Наводки в автономной сети С Powmr 3.2kWt

малось на увазі корпус, чи корпус у нього зєднаний з клемою маса? нажаль немаю осцилонрафа, колись був ще солдепівський але здали в радіолом по дурості, вроді був ще робочий але ним майже не користувалися тоді.

В осцилографах земляний дріт розетки(і корпус) з'єднані з крокодилом на щупі.

Воно на щуп наводиться, до чого тут корпус? Як що він у розетку включається то "корпус" зеднаний з землёю у розетці і з землею щупа. Тому треба подумати перед тим як осцілографом лізти в PV бо можна і те і інше спалити
Таки не наводиться на щуп. Я перевіряв так - замкнув щуп його ж крокодилом і торкався до обох PV дротів по черзі. Так синусоїди нема.
Здається я зрозумів звідки вона береться. Якби така синусоїда була на клемах панелі, то це була б катастрофа в плані ККД, бо такий дінамічний розліт напруг +-30В від точки МРР саме на панелях дасть дуже велике зниження потужності. Але ми бачимо ці синусоїди після довгих дротів. В моєму випадку це близько 25-30м. Такі дроти мають активний і реактивний(індуктивний) опір. Я попросив ЧатЖПТ прикинути реактивний опір на частоті 40кГц для мого випадку. Він нарахував біля 4Ом. Ось на цьому опорі і виникає падіння напруги від імпульсного струму МРРТ. В принципі в цьому нема нічого страшного, та індуктивність включена послідовно зі штатним дроселем МРРТ і працює як його частина.
А от осцилографом ми бачимо напругу не на панелях, а після індуктивно-резистивного дільника. Думаю, якщо подивитися осцилографом напругу на самих панелях, там амплітуда пульсацій буде значно менше. Нажаль в мене недостатньо ентузіазма лізти і туди з осцилографом :)

на цьому опорі і виникає падіння напруги від імпульсного струму МРРТ
Зрозуміло що на опорі проводів виникає падіння напруги коли струм міняется, але коли струм мінятися то і наруга на панелях теж бо іхня напруга залежить від струму, тож тут сумма факторів

таки добре що батько той осцилограф здав від гріха подалі:), хоча зараз бува хоч і рідко але нада таку штуку в хахяйстві. а якщо осцилограф мобільний з власним живленням то можна тикать куди хоч:)

Назад
Угорі