Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Так не має бути.
Я трохи пороздивлявся цей перетворювач по фотках. І мені здається Ви неправильно підключили TX RX. Як на мене, це контакти UART TTL.
А контакти TX RX RS232 знаходяться з іншої сторони плати. Перевірка та сама - в спокої на TX має бути від'ємна напруга.
Підключив до тих контактів. тх блимає. В програмі картина приблизно така ж.

Підключив до тих контактів. тх блимає. В програмі картина приблизно така ж.
а на какую мс ,на плате комуникации ,в инверторе подключаетесь , можно разобрать ?
по фото не смог рассмотреть.

а на какую мс ,на плате комуникации ,в инверторе подключаетесь , можно разобрать ?
по фото не смог рассмотреть.
Плату я витягував лише коли отримав інвертор. Зараз вона вже в інверторі. Жалію, що не звернув увагу на якість фото. Може тут в когось є інформація про мікросхему?

я бы послушал rs485 на rj 45 . там по крайней мере с уровнями не надо гадать.

я бы послушал rs485 на rj 45 . там по крайней мере с уровнями не надо гадать.
На RJ45 зазвичай інвертор сам сидить майстром і спілкується з батареєю. То тільки Аненжі/Аненірел вміють по тому роз'єму віддавати інфу. І ще Дея.

Вкладення

• 20260301_131117.jpg
    20260301_131117.jpg
    348,5 Кб · Перегляди: 12
  • 20260301_131107.jpg
    20260301_131107.jpg
    355,6 Кб · Перегляди: 12
Відповідно до Посібника користувача розписав налаштування інвертора:
01 - вихідна напруга (на виході з інвертора) OPU230 (OP - output на виході) (по замочуванню 230В),

02 - вихідна частота (на виході з інвертора) OPF 50 output F50 (по замочуванню 50 Гц)

03 - пріоритет вихідного джерела (OPP - output priority) :
OPP GPB (Grid - Photovoltaic - Battery > ел. мережа - фотовольтаїка - акумулятор)
OPP PGB (Photovoltaic - Grid - Battery > фотовольтаїка - ел. мережа - акумулятор) OPP PBG (Photovoltaic - Battery - Grid - > фотовольтаїка - акумулятор - ел. мережа) OPP MKS - живлення від генератора + наявні джерела енергії : PBG, GPB, GPB

04 - режим ввеження :
modAPP > mode APP (застосовується до приладів, час перемикання 10 мс),
modUPS > mode UPS (застосовується до комп'ютерів та інших пристроїв. , час перемикання 10 мс), modGEN > mode GEN (застосовується для підключення генератора до порту AC IN, час перемикання становить 20 мс)

05 - пріоритет джерела зарядного пристрою > CHP charge priority
PVG (Photovoltaic - Grid > фотовольтаїчні панелі та ел. мережа) OPV (Only Photovoltaic > лише від фотовольтаїки)
PVF (Photovoltaic First > спершу від фотовольтаїки)

06 - струм зарядки від електромережі: діапазон > 2 - 160А

07 - максимальний сумарний струм зарядки від фотовольтаїки та електромережі > діапазон: 2 - 160А

08 - вигляд меню на екрані інвертора за замовчеванням. mdF (menu default first ON) >
Увімк. > меню повертається до 1-ї сторінки
OFF > Вимкн. > меню залишається на поточній сторінці

09 - автоматичний перезапуск при перевантаженні > ON

10 - автоматичний перезапуск при перегріві > ON

11 - попередження (зумер) про відключення основного входу > ON / OFF

12 - режим енергозбереження > ON / OFF

13 - перехід перевантаження на байпас (для режиму PBG або MKS) > OFF / ON для режиму PBG або MKS

14 - налаштування безшумного режиму OFF / ON

15 - повернення акумулятора до точки напруги мережі - визначає, при якій напрузі акумулятора система перемикається з живлення від батареї назад на електромережу

16 - перемикання назад до точок напруги в режимі роботи від акумулятора - налаштування визначає, при якій напрузі батареї система автоматично повертається з живлення від електромережі до живлення від акумулятора

17 - тип акумулятора - AGM (свинцево-кислотний), Flooded (свинцево-кислотний залитий), Lithium (літієвий),
FEL (свинцево-кислотний за технологією GEL), CUS (визначено користувачем)

18 - точка низької напруги акумулятора (налаштування сигналізації низької напруги акумулятора) bAl (battery alarm)

19 - точка вимкнення акумулятора через низьку напругу

20 - налаштування напруги заряджання

21 - налаштування напруги в режимі плаваючого заряду

22 - налаштування низької напруги електромережі

23 - налаштування високої напруги електромережі

24 - автоматичне вимкнення підсвічування > ON / OFF

25 - налаштування плавного запуску інвертора > OFF / ON

26 - cкинути до заводських налаштувань > OFF / ON

29 - сигналізація відключення акумулятора > OFF / ON

31 - налаштування вирівнювання напруги акумулятора

32 - налаштування часу вирівнювальної зарядки акумулятора > OFF / ON

33 - налаштування часу затримки вирівнювання зарядки акумулятора > OFF / ON

34 - Налаштування інтервалу вирівнювання зарядки акумулятора

35 - негайно увімкнути вирівнювання зарядки акумулятора > OFF / ON

36 - функція мережевого інвертора

37 - максимальна потужність приєднана до мережі: 5 кВт. Діапазон налаштувань становить 0 - 5 кВт

38 - точка відключення низької напруги акумулятора з подвійним виходом інвертора: 24 В, з налаштовуваним діапазоном 22 – 30 В

39 - тривалість роботи батареї з інвертором, який має подвійний вихід: за замовчуванням функція вимкнена (OFF).
Діапазон налаштування становить 5–900 хв. Коли функція встановлена на FUL (повна), вторинний вихід має необмежений час роботи

40 - Увімк. / Вимк. вторинний вхід в режимі SOC роботи акумулятора

44 - функція зв'язку BMS

45 - ідентифікатор BMS. За замовчуванням – автоматичний (AtO)

46 - вимкнення при низькому рівні заряду (SOC)

47 - високий рівень заряду (SOC > State of Charge) для акумулятора > встановіть значення заряду (SOC), щоб інвертор перейшов
у режим роботи від акумулятора

48 - низький рівень заряду (SOC > State of Charge) до мережі > Встановіть значення SOC (зарядженість акумулятора), щоб інвертор
перейшов у режим від електромережі

61 - максимальний струм розряду акумулятора. За замовчуванням > OFF

Ясно. Тоді є підозра, що тут не Модбас протокол. Такий самий USB роз'єм під RS232 ставлять на JSDSolar. І в нього свій текстовий протокол. можна б перевірити через термінальну програму якщо захочете. Будете пробувати?

Відповідно до Посібника користувача розписав налаштування інвертора:
01 - вихідна напруга (на виході з інвертора) OPU230 (OP - output на виході) (по замочуванню 230В),
...
підозрюю, що скоро буде розбір... ну або як мінімум огляд)))

я вище надавав лінки про перші огляди цього інвертора. Огляди правда слабенькі, бо не є повноцінним тестом. На каналі є кілька відео про роботу, налаштування, тестування на макс. потужніст і т.д. Але це не повноцінний тест

Clar. Then there is o suspicion ca acesta nu este protocolul Modbus. Același conector USB pentru RS232 este pus pe JSDSolar. Au propriul text de protocol. Puteți verifica printr-un program de terminal dacă doriți. Vei încerca?
Hello, If you have the same problem with a 12 kw ECGSOLAX inverter, you can connect it to Solar Assistant, the old 10 kw Dextromn inverter communicates via an RS232-USB adapter with Solar Assistant.

Вкладення

• WhatsApp Image 2026-02-25 at 21.26.44 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-25 at 21.26.44 (2).jpeg
    215,7 Кб · Перегляди: 6
  • WhatsApp Image 2026-02-25 at 21.26.44 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-25 at 21.26.44 (1).jpeg
    163,9 Кб · Перегляди: 6
  • WhatsApp Image 2026-02-25 at 21.26.44.jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-25 at 21.26.44.jpeg
    276,8 Кб · Перегляди: 6
ось переписка з мереджером виробника Anern стосовно протоколу обміну даними

Вкладення

• 1.png
    1.png
    325,7 Кб · Перегляди: 6
  • 2.png
    2.png
    379,5 Кб · Перегляди: 6
ось переписка з мереджером виробника Anern стосовно протоколу обміну даними
Це типовий діалог з продажниками. "Я в цьому не розбираюсь, спитаю в інженера". Після кількох нагадувань зрідка може навіть прислати потрібний документ (Аненжі). Але частіше або морозяться, або можуть прямо сказати що політика компанії забороняє роздавати такі документи. Бо вони не дуже зацікавлені щоб ми підключали туди свої девайси і уходили від китайської хмари.

Це типовий діалог з продажниками. "Я в цьому не розбираюсь, спитаю в інженера". Після кількох нагадувань зрідка може навіть прислати потрібний документ (Аненжі). Але частіше або морозяться, або можуть прямо сказати що політика компанії забороняє роздавати такі документи. Бо вони не дуже зацікавлені щоб ми підключали туди свої девайси і уходили від китайської хмари.
а я таке не хочу відпускати. Яке питання мені ще поставити , або що написати для загострення ситуації? Вірніше, щоб досягнути результату.
Треба дуже влучно запитати!

Назад
Угорі