FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Высчитываю панели на Дею 6 квт. Если повесить 8×445 ватт панели и ток короткого замыкания 10,67 ампера, то теоретичесски таких стринга можно поставить два в параллель. Максимальный ток суммарно тогда 21,3 ампера с обоих.
Мппт позволяет 18 ампер нлминал и 27 пик.
Но, два стринга 8х445 + 8х445 = 7060 ватт на один мппт. Ясно, что это пик и его почти не будет никогда.
Но вопрос: сможет ли Дея 6 квт работать с четырьмя полями в сумме в пике 14 квт. Я про то, есть ли там ограничитель по солнцу и мощности. Чтоб контроллеры мппт не гавкнули.
Я понимаю, что Дея 6 квт. Просто переразмеренные по мощности поля на зиму. Рабочая идея, как считаете?

Все буде працювати, якщо не перевищите напругу ХХ (рахуйте кожен стрінг окремо). Не забувайте про підвищення напруги ХХ на морозі. Температурний коефіцієнт на панелі виробник зазвичай надає. Обмеження генерації у 6-кВт інвертора 6,5 кВт. Більше не дасть. При цьому гріється він дуже. Така плата за пасивне охолодження. Ми на роботі знизу радіатора на скобу 2 кулери через термореле змонтували. Вмикаються, коли радіатор до 50 градусів нагрівається.

Останнє редагування:
Все буде працювати, якщо не перевищите напругу ХХ (рахуйте кожен стрінг окремо). Не забувайте про підвищення напруги ХХ на морозі. Температурний коефіцієнт на панелі виробник зазвичай надає. Обмеження генерації у 6-кВт інвертора 6, 5 кВт. Більше не дасть. При цьому гріється він дуже. Така плата за пасивне охолодження. Ми на роботі знизу радіатора на скобу 2 кулери через термореле змонтували. Вмикаються, коли радіатор до 50 градусів нагрівається.
Дякую
Так, вольтаж я врахував і на зимній коефіцієнт теж. Все проходить. Хвилювався по загальній потужності чи не буде сюрпризів. Дякую, що поділилися досвідом !

На 20 кВт Deye 2 трекери і 3 пари входів - 2 на PV1 та 1 на PV2.
Я правильно розумію, що до кожного з трьох входів можна підключити по окремому стрінгу (наприклад, по 12 послідовно підлючених 440 Вт панелей зі стрімом до 18А)?
Бо трохи незрозуміло оте "36+20" в ТТХ...

Вкладення

• Записати.JPG
    Записати.JPG
    113,8 Кб · Перегляди: 5
  • Записати2.JPG
    Записати2.JPG
    69,4 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Я правильно розумію, що до кожного з трьох входів можна підключити по окремому стрінгу (наприклад, 12 послідовно підлючених 440 Вт панелей зі стрімом до 18А)?
Правильно. Тільки бажано щоб на першому МРРТ стрінги були в одній площині. Там просте парелельне зєднання.

Вкладення

• Записати.JPG
    Записати.JPG
    100,7 Кб · Перегляди: 18
Добрий день.

Сьогодні у ночи китайці за моїм проханням змінили у логері "Data upload period" на 1 хв., у параметрах логеру дійсно замість "5 min" зараз пише "1 min". І з ранку начебто все було добре, між поточним часом та оновленням даних показувало 1-2 хв.

Але тільки що зайшов у Solarman smart і бачу, що різниця муж поточним часом та часом оновлення даних досягає 8-9 хв. Це як би гірше, ніж було при Data upload period = 5. Що це за дурня? Хтось з таким стикався?

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    127,1 Кб · Перегляди: 13
  • изображение_viber_2025-02-07_13-42-34-280.jpg
    изображение_viber_2025-02-07_13-42-34-280.jpg
    81 Кб · Перегляди: 13
Дякую. Саме так і планую.
О! Бачу знайому графіку))
Не знаю, не попадалася мені тема про тінь на панелях. В SketchUp (https://app.sketchup.com/app) можна накидати схематично місце розташування майбутніх панелей та подивитись одразу, як тінь буже впливати на панелі в любий день та час року.

Вкладення

• scetchup.jpg
    scetchup.jpg
    183,5 Кб · Перегляди: 15
  • scetchup1.jpg
    scetchup1.jpg
    180,5 Кб · Перегляди: 15
инвертор дея 6кв
идет продажа в сеть хотя продажа отключена и пока не планируеться продавать как можно решить проблему

Привіт. Інвертор Deye sun-30k-sg01hp3-eu-bm3. Питання чому при інтенсивному сонці при напрузі більше 943 вольти на одному із трьох сонячних входів виникає помилка f52 і відключаються усі 3 сонячні входи, адже у інструкції заявлена максимальна напруга 1000 вольт на сонячному вході?

Там до 850 вольт норма. 1000 вольт максимальна, яку витримає але не робоча. Все що вище 850 то вже лишнє.

Привіт. Інвертор Deye sun-30k-sg01hp3-eu-bm3. Питання чому при інтенсивному сонці при напрузі більше 943 вольти на одному із трьох сонячних входів виникає помилка f52 і відключаються усі 3 сонячні входи, адже у інструкції заявлена максимальна напруга 1000 вольт на сонячному вході?
MPPT трекер працює в діапазоні 150-850 В. У вас напруга за межами роботи MPPT тому і помилка.

инвертор дея 6кв
идет продажа в сеть хотя продажа отключена и пока не планируеться продавать как можно решить проблему
Покажите настройки инвертора.
И полностью избавиться от продажи можно только отключением от сети)

Приветствую!
Сегодня с удивлением обнаружил, щелкнув боковинку с шильдиком на инверторе Дея 6к-sg05 - что он по солнечному полю может 13 ампер на мппт и 17 ампер в пике.
А вот читая их даташиты рассчитывал, что моя модель sg05 на 18 ампер номинал и 27 пик.

Вкладення

• 20250209_111342.jpg
    20250209_111342.jpg
    2,5 Mб · Перегляди: 15
  • 20250205_230516.jpg
    20250205_230516.jpg
    195,3 Кб · Перегляди: 13
Приветствую!
Сегодня с удивлением обнаружил, щелкнув боковинку с шильдиком на инверторе Дея 6к-sg05 - что он по соонечному полю может 13 ампер на мппт и 17 ампер в пике.
А вот читая их даташиты рассчитывал, что моя модель sg05 на 18 ампер номинал и 27 пик.
Внимательно читайте модель на шильдике и в том даташите...

Внимательно читайте модель на шильдике и в том даташите...
Имеете в виду приставочку - SM2?
Как-то не удостоил ее внимания. Хотя наверное таких моделей и нет в продаже в Украине.

Назад
Угорі