FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

А підкажіть, будь ласка, розшифровку моделей інверторів Deye. Що означає маркування – SG04LP1? LP1 - це як кількість фаз, а SG04 ?
Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-SM2 - що означає маркування SM2 ?

Хочу вибрати "свіжу" модель на 6 кВт, за розумною ціною. Дивився на ці:
https://www.deyeinverter.com/produc...PPT-Hybrid-Inverter-LV-Battery-Supported-2346.html
На OLX є SUN-6K-SG03LP1-EU. Чим вона відрізняється на кращу/гіршу сторону?

Останнє редагування:
А підкажіть, будь ласка, розшифровку моделей інверторів Deye. Що означає маркування – SG04LP1? LP1 - це як кількість фаз, а SG04 ?
Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-SM2 - що означає маркування SM2 ?

Хочу вибрати "свіжу" модель на 6 кВт, за розумною ціною. Дивився на ці:
https://www.deyeinverter.com/produc...PPT-Hybrid-Inverter-LV-Battery-Supported-2346.html
На OLX є SUN-6K-SG03LP1-EU. Чим вона відрізняється на кращу/гіршу сторону?
LP1 - перша літера - низьковольтна (L, Low) або високовольтна (H, High) батарея, остання цифра - кількість фаз (1 або 3)
SG** - System Generation, покоління системи, чим вища цифра - тим новіша. На YouTube є порівняння "заліза" SG03 та SG05.
SM2 - підозрюю якась локалізація, залізка впевнений та ж сама, але в інтерфейсі, можливо, по дефолту вибрана якась мова і відповідні локальні налаштування системи. Або якась несуттєва опція....
SUN-6K-SG03LP1-EU - це просто класика жанру в Україні, найпопулярніший зараз варіант.
Ставив такі, всі задоволені, претензій до роботи жодних.

Проблему я вирішив. Була моя помилка, та був баг у БМS.

1. Моя помилка: я поставив напругу балансування нижчу за RCV=3.45, балансування стояло в мене 3.43В.
Коли я виставив початок балансування=RCV=з 3.45В (так і у Анди стоїть у роликах), на момент виходу АКБ на 55.2В я отримав дещо менший розбаланс, ніж коли балансування починалося з 3.43В. На момент досягнення АКБ 55.2В було 0.053В стало 0.031В. Але розбаланс все ж був, та з часом зростав.

2. В JK BMS Inverter в мене була прошивка 15.30 на котрій як з'ясувалося не працював Float mode. Я прошив 15.32 де Float mode виправили і все стало краще. Зараз коли АКБ набирає 55.2В та тримає цю напругу 0,5 год. (при цьому струм заряду АКБ в мене десь 1,5-2А) плата BMS переходить у Float mode, заряд припиняється і АКБ розряджається до напруги FRV=3.35В на комірку. При такій напрузі АКБ тримається 12 год., потім знову я так розумію АКБ буде заряджений до 3.45В на комірку. І так циклічно безперервно.
Тобто проблема безкінечного заряду АКБ зникла...

Але з'явилася інша. Я не зовсім розумію сутність цього Float mode. Навіщо безкінечно, раз у 12 годин (у Анді зовсім цей цикл 6 годин стоїть) довбати АКБ циклами "заряд до 3.45В -> потім розряд до 3.35В -> потім 12 год. таймаут -> потім заряд до 3.45В" і по колу.

Причому там саме розряд 3.45->3.35В! BMS не чекає, поки напруга АКБ сама впаде до 3.35В, вона заставляє інвертор брати з АКБ струм (в мене до 4-7А він доходив), поки напруга не впаде до 3.35В. Або я чогось не знаю, або це якась дурня. Це ж класичні "мікро цикли" котрі повільно, але з'їдають ресурс АКБ.

І що більш цікаво! Якщо під час таймауту у 12 год. зникне світло і АКБ розрядіться, то при появі світла він буде заражатися саме до напруги FRV=3.35В. Хоча по уму повинен би до RCV=3.45В заряджатися а потім знову переходити у Float mode.

Вот така лабуда... скажу відверто, я щось вже підзадовбався з цім продуктом китайського генію "JK BMS Inverter" розбиратися. Начебто багато всього може, але коли копнеш... то все якось "альтернативно" працює.

осьо може той самий випадок

SG** - System Generation, покоління системи, чим вища цифра - тим новіша. На YouTube є порівняння "заліза" SG03 та SG05.
SM2 - підозрюю якась локалізація, залізка впевнений та ж сама, але в інтерфейсі, можливо, по дефолту вибрана якась мова і відповідні локальні налаштування системи. Або якась несуттєва опція....
Добрий вечір.
Якщо маєте, дайте посилання на ютубе де порівнюють SG03 та SG05., щукав, не знайшов. Бачів порівняння лише 03 та 04.
Стосовно SM2 - ви не праві. Читав на іншому форумі, що модель з SM2 має значно підвищені показники по струму за деякими параметрами, відповідно там і суттєво (на 100+$) більша закупочна ціна. Хлопці ще сперечалися, чи має сенс переплачувати...

осьо може той самий випадок
Я цей ролик бачив. Але відверто говорячи, я не зрозумів його. Чел багато говорить про те, чого я у себе не спостерігаю і пропонує дурню.
У мене скільки я поставлю у налаштуваннях BMS у RCV, до такої напруги інвертор у мене і заряджає АКБ. Коли BMS переводить АКБ у float mode, то інвертор розряджає АКБ на навантаження до досягнення напруги RFV. І все. Ніяких десятих вольта різниці між інвертором та показами BMS я не спостерігаю. Ніяких "запит від BMS за точністю до десятих" я також не бачу, в мене від BMS всі напруги з сотими ідуть. Можливо то колись в старій прошивці таке як у нього було...

Ну а пропозиція спеціально "розкалібрувати" напругу на BMS щоб таким чином "обманювати" інвертор... не витримує ніякої критики. Тому що цім зливаються у каналізацію всі функції BMS по захисту АКБ (верхня межа напруги, нижня), зливається і так не дуже точне визначення SOC і не відомо що ще може виплисти. Тому цей ролик відніс би до розділу "шкідливі поради".

Частково з вами згоден. Наприклад калібрувати напругу по показам інвертора. Так там підганяєтються покази у BMS під інвертор. BMS повинна правильно вимірювати саму батарею.

У мене зараз працює інвертор EDECOA EM-352A (24v, 3,8kw, mppt 55-450v, номінальна напруга mppt 240v), який може працювати без акумуляторів та в режимі On Greed. До нього підключений стрінг із 6 панелей JAM72S30-565/LR (50v 14A).
Довелося замінити кулери на Noctua більшого діаметру, свердлити додаткові отвори для кращої вентиляції, а також прикрутити до штатних радіаторів зверху додаткові. Намучився, але тиша у квартирі – це обов'язково.
Довго пливли акумулятори, а коли зібрав збірку і підключив до інвертора, раптово виявилося, що він почав видавати досить сильний шиплячий писк перетворювача. І якщо з кулерами можна було щось вирішити, то з цим уже нічого не можна зробити... :(
Вирішив замінити його на Deye 5 чи 6 кВт.
1. Чи буде нормально працювати з 6 панелями, тому як в її даташите вказано номінал mppt 370v?
2. Чи видають Deye писк перетворювача (який можна, як у моєму випадку, почути у сусідній кімнаті)?
3. Хотілося б купити модель посучасніше, де вже менше багів і сучасніша елементна база - яку краще взяти?
4. Чи є різниця в потужності холостого ходу у моделей на 5 і 6 кВт (взимку із сонцем не дуже)?

Наперед вдячний за поради!

У мене зараз працює інвертор EDECOA EM-352A (24v, 3,8kw, mppt 55-450v, номінальна напруга mppt 240v), який може працювати без акумуляторів та в режимі On Greed. До нього підключений стрінг із 6 панелей JAM72S30-565/LR (50v 14A).
Довелося замінити кулери на Noctua більшого діаметру, свердлити додаткові отвори для кращої вентиляції, а також прикрутити до штатних радіаторів зверху додаткові. Намучився, але тиша у квартирі – це обов'язково.
Довго пливли акумулятори, а коли зібрав збірку і підключив до інвертора, раптово виявилося, що він почав видавати досить сильний шиплячий писк перетворювача. І якщо з кулерами можна було щось вирішити, то з цим уже нічого не можна зробити... :(
Вирішив замінити його на Deye 5 чи 6 кВт.
1. Чи буде нормально працювати з 6 панелями, тому як в її даташите вказано номінал mppt 370v?
2. Чи видають Deye писк перетворювача (який можна, як у моєму випадку, почути у сусідній кімнаті)?
3. Хотілося б купити модель посучасніше, де вже менше багів і сучасніша елементна база - яку краще взяти?
4. Чи є різниця в потужності холостого ходу у моделей на 5 і 6 кВт (взимку із сонцем не дуже)?

Наперед вдячний за поради!
В мене 6-ка , абсолютно безшумна, Поле з 6-ти панелей (Лонгі 585) - все норм.

2. Сама конструкція корпусу не жестянка, а товстий метал, та ще й повністю закритий. Навіть як що в середені щось буде відворювати тихі звуки, то ви їх не почуєте навіть вплотну.
3. Посучастніше елементної бази не буде. Вона там не потрібна. Та й зачасту сучастніша база не є більш надійною. У Deye добре як раз те, що зроблено по надійнім, хоч і не новим технологіям, без спрощень та економії на "сірниках".
4. Холостий ход не залежить від потужності. 3,6к, 5к та 6к в принципі не відрізняються по такому параметру, так як уся частина, що може споживати на холостому ходу у них однакова.

Подивився на оф. сайті фото цієї моделі і раптово там виявились кулери:
1731359909383.png

Начебто декларувалося, що Deye до 8кВт без них... На всіх SG5 вони встановлені, може тоді варто шукати іншу модель?
І який у них алгоритм роботи, за температурою чи за споживаною потужністю?

Подивився на оф. сайті фото цієї моделі і раптово там виявились кулери:
Переглянути вкладення 5064

Начебто декларувалося, що Deye до 8кВт без них... На всіх SG5 вони встановлені, може тоді варто шукати іншу модель?
І який у них алгоритм роботи, за температурою чи за споживаною потужністю?
Немає кулурів на SG5 6кВт. Вона ідентична моделі SG3

Назад
Угорі