Наводки в автономной сети С Powmr 3.2kWt

малось на увазі корпус, чи корпус у нього зєднаний з клемою маса? нажаль немаю осцилонрафа, колись був ще солдепівський але здали в радіолом по дурості, вроді був ще робочий але ним майже не користувалися тоді.

В осцилографах земляний дріт розетки(і корпус) з'єднані з крокодилом на щупі.

Воно на щуп наводиться, до чого тут корпус? Як що він у розетку включається то "корпус" зеднаний з землёю у розетці і з землею щупа. Тому треба подумати перед тим як осцілографом лізти в PV бо можна і те і інше спалити
Таки не наводиться на щуп. Я перевіряв так - замкнув щуп його ж крокодилом і торкався до обох PV дротів по черзі. Так синусоїди нема.
Здається я зрозумів звідки вона береться. Якби така синусоїда була на клемах панелі, то це була б катастрофа в плані ККД, бо такий дінамічний розліт напруг +-30В від точки МРР саме на панелях дасть дуже велике зниження потужності. Але ми бачимо ці синусоїди після довгих дротів. В моєму випадку це близько 25-30м. Такі дроти мають активний і реактивний(індуктивний) опір. Я попросив ЧатЖПТ прикинути реактивний опір на частоті 40кГц для мого випадку. Він нарахував біля 4Ом. Ось на цьому опорі і виникає падіння напруги від імпульсного струму МРРТ. В принципі в цьому нема нічого страшного, та індуктивність включена послідовно зі штатним дроселем МРРТ і працює як його частина.
А от осцилографом ми бачимо напругу не на панелях, а після індуктивно-резистивного дільника. Думаю, якщо подивитися осцилографом напругу на самих панелях, там амплітуда пульсацій буде значно менше. Нажаль в мене недостатньо ентузіазма лізти і туди з осцилографом :)

на цьому опорі і виникає падіння напруги від імпульсного струму МРРТ
Зрозуміло що на опорі проводів виникає падіння напруги коли струм міняется, але коли струм мінятися то і наруга на панелях теж бо іхня напруга залежить від струму, тож тут сумма факторів

таки добре що батько той осцилограф здав від гріха подалі:), хоча зараз бува хоч і рідко але нада таку штуку в хахяйстві. а якщо осцилограф мобільний з власним живленням то можна тикать куди хоч:)

Поменял я свой PowMR 3.2 на более мощный и качественный Victor 6.2кВт с двумя выходами.

Первое время он стоял на месте старого, в дальнем углу дома около распределительного щитка, а провода от солнечных панелей были прокинуты через весь дом.

Потом он переехал в сарай, в который со щитка прокинуто две пары проводов - 220 к инвертору, 220 от инвертора.

После замены ситуация стала однозначно лучше, однако периодически сенсорные выключатели все равно иногда пару раз в день глючат при работе MPPT, так что проблема PowMR не в криворукости контроллера, а в том что сэкономили на фильтрах. Надо огораживать дроссели и ставить фильтры на питание.

Вы сами проектируете инверторы, или эксплуатируете то что спроэктировали и выпустили в обиход другие???? В таком случае из сказанного вами вы досконально должны знать возможную причину такого поведения если утверждаете что это школьная ошибка. Ошибка явная в мппт блоке. При подключении солнечных панелей на осциллограмме на вершинах синусоиды появляются всплески. Синусоида обростает этими хаотичными всплесками, отсюда ноги и растут. Куда копать, где искать причину? Я уже мозг сломал, поэтому и вышел с положения через отдельный мппт контролер. Это дешевле чем покупать новый и качественный инвертор.

Ну скажем так, ошибки в классическом понимании здесь нет.

Для удешевления и уменьшения габаритов на киловатт мощности, мы используем высоковольтно-высокочастотную схему без гальванической развязки. Вдобавок у нас используется настоящий MPPT, который по сути тоже является регулируемым DC-DC преобразователем на высокой частоте. Излучение в таких условиях неизбежно.

Просто эти сигналы нужно фильтровать сразу на схеме, а тут этого нет. Не говоря уже за саму несовершенную схему этих трехкиловаттных чудовищ - даже на самой плате PowMR'а есть места под некоторые детали, а самих деталей нет.

Или вот как я выше выкладывал - передняя металлическая крышка (та что с дисплеем) by design электрически подключена к остальной части корпуса и к земле болтиками. Вот только крышка окрашена, болтики с металлом не контактируют, и наша клетка Фарадея оказывается немножко дырявой.

Конечно оно будет фонить.

С другой стороны, там кондерчики, тут дросселек, и вот уже инвертор стоит 300 баксов, а не 500 как Deye. Человек ведь получает то, за что платит.

С тех пор как избавился от powmr и взял anenji 6.2 - ноль проблем, никаких наводок.

я сонячний кабель завів у металевий рукав, ставив ферити як на AC так і на DC, але це допомогло на 20%, тільки об'єднання 0 інвертора та мережі допомогло, і всі прилади почали правильно працювати, пропав шум в мікрофоні та колонках, wifi почав корректно працювати.
Що я тільки не робив - нічого не допомагало. Навіть побудував для інвертора на вулиці маленький будиночок, прямо під сонячними панелями (все одно через шум вентиляторів планував це зробити). Таким чином зменшивиши довжину лінії DC до 2,5 метрів. Навіть помітимв, що при спробі виміряти напругу на інверторі, мій вимірювальний прилад сходив з розуму. Сьогодні все вирішилось, коли я обєднав нулі. Як рукою зняло всі проблеми. Може хтось зможе пояснити цей феном з наукової точки зору???
Раніше я цього не робив, бо важав, що навряд чи я розумніший за виробника інвертора...

Останнє редагування:
Що я тільки не робив - нічого не допомагало. Навіть побудував для інвертора на вулиці маленький будиночок, прямо під сонячними панелями (все одно через шум вентиляторів планував це зробити). Таким чином зменшивиши довжину лінії DC до 2,5 метрів. Навіть помітимв, що при спробі виміряти напругу на інверторі, мій вимірювальний прилад сходив з розуму. Сьогодні все вирішилось, коли я обєднав нулі. Як рукою зняло всі проблеми. Може хтось зможе пояснити цей феном з наукової точки зору???
Раніше я цього не робив, бо важав, що навряд чи я розумніший за виробника інвертора...
Тобто ви обєднали 0 одразу на входi/виходi 220v на iнверторi чи як ? Як зрозумiти де 0 на виходi з iнвертора бо в мене iндикатор "горить" на обох контактах

Тобто ви обєднали 0 одразу на входi/виходi 220v на iнверторi чи як ? Як зрозумiти де 0 на виходi з iнвертора бо в мене iндикатор "горить" на обох контактах
а при bypass тоже на обоих горит?

В моєму інверторі зліва підключається мережа, справа вихід інвертора. При підключені мережі я перевіряю індикатором де фаза, а де нуль. А на виході я нічого не перевіряю, в мене все підписано - "L" та "N". Тому я підключаю мереживий нуль (IN N) на нуль (OUT N) виходу інвертора.

Вкладення

• Connector.jpg
    Connector.jpg
    35,8 Кб · Перегляди: 13
В моєму інверторі зліва підключається мережа, справа вихід інвертора. При підключені мережі я перевіряю індикатором де фаза, а де нуль. А на виході я нічого не перевіряю, в мене все підписано - "L" та "N". Тому я підключаю мереживий нуль (IN N) на нуль (OUT N) виходу інвертора.
Кинув землю з корпусу powermr на out N и все в порядку. Дякую за iдею

Кинув землю з корпусу powermr на out N и все в порядку.
я так понимаю что корпус у вас заземлён. а в щитке ноль с землёй соединён?
Лучше на корпус не замыкать, а то получите утечку при подключенной сети по этому пути.
Лучше соедините нули и если отключаете от сети то рвити только фазу в щитке.

я так понимаю что корпус у вас заземлён. а в щитке ноль с землёй соединён?
Лучше на корпус не замыкать, а то получите утечку при подключенной сети по этому пути.
Лучше соедините нули и если отключаете от сети то рвити только фазу в щитке.
Попробую, перефазировка у нас очень маловероятна.

Добрый день. Приобрел новый гибридник powmr 3.2 и 5 солнечных панелей 585W. По комутации- сейчас общий ноль, заземлен корпус инвертора. Панели соеденены последовательно. Сейчас НЕ заземлены ( убрал заземление) По технике все запустилось и работает в режиме SUB.
А теперь собственно проблема- при наличии солнца и генерации электроэнергии, При подключенных в розетку блоках питания не работают или глючат тачпады ноутбуков, сенсор телефона, падает до критически малых значений скорость WiFi.
Было проделано и НЕ помогло - заземление корпусов панелей, разделение нолей, поочередное отключение панелей вплоть до одной, подключение 20м переноски и отдаление на 20+ м от инвертора ноутбука ( не помогло) Как только отключаю солнце - все проблемы пропадают. Когда панели подключены но не генерируют - так же проблем нет. Напряжение 250в.при допустимых 400, Все параметры в допусках. Возможности подкинуть другой инвертор нет. Вопрос- возможно есть люди которые используют Powmr с панелями и имеют схожую проблему. Возможно кто то уже нашел решение. Удлинитель с сетевым фильтром так же не помогает. В момент генерации, инвертор дает наводку по линии 220 на любом удалении, тоесть магнитные поля исключены. Благодарю за ответы.
В мене інвертор PowMr 4,2 кВт
Замітив таку особливість
Є автоматичні ворота управляємі на мікроклнтролері Амега 8.
Коли працює інвертор то періодично спрацьовує команда на відкриття воріт.
Пробував міняти Бп на мікроклнтролер не допомогло.
Повідключав дистанційне керування воротами, проблема зникла.
Виявив одну особливість
Провід який іде з вайфай модуля на кнопку відкрити ворота своїми наводками примушує спрацьовувати мікроклнтролер на відкриття.
Просто один провід і все.
Получається що це провід який лежить в одному жгуті з проводом живлення ловить наводки і включає мікроклнтролер.
Буду перероблювати на управління не напряму в схему мікроконтролера а через реле.
Я думаю реле не спрацьовуватиме від наводок.
Йому потрібна напруга.
Тобто, все ізза того що велика відстань між вайфай вмикачом і самим блоком схеми управління.
Провід як антена.
А мікроконтролер реагує на мілчайші токи
У вашому випадку пробуйте змінити блок живлення до ноутбука
Якщо під КВ ви розумієте "короткі хвилі", то це не так. Згідно класифікації радіохвилі в цьому діапазоні називаються "довгими", бо мають довжину хвилі у кілометри. До речі, в якості магнітної антени краще використовувати не трансформатор, а якийсь дросель з розімкнутою магнитною системою. Тоді за його допомогою можна навіть якусь пеленгацію провести. Пам'ятаєте як в транзисторному радіоприймачі з магнітною антеною - якщо його крутити, то прийом стає то краще, то зовсім пропадає.

PS. Юзаю два дешевих інвертори Anenji та Esudom VM4. Довжина сонячних дротів в обох по 25-30м. Подібних проблем електромагнітної сумісності в себе не спостерігаю. Навіть коли вони обидва беруть від сонця по максимуму, який можуть дати панелі. Інвертори заземлені. Панелі - ні.

Так, ви правi, писав стомленим. Довгi хвилi мав на увазi.

I так, PowMR - лютий дешман, тут i фiльтрiв нема, i вентилятори некерованi. Втiм, людина отримуе те за що платить =)
Та ні , в мене PowMr 4,2 кВт і не постійно вентилятори працюють.До 500Вт мовчать , потім поступово збільшують обороти.
А при нагрузці 2квт на максимумі.
Але це в режимі SBU , або nkS.
В режимі SUB гудуть постійно

В мене інвертор PowMr 4,2 кВт
Замітив таку особливість
Є автоматичні ворота управляємі на мікроклнтролері Амега 8.
Коли працює інвертор то періодично спрацьовує команда на відкриття воріт.
Пробував міняти Бп на мікроклнтролер не допомогло.
Повідключав дистанційне керування воротами, проблема зникла.
Виявив одну особливість
Провід який іде з вайфай модуля на кнопку відкрити ворота своїми наводками примушує спрацьовувати мікроклнтролер на відкриття.
Просто один провід і все.
Получається що це провід який лежить в одному жгуті з проводом живлення ловить наводки і включає мікроклнтролер.
Буду перероблювати на управління не напряму в схему мікроконтролера а через реле.
Я думаю реле не спрацьовуватиме від наводок.
Йому потрібна напруга.
Тобто, все ізза того що велика відстань між вайфай вмикачом і самим блоком схеми управління.
Провід як антена.
А мікроконтролер реагує на мілчайші токи
У вашому випадку пробуйте змінити блок живлення до ноутбука

Та ні , в мене PowMr 4,2 кВт і не постійно вентилятори працюють.До 500Вт мовчать , потім поступово збільшують обороти.
А при нагрузці 2квт на максимумі.
Але це в режимі SBU , або nkS.
В режимі SUB гудуть постійно
2GARIN выше писал: С тех пор как избавился от powmr и взял anenji 6.2 - ноль проблем, никаких наводок.

Кинув землю з корпусу powermr на out N и все в порядку. Дякую за iдею
А яка модель вашого інвертора?
А ви впевнені що можна нулі входа і вихода зєднувати?
Не буде проблем?
Чомусь виробник не пише про зєднання нулів

Не буде проблем?
Спочатку кинув землю с корпусу на line out, а тепер замiсть того з'єднав нулi, все ОК. Powermr 3.2

Не буде проблем?
Чомусь виробник не пише про зєднання нулі
Не буде проблем?
В моем инверторе ANJ 11 kw 0 входа и 0 выхода звонятся накоротко. Поэтому я с одной точки вывел два 0, которые подключил ко входу и выходу. До этого у меня было еще пару инверторов у которых 0 не звонились, но я в любом случае подключал их из одной точки, т.к. я не мог разделить 0 между входом и выходом. На работу это никак не сказалось.

Назад
Угорі