Можна довго чекати.
Оті rak по 519 євро треба 3 шт. Якщо є місце для горизонтального розташування стопкою то чому ні - вони тільки дорожчають останнім часом. І взагалі не було в наявності, може вже й нема поки ви гадаєте ...
Місце є. У Фелісіті сподобалась їх проста система з пластиковими проставками між стеками.
У цього інвертора Дея на 12 кВт максимальний струм заряду/розряду 240 А, якщо на перший час я буду ставити 3 АКБ по 100 А, то для виконання умови заряду на 0.5 С мені треба в меню обмежити струм заряду до 150 А, вірно ? Дяк.

300A , я теж вважаю що декілька малих в паралель краще, але за доя справедливості всеж - не 150 а 300, або для 5 квт не 100 а 50
Я смотрю на страницу продавца.
Screenshot_20260421-233808.png
И вы посмотрите.
Screenshot_20260421-234059.png
Еще раз, внимательно.

Останнє редагування:
я теж вважаю що декілька малих в паралель краще
Після цікавих дослідів (з приладами) я КАТЕГОРИЧНО так не вважаю. І менеше 15-16 квт батаерю не брав би. 32 квт тумбочка (з підігрівом!) з НКОН - для мене просто ідеал. Ну і ще порахувати ціну за квт/год. Варіант - прокляті prob 5.1 брав би тільки задарма. Як любить казати один відомий інсталятор - наскільки у Деї класні інвертори і наскільки нікудишні батареї (мова йшла про 5.1, цілком можливо що нова 16-ка уже норм)

Після цікавих дослідів (з приладами) я КАТЕГОРИЧНО так не вважаю. І менеше 15-16 квт батаерю не брав би. 32 квт тумбочка (з підігрівом!) з НКОН - для мене просто ідеал. Ну і ще порахувати ціну за квт/год. Варіант - прокляті prob 5.1 брав би тільки задарма. Як любить казати один відомий інсталятор - наскільки у Деї класні інвертори і наскільки нікудишні батареї (мова йшла про 5.1, цілком можливо що нова 16-ка уже норм)
а дайте, будь ласка, посилання на цього відомого, бо зовсім не в темі.

Тумбочка all-in-one це прекрасно при двох умовах : вона є в наявності і є мінімум 2 здорові чоловічі спини.

Тумбочка all-in-one це прекрасно при двох умовах : вона є в наявності і є мінімум 2 здорові чоловічі спини.
Це точно перевага маленьких баток, в цьому плані неперевершені Dyness B4850 з їх 22кг, але це ж не повербанк щоб їх носити. Свої дві 15-ки збирав сам прамо на місці і не маю уяви як їх переміщати в зібраному стані))) Надіюсь не прийдеться)

Еще раз, внимательно
Ну продати треба, але всі знають що короткочасно можна 1С а тривало 0.5С, достатьно прочитати даташит на комірки. Тому там и написано recomended current 50 A, це така рекламна маніпуляція. Там ще і сноска є(¹), просто в іншій спеціфікації вирішили так не писати

Ну продати треба, але всі знають що короткочасно можна 1С
Взагалі це дивна конкурентна перевага - мати батарею яка протримає систему годину (майже годину, ККД ніхто не відміняв).

P.S. Я не противник 5квт баток - коли 5квт (4-8шт) з'єднані послідовно в високовольтній системі - це прям краса. А от парелельне з'єднання 5квт - дорого, геморно і всеодно кака.

прокляті prob 5.1 брав би тільки задарма
Що з ними не так?
32 квт тумбочка (з підігрівом!) з НКОН - для мене просто ідеал
Ага, все добре окрім ваги ))))
парелельне з'єднання 5квт - дорого, геморно і всеодно кака.
Дорого - згоден. Геморно - частково. А "кака" чому?

P.S. У мене 12 Pro-B працюють без нарікань.

парелельне з'єднання 5квт - дорого, геморно і всеодно кака.
порахуйте опір паралельної збірки з трьох 5 кВт батарей і одної на 16
і яка буде краще тримати високі навантаження?

всі знають що короткочасно можна 1С а тривало 0.5С, достатьно прочитати даташит на комірки. Тому там и написано recomended current 50 A
Ну так и есть, только вот на 16кВт нет никаких 300, и 160 А тоже не рекомендуется, а ограничено в зависимости от температуры и soc.

Отличный довод, аккумуляторы разные, есть такие, что 1С переносят без проблем. 314ач - нет

Всегда есть "сноски".
Вот если их не выборочно читать, то выйдет что три сотки номинал 150А без проблем, а 314 - с условием что ....
Читаете даташиты, я верю. Только вы ж не знаете какие акумы внутри.

і яка буде краще тримати високі навантаження?
Конечно сборка параллельная. Про это я сразу и написал.
Но 16кВт классная тумбочка...для 6-8кВт инвертора.

Останнє редагування:
Що з ними не так?
Це довга історія з двох частин. 1- Емоційна -прочитати цю гілку чи ще де. 2. Інженерна- відсутність додатка/блютус, легкість оновлення/відкату ПЗ, пасивний балансир
Ага, все добре окрім ваги ))))

Згоден, але це ж стаціонарна батарея. Люди десятиліттями носять роялі/піаніно на ХХ поверх.
Просто гарно поміряти і видно хто з цієї упряжки тягне а хто просто котиться. Крива заряду/заряду така пласка що добитися "паралельності" зовсім нетривіальне інженерне завдання + купа міді (дорогої) :) . Правда якщо користуватися десь половиною ємності, (і нічого не міряти!!!) то норм)

Ну то порахуйте самостійно. А краще поміряйте.
У трьох правильно паралельно з'єднаних 5 сумарний опір буде точно НЕ гірше ніж у однієї 16.
Просто гарно поміряти і видно хто з цієї упряжки тягне а хто просто котиться. Крива заряду/заряду така пласка що добитися "паралельності" зовсім нетривіальне інженерне завдання + купа міді (дорогої) :) . Правда якщо користуватися десь половиною ємності, (і нічого не міряти!!!) то норм)
Підключати треба правильно. У мене розбаланс струмів окремих батарей в межах 20%. Окремі батареї штатними кабелями підключені до шини Victron 250A (так, дорого, можу собі дозволити), а з неї дві пари коротких 50 кв.мм перемичок на інвертор.

Підключати треба правильно. У мене розбаланс струмів окремих батарей в межах 20%. Окремі батареї штатними кабелями підключені до шини Victron 250A (так, дорого, можу собі дозволити)
Згоден з Вами. Про що і кажу.
Якщо докласти 1. Знання 2. Рівні руки 3. Гроші, то можна вийти на розбаланс в 20%. Але якщо з'єднати 4-6 в стієчку короткими комплектними дротами і всього двома від цієї купи до інвертора (як це на красивих картинках у продаваторів) - то вас очікує багато відкриттів. І 20% розбалансу там і не пахне)) Звичайно якщо ви цього хочете/готові)))
Тому мені й подобаються варіанти більших батарей і це вже не кажучи про просту матеріальну річ - вам до лампочки з якої кількості і яких ваша батарея (з залізофосфатом і характеристики до лампочки, всі ці внутрішні опори і решта вумних фраз) - вам цікаво скільки коштує 1 квт/год вашої батареї. І тут усі 2,5 5,1 10 - сильно невигідні. Але хто їх носить чи продає любить за малу вагу)

Biom просуває, в нього маржа з нього... Та дея (акуми) за оверпрайс на не треба.

Biom просуває, в нього маржа з нього... Та дея (акуми) за оверпрайс на не треба.
Ідея Biom проста, на поверхні і зрозуміла. По суті це народна батарейка купи людей (якісь там 280-314 комірки + JK BMS invertor). Мої дві саморобні такі ж і зараз я би вже не збирав сам, а взяв би Biom чи Nkon. Бо цю ідею підхопив уже весь світ. Таку конфігурацію батареї пропонує маса продавців. Без закритих протоколів, "секретних" додатків і решти маркетингового лайна під лозунгом "будь який чих - ласкаво просимо до нашого СЦ за оверпрайс"

Назад
Угорі