був ще з гарантійними наліпками (дуже хотілось його віддати в надійні руки - незадорого) і випустив багато диму , я його розібрав , винуватцем диму був конденсатор той що стоїть зразу на вході MPPT , паралельно панелям. Він перетворився в резистор з опором 240 Ом і радісно шкварчав і димів коли з панелів йшло біля 235V.
1756229715445.jpg1756229777162.jpg
Повивчавши плату я не знайшов на ній RC ланцюг , резистор 100 Ом і конденсатор 220 пФ , а це дуже схоже на фільтр змінного струму або на завадодав.
14.jpg
Може в кого є інвертор схожої схемотехніки той що не дає завад , є в ньому схожі ланцюжки , чи нема ? На моєму навіть і міста під ці деталі немає.
1756229533928.jpg
Підскажіть будь ласка стосовно Anenji , пишуть що в нього все нормально.
1756239624246.jpg

Останнє редагування:
Всім доброго , шановні добродії. Захотілось і мені привести до ладу це горе китайских розробників. Інвертор я встановив ще в грудні минулого року а панелі тільки два тижня тому ( стан здоров'я не дав , наняв спеців). Ну як і у всіх при вмиканні панелів , шуми ,завади на телевізорах , шкандибає WIFI , пагано роблять пульти , а кондіціонер не можливо ввімкнути з пульта. Поміркувавши , вирішив написати продаванам з Аліка ,пройшло 10місяців , ну а гарантія 12,думав може що толкового напишуть , відповіли швидко . Попросили мене зняти відео роботи інвертора. У неділю знімав відео і в кінці зьомки інвертор зашипів і задимів вонючим димом. Відео я відправив. Що інвертор задимів не писав. Китайці прислали що треба робити.
Переглянути вкладення 8433Переглянути вкладення 8434
Я написав що таке вже робили , і ферит ставили і залізні осереддя і фільтри і землили все підряд і ссилку давав на цю тему . Запитали у мене ,я це робив чи ні?
Переглянути вкладення 8435
Так як інвертов був ще з гарантійними наліпками (дуже хотілось його віддати в надійні руки - незадорого) і випустив багато диму , я його розібрав , винуватцем диму був конденсатор той що стоїть зразу на вході MPPT , паралельно панелям. Він перетворився в резистор з опором 240 Ом і радісно шкварчав і димів коли з панелів йшло біля 235V.
Переглянути вкладення 8436Переглянути вкладення 8437
Повивчавши плату я не знайшов на ній RC ланцюг , резистор 100 Ом і конденсатор 220 пФ , а це дуже схоже на фільтр змінного струму або на завадодав.
Переглянути вкладення 8438
Може в кого є інвертор схожої схемотехніки той що не дає завад , є в ньому схожі ланцюжки , чи нема ? На моєму навіть і міста під ці деталі немає.
Переглянути вкладення 8439
Переглянути вкладення 8440
мені китайці такі ж самі фото присилали, я все робив, толку мало...
тільки об'єднання нулів допомогло

Це так званий снабер. Номінали можуть бути іншими, але конденсатор має бути на високу напругу. Ставиться снабер в імпульсних перетворювачах для гасіння "небажаних імпульсів". Знайдіть транзистор і дросель МРРТ і шукайте біля них. Дросель наче я бачу в верхній частині плати.

Маю такий Аненжі. Проблем з завадами не спостерігаю. Правда зараз він живить тільки бойлер і насосну станцію. Але взимку і на весь будинок деякий час працював. Проблем теж не було.

Ставиться снабер в імпульсних перетворювачах для гасіння "небажаних імпульсів". Знайдіть транзистор і дросель МРРТ і шукайте біля них. Дросель наче я бачу в верхній частині плати.
У тому і суть що дросель ,діод і транзистор є - а RC ланцюга нема.

У тому і суть що дросель ,діод і транзистор є - а RC ланцюга нема.
Так, підтверджую RC ланцюга немає.
Тільки розгляньте схему детальніше. У вас стоїть два дроселі і два ключа які розкачують ці дроселі. Один дросель по мінусу, другий по плюсу. Схема відрізняється, а іншої з двома дроселями я не зустрічав.

Транзистора два , з дроселями не розбирався , один точно є.Я подумав що транзистори стоять в паралель. В вечері подивлюсь.

Транзистора два , з дроселями не розбирався , один точно є.Я подумав що транзистори стоять в паралель. В вечері подивлюсь.
Ось ці дроселі.1756229533928.jpg
А от так приблизно виглядає схема їх підключення
МРРТ.png

Вирішив поставити RC ланцюжок , але не знаю як робити , як по стандартній схемі з одним транзистором ?

13.jpg

Чи ставити два фільтра , по + і по -.

15.jpg
На жаль не маю радіотехнічної освіти. Може хто підскаже? Доречі в MPPT стоять не IGBT, а Mosfet 20N90 -2 штуки.

Останнє редагування:
Вирішив поставити RC ланцюжок , але не знаю як робити , як по стандартній схемі з одним транзистором ?

Переглянути вкладення 8449

Переглянути вкладення 8450
На жаль не маю радіотехнічної освіти. Може хто підскаже? Доречі в MPPT стоять не IGBT, а Mosfet 20N90 -2 штуки.
Хотите поиграться, соберите схему в програмном симуляторе. Посмотрите как работает Boost DC-DC (он же step-up) преобразователь. Потом попробуйте добавить RC элементы, посмотрите что произойдет ) Зачем же сразу на плату паять

Переглянути вкладення 8449

Переглянути вкладення 8450
Якщо вважати що ця RC зв'зка є снабером, то він повинен захищати транзистор від пробою в момент закриття транзистора. Снабер ставиться ближче до транзистора між D і S напряму. Тому ваша перша схема повністью не відповідає, це якась головоломка вийде тому, що через інший дросель проходить зв'зка. Тим більш треба розраховувати ємність і опір для снаберу, а не ліпити згідно схеми що попало. Спалити ключі дорожче вийде потім ремонт.
Я сам не спец в цих тонкощах, але загальне розуміння ремонту електроніки маю. Якщо я не правий, з задоволенням послухаю інших.

Я сам не спец в цих тонкощах, але загальне розуміння ремонту електроніки маю.
Я також , але снаббер і є фільтр імпульсніх перешкод , він скидує на земляну шину змінну складову та перешкоди.
Основні функції снабберного ланцюга:
  • Снижение перенапряжений:
    Гасит индуктивные выбросы напряжения, которые возникают при резком размыкании цепи с индуктивностью.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Подавление помех:
    Уменьшает электромагнитные помехи, вызванные коммутационными процессами в схеме.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Защита компонентов:
    Предотвращает повреждение силовых полупроводников (транзисторов, тиристоров) и контактов реле от высоковольтных импульсов.

• Улучшение работы системы:
    Повышает эффективность и надежность системы путем снижения коммутационных потерь.
Може інвертор і шумить що його нема. Цікаво , а попереді моделі також шумлять? Ті у яких один транзистор MPPT , і є такий ланцюг.

А Вы пробовали , что нибудь посмотреть как работает в симе , а потом тоже в живую? Просто - вопрос.
Когда был студентом, да. Но сейчас я уже давно сформированный разработчик софта.
Симуляция базовые знания не заменяет, но и финансово проще, да и безопасней. Там же не 5 вольт, куда вы собрались лезть

Назад
Угорі