Питання по інвертору Anern FGI-S5000

саме це і є тема про цей інвертор.
я там мав на увазі інвертор Anern AN-FGI-DU4200
зі штатним логером Solar Plug-RWB1-04

Стосовно логера - мене зараз цікавить питання чи можливо якось доєднатись до його веб інтерфейсу?2026-07-23_183800.jpg

Стосовно підключення - зараз використовую Sun House або Solar of Things - вони виходять безкоштовні.

Ну і цікавить чи немає часом в когось modbus (якщо він таке підтримує) на цей інвертор.

я там мав на увазі інвертор Anern AN-FGI-DU4200
зі штатним логером Solar Plug-RWB1-04

тут розглядається все про Anern FGI-S5000 24V.

Стосовно цього, варто звернутись до фірми-продавця, чи він володіє такою інформацією

я тому і запитав бо побачив у людини запис про "fgi du 4200"

Доречі: AEC Cloud - пробував підключати але він не бачить штатний логер ні по блютузу ні по вайфаю.

Та ні. Оце з вибраним типом батареї Flood, інвертор зарядив батарею до 28.8 в режимі СС, потім перейшов в CV і "добив" до 29.0 з падінням струму до 0. Після чого виключився і повільно розряджається, очевидно до до флоата який прописаний 27.0в.

Неясно, чого саме так все не працює при виборі Customer/User-defined режимі батареї.

І так, це однозначно претензії до виробника.
…і не буде! Для кожного режиму свій алгоритм! Тому тут питання перше - чи звʼязані між собою БМС і інвертор!!!??? Якщо да, то тільки тоді можно ставити на інверторі тип батареї (залізофосват) і буде вірний алгоритм зарядки (ви не чого вже не налаштовуєте!!!)
Якщо Ні - то режим user (де ви можете щось налоштовувати V і т.д), но ВІН НЕ ВІДПОВІДАЄ РЕЖИМУ ЗАРЯДКИ ЗАЛІЗОФОСФАТА - тому що в інверторі є для цього режим , в мене “ LiL” (вроде…)

Тому автору рекомендую спочатку ФІЗИЧНО(через шнур) звʼязати інвертор і БМС (при умові що БМС це підтримує) і ТОДІ обрати відповідний тип батареї!!!

…вибачте , що не став дочитувати всі сторінки - може хтось про це вже сказав

Алгоритм , алгоритм... Є наповнення-поглинання-флоат. CC-CV. В user повинно саме так бути. Крапка.

а для всіх LiFePO4 ще краще наповнення-поглинання-кінець заряджання, як це є при роботі з акумулятором у якому smart BMS і наявність комунікації. Бо float зайвий і навіть шкідливий для LiFePO4

Алгоритм , алгоритм... Є наповнення-поглинання-флоат. CC-CV. В user повинно саме так бути. Крапка.
Так! Згідний!, но якщо мова про ж/ф V на банку 3,55-3,65(…без раз в місяць урівнювання - обовʼязково 3,65V!!) і крапка!!! Тоді в налаштуваннях , на 24В систему, V зарядки ВІД 28.4В!!(а краще 3.6х8=28.8В - вольтаж при режимі заряд!)
…так у вас , автор, виставлялось!?

і одне теж розумію , алгоритм зарядки в режимі user буде відрізнятися від алгоритму ЗАВОДСЬКОГО для з/ф!!

…в мене він реально бестолковий А скидаються на 99.8% заряда АКБ !! і це штатний - комунікація БМС с інвертором є!!! (…інвертор навіть показує меньшу і більшу банку по V!)

Від якого "заводського" воно буде відрізнятися (?)!!!
У всіх даташитах на lifepo4 CC-CV заряд.
А про флоат у деяких прописано , що буде працювати овердох..я ресурсу з напругою підтримки 3.4В місяцями
Які ще алгоритми інші окрім CC-CV(?) Шо ви мелете.

Без образ!
Від якого "заводського" воно буде відрізнятися (?)!!!
У всіх даташитах на lifepo4 CC-CV заряд.
А про флоат у деяких прописано , що буде працювати овердох..я ресурсу з напругою підтримки 3.4В місяцями
Які ще алгоритми інші окрім CC-CV(?) Шо ви мелете.
Я хочу сказати що різні алгоритми будуть для з/ф і для «user” , так як user - для інших тип батарей (кіслотні-кіслотно-щелочні - по крайній мірі в мене в інструкції до інвертора так написано!

Останнє редагування модератором:
Я вже писав по налаштуванням : V плаваючий не привишає 27.2 (краще 27.0) , а виравнівання від 29-29.2В (це як по мені , якщо ми в режимі user підсунули з/ф)!

До чого тут у режим до батарей??(дата шит) ??? Ми розмовляєм про режими зарядки які є у інвертора??

Для повного розуміння, як відбувається співпраця гібридного інвертора з LiFePO4 акумулятором, варто прочитати ще раз і важливо не полінитись це зробити. Краще на комп'ютері, буде краще сприйматись і засвоюватись

Вкладення

• LiFePO4 24V.zip
    2,5 Mб · Перегляди: 3
Зібрав разом основні матеріали (інструкції) щодо інвертора Anern FGI-S5000 24 V і wi fi адаптера до нього

Вкладення

• .Посібник користувача_anern FGI-S5000_user manual.zip
    8,2 Mб · Перегляди: 0
  • AN-FGI-S5000说明书Anern-操作说明(20260309更新).pdf
    19,8 Mб · Перегляди: 0
  • Specification AN-FGI-S5000说明书Anern-参数说明.pdf
    5 Mб · Перегляди: 0
  • Wi Fi adapter_AEC Cloud.zip
    6,1 Mб · Перегляди: 0
  • Елементи внутрішньої будови інвертора.txt
    43 байт · Перегляди: 0
  • Посібник користувача.txt
    28 байт · Перегляди: 0
  • схеми підключення з АВР TOMZN.zip
    438,6 Кб · Перегляди: 1
  • схеми підключення з Контактором.zip
    350,9 Кб · Перегляди: 1
Акумулятор Anern-AN-LPB-N-24200 Npro зі smart BMS і комунікація з інвертором.
Додаток BMS Meta для з'єднання по Bluetooth між акумулятором (BMS) і смартфоном

Вкладення

• Посібник користувача_акумулятор Anern-AN-LPB-N-24200 8series user-manual-converted.zip
    959,6 Кб · Перегляди: 0
  • бірка на  акумуляторі.jpg
    бірка на акумуляторі.jpg
    329,7 Кб · Перегляди: 0
  • Провід чорний.jpg
    Провід чорний.jpg
    303,2 Кб · Перегляди: 0
  • комунікація Anern inverter + Anern battery.mp4
    10,1 Mб
  • BMS Meta.zip
    2,4 Mб · Перегляди: 0
  • charging and stop.mp4