Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Це не аксіома. Це ви шось вигадали собі.
В моєму інверторі в режимі юзер все працює як годинник по нормальному алгоритму, не залежно, яка різниця між флоат і балк, хоч 0.1В хоч 3 !
Є графіки статистики і скрін налаштування.

В моєму інверторі в режимі юзер все працює як годинник по нормальному алгоритму, не залежно, яка різниця між флоат і балк, хоч 0.1В хоч 3 !
А нагадайте, це ви про який інвертор, той про який цей топік? Бо якщо так, то можливо нам варто порівняти версії прошивки.

Типу такого скріні.

Вкладення

• Screenshot_2026-06-10-17-09-12-72_758777f1722b5daa22c05d7c769e7fec.jpg
    Screenshot_2026-06-10-17-09-12-72_758777f1722b5daa22c05d7c769e7fec.jpg
    386,4 Кб · Перегляди: 6
я скинув відео щодо налаштувань інвертора Must, яким я користувався 3 роки. І там чітко описується, що для літієвих, літій-залізо-фосфатних акумів саме так і відбувається процес зарядки. І що напруга float має бути дуже близько до bulk.
Перегляньте, я навіть вказав з якої хвилини !!!!!!!!!
Не згоден. Паралельно на інших адресах встановлені Anenji 4.2 і Deye 6 kw, там такої проблеми нема - інвертор заряджає струмом у відповідності до Bulk Charging Current (сам параметр в різних інвертора називається по-різному, але це про струм заряду) і це не залежить від виставленого значення параметра Floating Charge Voltage.

А нагадайте, це ви про який інвертор, той про який цей топік? Бо якщо так, то можливо нам варто порівняти версії прошивки.
SRNE hf2430s60-100
Просто придивляюсь на що змінити, бо потужності не вистачає

Ведучий виробник малює зовсім інший графік заряду. Майже такий , як і для свинцю. Це при тому, що в нього гарантія на акуми 5 років і термін на ринку більше пів століття.
ви про який інвертор говорите "у моєму інверторі". ?

Та яка різниця. Я теж саме і про віктрон мультиплюс 2 можу написати.

SRNE hf2430s60-100
Просто придивляюсь на що змінити, бо потужності не вистачає
А, ну тоді я зрозумів правильно.

У мене на інших інверторах (Anenji, Deye) струм заряду також не залежить від флоат і це логічно і правильно. А от у цього витвору китайського генія Анерн - чомусь заклали таку логіку в алгоритм заряду. Принаймні, на моєму екземплярі так.

Та чого ж я. Марко шось несе не понятне - ну не повинно так працювати з акумом.
Ви переглянули відео, тільки чесно, а не по-українськи, "так так, і далі за своє". Чесно, переглянули ?

Я переконаний, що НІХТО не переглянув це відео, але з майстерністю продовжив дискусію. "Бо що там хтось, а краще знаю".

Та нашо воно мені(?) Шоби шо?©
Добре, я зрозумів, що цей виріб не варіант для мене. Дякую.

Я був переконаний, що буде така відповідь. Українці так історично завжди приймали рішення.
Щоб про щось говорити, то треба подивитись, як це зроблено фахівцем, а тоді приймати участь у мериторичній дискусії.
А говорити будь-що, що так немає бути, це некоректно. Дякую.

Є стадії заряду - наповнення(CC)-поглинання(CV)-підтримуючий(CVf).

Для залізофосфата ведучий виробник прийняв по замовчуванню верхнє 3.55 , підтримуючий 3.375 і надає гарантію на свої ж акуми для таких режимів, а ви грайтеся як хочете.
Одне ясно повинно бути, що Balk не = Float.

Я був переконаний, що буде така відповідь. Українці так історично завжди приймали рішення.
Щоб про щось говорити, то треба подивитись, як це зроблено фахівцем, а тоді приймати участь у мериторичній дискусії.
А говорити будь-що, що так немає бути, це некоректно. Дякую.

Є стадії заряду - наповнення(CC)-поглинання(CV)-підтримуючий(CVf).

Для залізофосфата ведучий виробник прийняв по замовчуванню верхнє 3.6 , підтримуючий 3.4 і надає гарантію на свої ж акуми для таких режимів, а ви грайтеся як хочете.
Одне ясно повинно бути, що Balk не = Float.
перегляньте відео, якщо немає бажання як ви сказали і як це робить більшість, то мериторичної дискусії не буде.
Немає чого потім історично ображатись коли звучить відома фраза "чи далі на схід, тим більше дикунів".
Для LIFePO4 величини напруги bulk і float повинні бути близькими 0,2-0,4 В. Крапка. І це враховано в інверторах.
Якщо ви вишукуєте потужніший інвертор, то придбайте інвертор з верхньої полиці і продовжуйте неаргументовані дискусії у цьому сегменті. Проте, цей сенмент інверторів і є з верхньої полиці, бо має настільки різноманітні регулювання, що є шанс використати їх для ваших вимог. І не більше.

перегляньте відео, якщо немає бажання як ви сказали і як це робить більшість, то мериторичної дискусії не буде.
Немає чого потім історично ображатись коли звучить відома фраза "чи далі на схід, тим більше дикунів".
Для LIFePO4 величини напруги bulk і float повинні бути близькими 0,2-0,4 В. Крапка. І це враховано в інверторах.
Якщо ви вишукуєте потужніший інвертор, то придбайте інвертор з верхньої полиці і продовжуйте неаргументовані дискусії у цьому сегменті. Проте, цей сенмент інверторів і є з верхньої полиці, бо має настільки різноманітні регулювання, що є шанс використати їх для ваших вимог. І не більше.
Ви конкретизуйте для якого значення напруги Булк та Флоат. Бо та трактовка не завжди вірна буде. Навіть напевно в більшості варіантів. І навіть якщо ви запитаєте у автора зараз то він теж думаю з цим погодиться.

Ви конкретизуйте для якого значення напруги Булк та Флоат. Бо та трактовка не завжди вірна буде. Навіть напевно в більшості варіантів. І навіть якщо ви запитаєте у автора зараз то він теж думаю з цим погодиться.
ок. У мене 120Аг 24В Volt Polska поки що акум від попереднього інвертора MUST-PV18-3224 VPM II 3200 W, який працював 3 роки з
балк/флоат 28-28,2 / 27,8-28 В. Аналогічно я налаштував і Anern. Тобто різниця була 0,2-0,4В. Верхня дозволена межа заряду цього акума 29В, нижня 20В.
БМС у цього акума не розумна. При роботі з Must я бачив лише те, що на екранчику інвертора, бо wi fi модуля не було.Також при приєднанні до ноутбука по кабелю через прогу SolarPowerMonitor2.2.81 я міг бачити що відбувається в інверторі та дуже мало про акум.

Цей Anern я придбав оскільки до Must можна причіпити 1400 Вт фотовольтаїки.
Загалом це відмінний інвертор для безперебійника. Один недолік, що до 500-600 Вт мовчить, а якщо навантаження вище, і при заряджанні акума, то гуде як реактивний літак.
І в мене в плані встановлення двопозиційного трекера на 4 кВт. Переходити на 48В не бачив змісту.
Навіть якщо трекер це план, то краще збільшити потужність акума і міцніший інвертор, який до речі при навантаженнях до 2300-2500 Вт не піднімає свій голос, так само і при зарядці акума 40-50А. Коли прийде новий акум буду тестувати більшими навантаженнями і струмами зарядки

Назад
Угорі