Перевірені продавці LiFePO4 із гарною якістю та ціною

Доброго дня, трішечки не по темі, але підкажіть будь ласка. Отримав 4 комірки, зібрав систему. Чи потрібно поганяти комірки пару циклів розряд-заряд чи можна використовувати в звичайному режимі (з надією, що на заводі вже все поганяли)? Дякую!
Варто перед тим як збирати всі чарунки до купи, кожну окремо зарядити, і вирівняти напругу по верхах, а вже потім підключати балансування.
Щодо заряд/розряд - не завадить разок зробити повний цикл, чому ні?

Варто перед тим як збирати всі чарунки до купи, кожну окремо зарядити, і вирівняти напругу по верхах, а вже потім підключати балансування.
Щодо заряд/розряд - не завадить разок зробити повний цикл, чому ні?
так bms з активним балансиром сама вирівняє всі, нащо їх окремо заряджати

Окремо тільки якщо великий розбаланс. А коли все однаково, то не бачу смислу заряджати окремо до 100%

Окремо тільки якщо великий розбаланс. А коли все однаково, то не бачу смислу заряджати окремо до 100%
Нові акумулятори зазвичай заряджені на рівні 60-70%, навіть якщо виміряна напруга однакова - ви не дізнаєтесь наскільки в них розбаланс поки не піднімете заряд до 90% Тому я і пропонував перед збіркою вирівняти заряд, щоб балансування пройшло швидше і легше.

не в кожного є потужне зарядне з регулюванням по напрузі і скіки часу щоб зарядити кожну комірку окремо, особливо коли їх 16шт., я роблю за таким алгоритмом- заряджаю всі, і якщо є відстающі щоб не мучить балансиром вручну дозаряжаю недозаряжені , просто і швидко чим кожну окремо, тіки попередньо відключається інвертор і бмс. хоча бмс не обовязково, через ню можна моніторить рівень напруги, кожну заряджаю до 3,6в. Коли вони уже заряджені , то окремим зарядним момірки дуже швидко набирають напругу.

Останнє редагування:
не в кожного є потужне зарядне з регулюванням по напрузі і скіки часу щоб зарядити кожну комірку окремо, особливо коли їх 16шт., я роблю за таким алгоритмом- заряджаю всі, і якщо є відстающі щоб не мучить балансиром вручну дозаряжаю недозаряжені , просто і швидко чим кожну окремо, тіки попередньо відключається інвертор і бмс. хоча бмс не обовязково, через ню можна моніторить рівень напруги, кожну заряджаю до 3,6в. Коли вони уже заряджені , то окремим зарядним момірки дуже швидко набирають напругу.
так чим, чим дозаряджаєте? Ось в мене зараз, ПИТАННЯ, як гора ))

пів дня шукаю, - що є "великий розбаланс". Зараз от в мене - одна комірка від інших десь на 7,5% по напрузі відстала. Бмс з 2А балнсуванням її "підніме"? це поки що не поглиблюючись Чому вона нижче за інші, в принципі..

пів дня шукаю, - що є "великий розбаланс". Зараз от в мене - одна комірка від інших десь на 7,5% по напрузі відстала. Бмс з 2А балнсуванням її "підніме"? це поки що не поглиблюючись Чому вона нижче за інші, в принципі..
та непартеся бмс відбалансує то питання часу, в мене саморобний лабораторний БП 0-20в 0-4А, я ним що завгодно від 1,5в нікелевийх до 12в 50аг акб заряджаю, і акуми від шуріка 18в тож . дуже потрібна річ на хазяйстві вам скажу, багато чого можна перевірити ним, особливо акб відновлювать свинцеві зручно.

Останнє редагування:
Наприклад в мене не було чим окремо зарядити кожну комірку, тож я склав 8s збірку з БМС з активним балансиром 2А, підключив до інвертора, зарядив до 100%, не завантажуючи інвертор по виходу. Потім розрядив вже своїм звичайним навантаженням на інвертор, і знову зарядив. Другу збірку у родичів зразу пустив в роботу - ситуація іншого не дозволяла, було довге відключення. Обидві збірки ведуть себе добре уже з середини літа. А так, звичайно, при можливості, краще позаряджати окремо і інші "обряди" провести з ними.

якщо розбаланс дууууже сильний і балансир за пару годин не відбалансує можете допомогти йому заряджаючи відстающу комірку звичайним блоком живлення 12в на пару ампер чи зарядним на 12в з включеною послідовно лампочною автомобільною 12в 21W, тіки нада контролить напругу щоб не перевалило не дай Бог за 3,6в, краще до 3,4в а далі балансир домучить.

та непартеся бмс відбалансує то питання часу, в мене саморобний лабораторний БП 0-20в 0-4А, я ним що завгодно від 1,5в нікелевийх до 12в 50аг акб заряджаю, і акуми від шуріка 18в тож . дуже потрібна річ на хазяйстві вам скажу, багато чого можна перевірити ним, особливо акб відновлювать свинцеві зручно.
нажаль, з зарядників тіки автомобільний, але я в курсі що їм не можна. Теж дивився на ты зарядки на Ali оті шо з регулюваннями струму/наприги, - ну типу якісь блоки звідкись витягнуті ))
Дякую -один голос за пункт в).

Як що це в верхньому(>3.35) або нижньому(<3.00) діапазоні то це швидко
Верш 3.25, низ (одна комірка) 3, якщо округлити. Тобто, ще один голос за пункт в) - підключати до інвертора хай гоняє. Шкода - сьогодня в нас труба зі світлом. Трошки ми не встагли з оцим всім. Китайсо падла ж тримав відправку 17 днів - от як раз би все було зібране вже та працювало

Останнє редагування:
тобто, ще один голос за пункт в) - підключати до інвертора хай гоняє. Шкода - сьогодня в нас труба зі світлом. Трошки ми не встагли з оцим всім. Китайсо падла ж тримав відправку 17 днів - от як раз би все було зібране вже та працювало
в мене те саме, інвертор уже висить усе підключене, а акб невтиг зібрати зараза, невистачило і часу і матеріалу. Якщо завтра прийде текстоліт, то можливо встигну за виходні зібрати.

Останнє редагування:
якщо розбаланс дууууже сильний і балансир за пару годин не відбалансує можете допомогти йому заряджаючи відстающу комірку звичайним блоком живлення 12в на пару ампер чи зарядним на 12в з включеною послідовно лампочною автомобільною 12в 21W, тіки нада контролить напругу щоб не перевалило не дай Бог за 3,6в, краще до 3,4в а далі балансир домучить.
так, були думки за лампочку в ланцюгу. Але на выході дротів ж явно не буде 3,6 В, буде більше? як би не добити комірку..

так, були думки за лампочку в ланцюгу. Але на выході дротів ж явно не буде 3,6 В, буде більше? як би не добити комірку..
лампочка зріже струм до 1,7А, а напруга буде як у комірки і потихеньку буде підніматися, стрельнуть вверх різко вона може тіки якщо комірка уже була заряджена до 100%, а якщо розряджена то вверх воно неполеть різко. поки не зарядиться до 90%,якщо не впевнені , залиште цю роботу балансиру.

Останнє редагування:
Верш 3.25, низ (одна комірка) 3
Типу одна комірка 3.25 а інша 3? Ні, це 2А балансир декілька місяців буде балансувати. Це десь 50% ємності перша і 7-10% друга. От якби одна була 3.40 а інша 3.55 або одна 3.00 а інша 2.80 то це було б швидко.

Типу одна комірка 3.25 а інша 3? Ні, це 2А балансир декілька місяців буде балансувати. Це десь 50% ємності перша і 7-10% друга. От якби одна була 3.40 а інша 3.55 або одна 3.00 а інша 2.80 то це було б швидко.
у мене акб 15аг балансиром в 0,4А балансувалася 40хв і немогла збалансуватис я плюнув і відбалансував лабораторником, хоча можна було ще пару годин почекать. хто має чим і знає як той балансує, хто незнає краще не лізти.

Останнє редагування модератором:
Назад
Угорі