Питання по інвертору Anern FGI-S5000

Ні, без комунікації та в режимі, user то плавно знижується до напруги float, в потім щось (1-2А) пробує дотягнути до bulk.
Ну вот, чем могу, все меня устраивает, флоатинг отрабатывает по кан отлично, версию скинул, вольтажи тоже, смотрите, а так поведение вашей бмс мне непонятно, так резко бросать ток, я такое невстречал, есть три таких инвертора один у меня работает по кан с бмс которую выше писал, второй без кан и третий с инверторной бмс (большой) соеденен по гроват протоколу, все три отрабатывают плавно. Чем могу, удачи.

Вкладення

• Screenshot_20260923_162425_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162425_JK BMS.jpg
    32,5 Кб · Перегляди: 13
  • Screenshot_20260923_162226_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162226_JK BMS.jpg
    31,8 Кб · Перегляди: 11
  • Screenshot_20260923_162234_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162234_JK BMS.jpg
    34,4 Кб · Перегляди: 9
  • Screenshot_20260923_162249_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162249_JK BMS.jpg
    33,1 Кб · Перегляди: 9
  • Screenshot_20260923_162303_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162303_JK BMS.jpg
    31,7 Кб · Перегляди: 9
  • Screenshot_20260923_162315_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162315_JK BMS.jpg
    32,1 Кб · Перегляди: 9
  • Screenshot_20260923_162359_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162359_JK BMS.jpg
    34,1 Кб · Перегляди: 10
  • Screenshot_20260923_162412_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_162412_JK BMS.jpg
    35,4 Кб · Перегляди: 11
Ну вот, чем могу, все меня устраивает, флоатинг отрабатывает по кан отлично, версию скинул, вольтажи тоже, смотрите, а так поведение вашей бмс мне непонятно, так резко бросать ток, я такое невстречал, есть три таких инвертора один у меня работает по кан с бмс которую выше писал, второй без кан и третий с инверторной бмс (большой) соеденен по гроват протоколу, все три отрабатывают плавно. Чем могу, удачи.
Так бачу. У вас є ці параметри, у мене їх немає. В Інтернеті дають інфу що ці налаштування були тільки у БМС з прошивкою до v19.14 після вже не було (( потрібно якось вашу прошивку витягти )) взагалі ці білі прошиваються?

Так бачу. У вас є ці параметри, у мене їх немає. В Інтернеті дають інфу що ці налаштування були тільки у БМС з прошивкою до v19.14 після вже не було (( потрібно якось вашу прошивку витягти )) взагалі ці білі прошиваються?
Да шьют люди через шнурок , вот такой у меня есть, зачем его брал уже непомню, но прикол в том что как то ж это должно работать, там алгоритмы поменяли , я читал об этом, поэтому и невидел этих настроек в бмсках которые куплены позже, но непридавал этому значение так как люди работали по напряжению.
Запрос ии выдал такую штуку.

Вкладення

• 20260923_164837.jpg
    20260923_164837.jpg
    53,4 Кб · Перегляди: 9
  • Screenshot_20260923_165520_Google.jpg
    Screenshot_20260923_165520_Google.jpg
    72,7 Кб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Да шьют люди через шнурок , вот такой у меня есть, зачем его брал уже непомню, но прикол в том что как то ж это должно работать, там алгоритмы поменяли , я читал об этом, поэтому и невидел этих настроек в бмсках которые куплены позже, но непридавал этому значение так как люди работали по напряжению.
Запрос ии выдал такую штуку.
А что с этим делать увы я незнаю, чем мог. Удачи вам.
Може отим шнуром можна витягти вашу прошивку? А я її потім собі залью

Увы я бмс еще не шил, вопрос нужно изучить, по будьням увы времени нет, можете для начала почитать как и чем слить прошивку и возможно ли это вообще, потом дайте знать, можно в личку, чем смогу помогу, на данный момент я этот вопрос не изучал .
Вже шукаю) дякую.

У мене також працює інвертор, тільки 100% сок і все заряд припиняєтся. Бмс V19H прошивка v19.32. Також не має режима флоат. Працює по кан.
І дуже добре. float для LiFePO4 без потреби. Він у нових smart BMS просто вимкнений

І дуже добре. float для LiFePO4 без потреби. Він у нових smart BMS просто вимкнений
Нічого це не добре, бо якщо заряджати великим струмом в кінці то і напруга на комірках піднімається, і як тільки бачить напругу SOC то вимикає заряд. А якщо струм знижувати поступово і коли він буде біля SOC не великий то АБ ще можна нормально так дозарядити. Хибно спрацьовує

Нічого це не добре, бо якщо заряджати великим струмом в кінці то і напруга на комірках піднімається, і як тільки бачить напругу SOC то вимикає заряд. А якщо струм знижувати поступово і коли він буде біля SOC не великий то АБ ще можна нормально так дозарядити. Хибно спрацьовує
напруга на комірках піднімається, до 27,6В стоп. А що ще "нормально так дозарядити" до чого дозаряджати? Акум заряджений на 100%. Після закінченню заряджання комірки швидко повертаються до своєї напруги спокою 26,6-26,8В. І так будуть тримати заряд і напругу та чекати на свою роботу.
Це не кислотний непотріб. спробуйте зрозуміти логіку функціонування LiFePO4. Ці комірки не потребують заряджання і постійного підзаряджання до 27,8 чи 28В для прикладу, малим струмом, бо їх напруга спокою - це 26,6В. Нижче цього рівня напруга не падатиме при відсутності навантаження місяцями.
А ось логіка роботи кислотників - це постійна підзарядка, бо не зробиш цього, то ккислотник, гелевик та інші аналогічні будуть розряджатись дуже швидко.

Останнє редагування:
як тільки бачить напругу SOC то вимикає заряд.
Странное поведение в ноаых ревизиях. Хотя логика в этом наверное есть, сок 100% в вашем случае нужно как можно ближе ставить к значению RCV, выходит что так.

На моей старой бмс по кану значение сок проходит еще на максималках а плавно уменьшает ток к подходу Cell RCV и как только RCV достигнуто то только тогда заканчивает и переходит на RFV, который задан 26.7 но смысл в том что батарейка устаканивается на этом напряжении и так . Держать подпор флоатинга по факту особого смысла не имеет, главное чтоб за этот промежуток времени балансир отработал пока не упало ниже 3.4 , если с ячейками все ок то так и происходит. Поэтому посути отключился заряд в моем случае по RCV и все , в вашем случае по сок 100% , на банки ничего не давит, точка, ждет следующего движения. Поэтому и убрали этот пункт.

Вкладення

• Screenshot_20260923_210101_JK BMS.jpg
    Screenshot_20260923_210101_JK BMS.jpg
    16,9 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:
Це бмс чи ви вважаєте, що soc 100% ?
А якщо до 3.6 зарядити - скільки ще а/г влізе і який буде розбаланс(?)
Вся інфа від бмс . Читаю по блютуз - передаю в розумний будинок.
В мене JK BMS.
Там є такий параметр як SOC-100% Volt
В мене там прописано 3.45
До 3.65 ніколи не заряджав і чогось не хочу :)

SOC єдиний параметр, який дозволяє не заряджати акумулятор до 98% та розряджати менше 4%. Напругою ви керуєте в межах 98-100 та 0-4 СОК. У кращому разі
Можливо. Питання на скільки точно рахується SOC. У мене акб 2 роки. Робив калібровку . І все рівно SOC плаває в межах 1-5 %. В залежності від струму розряду/розряду. Якщо вірити даташитом на комірки. При 3.45 на комірку це 98% . Якщо потримати на цій напрузі до моменту коли струм впаде до 0. Буде 100%. Стосовно нижнього порогу. В ноль розряджати то также шкідливо як і перезаряджати. Тому не бачу проблем з керуванням по напрузі.

ви знову мабуть не подивились мої скріншоти і налаштування в #596, а також після.
Зробив щойно. Відео на жаль не буду робити, бо адмін сайту писав мені минулого тижня, що відео скидати через youtube, бо багато ресурсу вже використано на сайті
Дивно слухати, що ви експерементували зі шнуками. А навіщо. Якщо акум оригінальний заводський, то в нього відразу є шнурок для комунікації по відповідному протоколу. В інверторі Anern є достатньо протоколів для вибору.
Якщо це самороб-акум, то в інвертрі є вказані розпіновки.

Щодо 20%, то bms чітко відслідковує в акумі Anern 200Ah 24V , та і в інших, бо це прописано у прошивці BMS так як і напруга заряджання bulk, напруга припинення розряджання і т.д. - все в прошивці BMS. Інвертор - це лише драйвер у цій ситуації, виконує все що вказує BMS.
Як ви сказали, "кожен вибирає своє", так. Бажано , щоб це "своє" було рівнозначне слово фахово. Дякую за комент, тема сподіваюсь вичерпана.
Перегляньте ще раз скріни, уважно.
Під "експерементував" малося на увазі - підключав по шнурку. Подивився як воно працює і повернувся на управління зарядом по напрузі.
Немає ніяких диво спец. алгоритмів заряду якщо керує BMS.
В обох випадках основні і єдині параметри напруга та струм і більше нічого.
Різниця лише в тому що якщо зарядом керує інвертор він спирається на напругу, якщо BMS то вона спирається на SOC .

Я напевно розумію про що ви пишете, бо стикнувся десь ± з тим самим. У мене JK-BMS v19 (біла) і мені теж не дуже подобається як працює заряд при комунікації інвертор-бмс. Інвертор заряджає по параметрам SOC. І от налаштував я SOC на 100% і інвертор завершує заряд при напрузі в 28В, через 3-5 циклів це вже 27,8 і так поступово чомусь ця напруга зменшується. Але саме головне що мені не подобається що при заряді інвертор дає струм який в налаштуваннях його до самого кінця заряду в 100%. От виставив 80А і він буде валити їх навіть при напрузі 27,9В (99%) А коли SOC стане 100% одразу струм в нуль.
Нідочого не закликаю :) але спробуйте по напрузі керувати зарядом.
Мені дуже сподобався у Anern алгоритм заряду. Порівнюю з попереднім моїм інвертором PowMR. Там теж валило по повній майже до кінця.
Anern плавно починає знижувати струм коли різниця між float та напругою на АКБ стає менше 0.2. Якщо виставити float 27.6 то прям душа радіє як він акуратно доводить до 3.45 на комірку.

Назад
Угорі