Якщо чесно, то я не думаю що вся ця інфа цікава і зрозуміла широкому загалу. Для багатьох це якийсь флуд. Такі вузько спеціалізовані речі доцільно вести через приватне листування форуму, щоб не захламовувати форум
Все правильно ви написали, хто захоче почути - почує.
В моєму випадку шлях "дешевий ESP32 (від ~240 грн.) з відповідною прошивкою ESPhome підключений до Deye через копійчаний інтерфейс MAX485 (від 25 грн.)." - був невдалий. По перше більшість дешевих МАХ485 мають 5в чіп і при 3,3в іноді можуть працювати але частіше всього ні. У мене цих різних модулів уже пакет валяється)
Мені більше сподобалося використати готовий "промисловий" ESP32+ETH+RS485, гарно зроблений, в зручній коробці на ДІН рейку.
Зараз на Алі такого є. Kincony A2 або DTWONDER ETH WIFI RS485 CASE
Виходить дуже гарно і "як у дорослих". Плюс "на виріст" пару гарних реле і додаткові входи-виходи.
В нього й залив прошивку ESPHome з допомогою Gemini.

Все правильно ви написали, хто захоче почути - почує.
В моєму випадку шлях "дешевий ESP32 (від ~240 грн.) з відповідною прошивкою ESPhome підключений до Deye через копійчаний інтерфейс MAX485 (від 25 грн.)." - був невдалий. По перше більшість дешевих МАХ485 мають 5в чіп і при 3,3в іноді можуть працювати але частіше всього ні. У мене цих різних модулів уже пакет валяється)
Мені більше сподобалося використати готовий "промисловий" ESP32+ETH+RS485, гарно зроблений, в зручній коробці на ДІН рейку.
Зараз на Алі такого є. Kincony A2 або DTWONDER ETH WIFI RS485 CASE
Виходить дуже гарно і "як у дорослих". Плюс "на виріст" пару гарних реле і додаткові входи-виходи.
В нього й залив прошивку ESPHome з допомогою Gemini.
Гарний варіант, з інженерної точки зору. Сам такі (Kincony) використовую. Трошки дорожче але є функціонал на виріст.
Як варіанти функціоналу на виріст, під інвертор:
- оскільки ваша ESP "напряму" бачить температуру інвертора і батарей то сама ESP (без Home Assistant) може керувати підключеними через ці "на виріст пару гарних реле" додатковими вентиляторами для обдуву інвертора/батарей у разі критичних температур.
- ці "пару гарних реле" можуть керувати контакторами які будуть відключати некритичні навантаження від інвертора у разі падіння SOC батарей нижче заданого рівня (ESP "напряму" бачить SOC) - і це теж без Home Assistant
Загалом є просте правило "правильного" інженерного рішення - все керування (особливо захист) що можна перенести на мікроконтролер (ESP/ESP32/RP2040/SMT32 і т.д.) треба реалізовувати на мікроконтролері.
За HA залишати високорівневі задачі - складні автоматизації, взаємодія між пристроями, відображення стану/статистика/графіки і т.д
P.S.
Для випадків коли з ESP використовуються модулі з 5-ти вольтовою логікою треба застосовувати копійчані двосторонні перетворювачі рівнів, і все буде гуд
Для MAX485 достатньо такого - https://diyshop.com.ua/ua/preobrazo...oybr7V7-LKUaVjG_Zi6ljBMyPcKv2oOCbl3gPtoWK7bl8

Останнє редагування:
Назад
Угорі