Однолінійна схема на дСЕС для ДТЕК

На зразку однолінійній схема ДТЕК, взятої з їх сайта, коло АКБ є строка "Потужність". Зразок схема доданий в першому повідомлені.
ну коли я починав оформлювати рік тому - то була отака схема, і біля батареї нічого не було
1736854412600.png

Ви плутаєте "зелений тариф" та "механізм самовиробництва" це 2 різних типу підключення, про який з них іде мова?
бо обмеження 50% це для самовиробництва, для зеленого "зеленого тарифу" немає таких обмежень

Щойно найшов інформацію, що обмеження в 50% для самовиробництва для СЕС потужністю більше 50 кВт. Але інформація опублікована 10 місяців тому. Може щось змінилося за цей час.

дадашин це не біблія і там не все вказано на всі випадки життя
Ну а на шо Ви пропонуете оріентуватися? Як продають АКБ то в спеціфікації вказують емність і напругу, ніхто ще не придумав потужність вказувати, за вуха можна що завгодно притягнути.

Ну а на шо Ви пропонуете оріентуватися? Як продають АКБ то в спеціфікації вказують емність і напругу, ніхто ще не придумав потужність вказувати, за вуха можна що завгодно притягнути.
а чого за вуха? всі дані для розрахунку потужності якраз зі святого даташита беруться а не з неба чи моєї уяви. Якщо грубо то напруга батареї 48в струм розряду EVE105 по даташиту 50A, виходить 48В*50А=2,4кВт , і маємо приблизне уявлення про можливості акб.
Фактично показник Вт/год який вказується на батареях електровеліків і електрокарів і є тою потужністю яку може дати акб за певний проміжок часу.

Останнє редагування:
Це теж емність.
Як що розмірковувати як ви кажете то самі потужні то автомобільні АКБ, 12 в струм 800 А і маємо маже 10 кВт. Можна і ковбасу вимірювати на метри, але чомусь всі користуються кілограмами.

Це теж емність.
Як що розмірковувати як ви кажете то самі потужні то автомобільні АКБ, 12 в струм 800 А і маємо маже 10 кВт. Можна і ковбасу вимірювати на метри, але чомусь всі користуються кілограмами.
Ємність це А/г а ВТ/год це потужність за певний час а не ємність, це гібридне значення яке відображає і ємність і потужність, Якщо прибор споживає 500Вт за годину то це не ємність а потужність споживання , а в акб навпаки потужність віддачі, хоча при заряді це потужність споживання. Дві батареє різні по вольтажу порівнюють саме по показнику Вт/год а не А/г. А міряти дві різно вольтажні акб по а/г це якраз те саме що ковбасу метрами.

Останнє редагування:
Ємність це А/г а ВТ/год це потужність за певний час а не ємність, це гібридне значення яке відображає і ємність і потужність, Якщо прибор споживає 500Вт за годину то це не ємність а потужність споживання , а в акб навпаки потужність віддачі, хоча при заряді це потужність споживання. Дві батареє різні по вольтажу порівнюють саме по показнику Вт/год а не А/г. А міряти дві різно вольтажні акб по а/г це якраз те саме що ковбасу метрами.
У Ватгодинах вимірюється ніяка не потужність, а енергія. Потужніть вимірюється у Ватах. А от якщо помножити потужність на час(коли вона діє) то тоді отримаємо цю енергію. Тому не пишіть Вт/г та А/г. Там має бути саме знак множення.

Шановне панство. Не можу знайти достовірну відповідь на питання:

Реле напруги для зеленого тарифу, підключати входом до мережі чи до інвертора? Здається що до мережі, але підкажіть щоб напевно.

І ще будь ласка, питання. Пороги напруги 242 та 198 вольт. (номінал 220). Але зустрів повідомлення, де пороги вказували більш ширшого діапазону.
Чи не змінилось щось в законодавстві та стандарті? Тож, пороги верх та низ 242 та 198?

І ще ,інвертор Дея. Чи потрібно щось в налаштуваннях міняти, в частині меж напруги? Для зеленого тарифу. Бо по замовчуванням там значно ширші пороги напруги.

Чи не змінилось щось в законодавстві та стандарті? Тож, пороги верх та низ 242 та 198?
як я писав - в нас вже вступив в дію новий стандарт, де напруга в мережі для побутових споживачів нарешті прописана 230, замість 220. До 17 січня був період подачі відгуків по тій постанові, що має привести до відповідності закони, постанови і решту речей до вимог нового стандарту
В самій постанові пише про введення нових напруг з 1 березня 2025
1737647929604.png
Але сама ця постанова ще не прийнята. З великою імовірністю її десь на наступному засіданні (або на крайній варіант через засідання) приймуть і вже будуть верх 253В та низ 207В

як я писав - в нас вже вступив в дію новий стандарт, де напруга в мережі для побутових споживачів нарешті прописана 230, замість 220. До 17 січня був період подачі відгуків по тій постанові, що має привести до відповідності закони, постанови і решту речей до вимог нового стандарту
В самій постанові пише про введення нових напруг з 1 березня 2025
Переглянути вкладення 6606
Але сама ця постанова ще не прийнята. З великою імовірністю її десь на наступному засіданні (або на крайній варіант через засідання) приймуть і вже будуть верх 253В та низ 207В
Так, перехідний період. 27 буде огляд станції. Мабуть буду спілкуватись стосовно порога по місцю..
А що до самого інвертора, чи потрібно там прописувати пороги? І в яких пунктах меню?

Так, перехідний період. 27 буде огляд станції. Мабуть буду спілкуватись стосовно порога по місцю..
А що до самого інвертора, чи потрібно там прописувати пороги? І в яких пунктах меню?
думаю краще поставити вже по нових вимогах пороги і просто як буде огляд і будуть по тому питання - то сказати що вже є новий стандарт і що його з 1 березня вже во всю будуть використовувати, то вистали щоб потім туди ще раз не лізти.
а щодо налаштувань інвертора - тут не підкажу, бо в мене не дея, і тих всіх налаштувань, як в деї, в мене нема

А що до самого інвертора, чи потрібно там прописувати пороги?
Як що він може якось впливати на ті пороги скажімо скидати потужність що видається в мережу коли наближається до верхнього порогу, то це треба настроіти - меньше реле буде спрацовувати, але це в любий момент можна зробити, вам же інвертор не пломбують

Пороги выставит техник, который прийдёт на осмотр станции. Он же, после выставления порогов и опечатает реле

Щойно прийняли СЕС :)

По перше дякую всім хто відповідав на питання.

По потужності сонячних панелів. Їх не рахували навіть. Просто зробили фото всій конструкції, з ракурсу де не видно кількість. І однолінійнії схемі, вказана модель панелі, та потужність ОДІЄЇ панелі. Не поля.

Модем (MCL 5.10) встановлений під кришку лічільника (однофазний гама, G1B.164.220). Ці цифри важливі. Нажаль не було відповіді чи підійде такий самий, але з іншими цифрами які кажуть що в нього один (?) вимірювальний елемент. Я знайшов інформацію на сайті ДТЕК що треба з двома. Тож і купував з двома. Сім карта їхня. Платити за це нічого не треба. Абонплати немає.

Лічильник купував сам. Модем теж. За програмування грошей не взяли, заплатив тільки за розпломбіровку/пломбіровку при заміні лічильника (472 грн), так услугу заміни лічильника (919 грн).
При встановлені модему, за перепломбіровку грошей не беруть.

Реле напруги. Я відволікся, та не встиг подивитись які пороги напруги встановили. І навіть не перепитав. В роботі подивлюсь коли спрацює. Запломбували.

З інвертора зрисували серійний номер. При його заміні, треба замовляти новий огляд станції.

Все :)

ps, завод зубр розбомбили :(

Назад
Угорі