Здравствуйте! Прошу не кидать тапками, есть несколько ламерских вопросов. Дано: квартира, 1 фаза, 5квт.
Заказал Deye SUN-6K-SG05LP1-EU WiFi + акб 48v 100ah.(Anern).
В квартире счетчик э/э > барьер > 4 автомата(разные комнаты).
Могу ли я подключить так: счетчик э/э > барьер > Deye вход > из выхода deye 4 автомата?
Т.е. чтобы дея работал постоянно в режиме байпаса, когда э/э нет, то переходила бесшовно на акб.
В следующем году планирую подкинуть несколько солнечных панелей.
И еще вопрос, можно ли в настройках поставить потолок потребления от сети, т.е. чтобы не было превышения в 5квт?
Update, установил, все работает, аккумулятор по can шине подключил, все корректно отображает.
Вопрос по пункту Restart в Battery Settings сколько процентов ставить? Shutdown у меня 10%, Low Batt 20%.
Не могу понять значение restart.

Не могу понять значение restart.
Батарея сіла нижче рівня Shutdown, напруга на UPS Load вимкнулась. Далі мережа з'явилась, батарея почала заряджатися. От поки батарея не зарядиться до рівня Restart робота від батареї неможлива.

Питання до знавців - інвертор Дейє 12 кВт 3 фази низьковольтний, підключений зелений тариф, по одній із фаз часто перенапруга до 260-265 вольт, за іншими 230-240 вольт. Домашнє навантаження живиться або від панелей вдень, або від 30 кВт акумулятора до 60% заряду, потім переходить на ДТЕК.
Питання в тому, що інвертор живить домашнє навантаження, копіюючи вольтаж по вхідній мережі, при її відключенні - видає рівно по 230 вольт по кожній фазі. Як змусити його живити будинок стабільною напругою?

Питання до знавців - інвертор Дейє 12 кВт 3 фази низьковольтний, підключений зелений тариф, по одній із фаз часто перенапруга до 260-265 вольт, за іншими 230-240 вольт. Домашнє навантаження живиться або від панелей вдень, або від 30 кВт акумулятора до 60% заряду, потім переходить на ДТЕК.
Питання в тому, що інвертор живить домашнє навантаження, копіюючи вольтаж по вхідній мережі, при її відключенні - видає рівно по 230 вольт по кожній фазі. Як змусити його живити будинок стабільною напругою?
Ну чого ж. Є ще один варіант. Реле напруги перед інвертором. При перекосах фаз чи виходах за межі - воно виникатиме мережу і ви матимете рівно по всіх фазах)
Якщо без жартів - інвертор це не стабілізатор. В нього інша функція.
А по перекосах фаз - постачальник ее повинен вам забезпечити 230+-10%. Наголошую - постачальник а не інвертор.

Не пройшло й двох місяців
1f642.png
як dSolarOnChip пристрій готовий:
http://doro.poltava.ua/dsolaronchip/index.html

Ну чого ж. Є ще один варіант. Реле напруги перед інвертором. При перекосах фаз чи виходах за межі - воно виникатиме мережу і ви матимете рівно по всіх фазах)
Якщо без жартів - інвертор це не стабілізатор. В нього інша функція.
А по перекосах фаз - постачальник ее повинен вам забезпечити 230+-10%. Наголошую - постачальник а не інвертор.
Дякую за відповідь, однак як встановлення стаба скажется на зеленому тарифі? Така модель для мене буде достатньою ?

Така модель для мене буде достатньою ?
Тиристорні стаби у більшості не працюють двонаправлено. Інверторний Квант точно працює. Три однофазних на 5,5 кВт (найменші у лінійці квантів) вам підійдуть.

Тиристорні стаби у більшості не працюють двонаправлено. Інверторний Квант точно працює. Три однофазних на 5,5 кВт (найменші у лінійці квантів) вам підійдуть.
А можно подробности про обратное направление на квантах (экспорт)? Я тоже про это слышал от блогеров, но именно про обратное направление ни в документации ни на сайте не нашел.
Только то что он может работать вместе с СЭС. Но как я понимаю он просто не сходит с ума при наличии еще одного источника напряжения, подключенного на выход стабилизатора

как я понимаю он просто не сходит с ума при наличии еще одного источника напряжения, подключенного на выход стабилизатора
З подробиць - хіба що позитивний досвід експлуатації квантів. І не тільки в мене. Так як принцип роботи інверторного стаба дуже схожий на роботу самого інвертора (переток струму ініціюється фазовим зсувом між напругою та струмом, тобто генерується реактивна потужність), то зворотній струм на продаж не викликає у квантів непорозумінь. Все працює. Стаби з автотранформаторами та комутацією симисторами чи тиристорами частіше за все дуріють від зворотнього струму. Але зустрічав відео, де автор запевнює що такий стаб працює в обидва боки. Можливо, він не зовсім розібрався, працює він чи ні )

Добрий вечір.
Сьогодні весь день у Солармансмарт показує денний заряд та денне споживання "0". Хоча звісно і заряд був, і споживання є... Графіки струмів в тому ж солармані це підтверджують.
Періодично заходжу дивлюсь, приблизно о 13 годині написало нормальні покази (заряд 1,4 кВт, споживання 0.1), думав все наладилось, але на зараз знову пише "0".

На фото ці параметри позначив червоним.

Підкажіть, то у всіх так, тобто на сервері соларман косяк? Чи це лише я маю таку... Тоді від чого це може бути і що робити?

Вкладення

• Solarman.jpg
    Solarman.jpg
    171,3 Кб · Перегляди: 7
Доброго дня.
прошу по можливості підказати, чи можливо до Deye SUN-6K-SG03LP1 підключити акумулятори 4шт LiFePO4 12V 100Ah що в сумі дадуть 48 вт 100а без кан шини.

підключити акумулятори 4шт LiFePO4 12V
Підключити можливо до будь якого інвертора. Проблема не в зв'язку по САN, а в балансі кожного окремо взятого послідовно підключеного акумулятора в 48-вольтовій системі. Краще зробити одну збірку 48в/100А, ніж 4шт 12в/100А.

Доброго дня.
прошу по можливості підказати, чи можливо до Deye SUN-6K-SG03LP1 підключити акумулятори 4шт LiFePO4 12V 100Ah що в сумі дадуть 48 вт 100а без кан шини.

Можна. Але не забудьте балансир між цими 12 в батареями.
Отакий, наприклад: https://kramnytsya.com/product/балансир-powmr-be48n/

Доброго дня.

можна, я підключав як 4х 12v 200Ah, так і 16х 3.2v 314Ah, без кан шин і балансирів, вже працює система 300+ днів

Вкладення

• 1.JPG
    1.JPG
    216,7 Кб · Перегляди: 6
підключити акумулятори 4шт LiFePO4 12V 100Ah що в сумі дадуть 48 вт 100а без кан шини.

Можна, але є особливості і ризики, котрі потрібно враховувати. Полягають вони у наступному:

Коли у вас 4 незалежних АКБ, при повному розряді або заряді один з цих АКБ завжди буде досягати межі напруги (верхньої 3,65В*4=14.6В на АКБ, або нижньої 2,5В*4=10В на АКБ) раніше за інші і БМС буде від'єднувати цей АКБ при спрацюванні захисту. Тобто будете мати ситуацію, коли наприкінці розряду у вас из збірки несподівано випадають 10В. Або при заряді несподівано миттєво просідає напруга збірки на 14.6В.

Якби у вас був не DEYE а недорогий китаєць типу PowMR та подібні, я би сказав що це смерть інвертора, може не одразу, але...
Причому відвал при заряді не такий "страшний", тому що наприкінці заряду, коли спрацьовує захист у БМС струми заряду вже зазвичай не великі. А вот при розряді, коли теоретично з АКБ можуть "зніматися" кіловати... відвал АКБ буває випалює силову частину схеми інвертора.

Але Deye має більш досконалу схемотехніку, може працювати без АКБ, "відвал" АКБ начебто не шкодить інвертору.

Але потрібно враховувати, що відвал АКБ при спрацюванні захисту БМС - це повне зникнення напруги АКБ та його опору на клемах. У вас же буде не відвал, а різка просадка напруги. Як це сприйматиме інвертор... я не знаю. Може без наслідків, а може логіка здуріє і "щось буде".

Ще додам. Якщо у налаштуваннях АКБ в інверторі не допускати повного розряду, а виставити відключення наприклад при 20% заряду на АКБ - є досить великий шанс, що нижня межа напруги на жодному АКБ не буде досягатися у процесі роботи. Але за це прийдеться заплатити частиною невикористовуваної (ті самі 20%) ємності АКБ.

З верхньою межою так не вийде. Коли АКБ попрацює якійсь час, комірки розійдуться по опору і завжди якійсь АКБ буде убігати уперед. "Недозаряд" не вирішіть проблему. Тому що при недозаряді ви просто втратите балансування комірок.

Бачу вище писали про 4х канальний балансир... стоять у мене такі на збірках AGM (свинець). Це 4х канальна модифікація популярного балансиру HС01. На свинцю працюють ідеально! На літій також не завадять, покращать ситуацію. Але ці балансири не мають захисту, тобто не від'єднають збірку коли один АКБ просяде/вирветься уперед. І у цих балансирів струм балансування пропорційний напрузі розбалансу. Тобто заявлені 5А ніколи не досягаються в реальності. Щоб були ці теоретичні 5А балансування, потрібен розбаланс у декілька вольт. Тобто щоб одна комірка була повністю заряджена а друга повністю пуста. Звісно такого не буває в реалі. Тому реально балансує він струмом у десятки, рідше пару сотен міліампер. Коли ставив на AGM, все це перевіряв струмовими кліщами. Із плюсів - балансування відбувається і при заряді і при розряді у всьому діапазоні напруги АКБ, від 10 до 14.6В. Тобто балансир компенсує невеличкий розбіг комірок і при розряді, і підрівняє наприкінці заряду. Але звісно при струмах заряду/розряду літію у десятки ампер, самі розумієте наскільки вин буде "встигати"...

Останнє редагування:
можна, я підключав як 4х 12v 200Ah, так і 16х 3.2v 314Ah, без кан шин і балансирів, вже працює система 300+ днів
Шановний crowl та ви ж як пам'ятаю з попереднього спілкування, заряджаєте свої АКБ не вище 3.4В на комірку. Тобто тримаєте комірки нижче межі появи розбалансу. Тому відвалу АКБ при заряді у вас і немає. А при розряді... я впевнений що як людина обачна, ви зробили запас емності у декілька десятків відсотків, тому і при розряді не досягається межа.

І ще додам у підкріплення вашої точки зору. Останні відключення світла змусили мене використати збірку на 24В з маленьких (20Аг) LiFePo4, котрі працюють з ДБЖ спроектованим під свинець. Причому АКБ старенький, декілька років йому, комірки там по опору мають розбіг. Цей ДБЖ тримає комірки при 3.404В. Тобто розбалансу при заряді і балансування практично немає. Тому я міркував, що кожні тиждень-два буду підключати цей АКБ до ЛБЖ що дає 3.6В на комірку і чекати декілька годин поки на БМС відпрацює балансир (0.4А).

І народ, що цікаво... коли АКБ пропрацював пару тижнів з щоденними розрядами-зарядами 50-60%, я почав його балансувати при заряді до 3.6В на комірку і був дуже здивований! Балансування закінчилося за 3-4 хвилини. Тобто комірки були практично рівні! Я був здивований і згадав вас шановний crowl. Стверджувати що ви 100% праві стосовно "3.4В" не буду, один випадок не є системою. Але от такі справи.

Тобто будете мати ситуацію, коли наприкінці розряду у вас из збірки несподівано випадають 10В. Або при заряді несподівано миттєво просідає напруга збірки на 14.6В.
Може я не вірно розумію як BMS аварійно відключає батарею, але, здається, буде тупо розрив замість просадки напруги, бо послідовне з'єднання.

Може я не вірно розумію як BMS аварійно відключає батарею, але, здається, буде тупо розрив замість просадки напруги, бо послідовне з'єднання.

Тху ти ну ти, точно! Тупанув. Вони ж послідовно стоять, а не як у мене AGM попарно у паралель. Да, випад 1 АКБ має розірвати ланцюг. Тобто це буде аналог роботи захисту БМС на звичайній 48В збірці.

Добрий вечір.
Сьогодні весь день у Солармансмарт показує денний заряд та денне споживання "0". Хоча звісно і заряд був, і споживання є... Графіки струмів в тому ж солармані це підтверджують.
Періодично заходжу дивлюсь, приблизно о 13 годині написало нормальні покази (заряд 1,4 кВт, споживання 0.1), думав все наладилось, але на зараз знову пише "0".

На фото ці параметри позначив червоним.

Підкажіть, то у всіх так, тобто на сервері соларман косяк? Чи це лише я маю таку... Тоді від чого це може бути і що робити?
Аналогічна ситуація на Deye Cloud
Вхід Квт одне, вихід на багато менше, і на вихід показує тільки споживання, а зарядку ні (хоча працює вона) і в мережу не показує віддачу. Раніше все було нормально. Дня 4 назад все поломалось. Прошивка програми остання. Програмою продивились батареі - помилок нема там теж.

Вкладення

• IMG_0388.jpeg
    IMG_0388.jpeg
    316,4 Кб · Перегляди: 4
Назад
Угорі