Постійний заряд/розряд АКБ Dyness B4850+Інвертор Luxpower SNA5000

Qwertyn

Tier3
Реєстрування
1 Лис 2023
Дописи
16
Бали
3
Сонячні панелі
Jinko Solar 410 W
Інвертор
Luxpower SNA5000 WPV
Доброго дня, шановна спільнота!

Встановлено такий набір:
- Фотомодулі Jinko Solar 410 W 6 одиниць;
- Інвертор Luxpower SNA5000 WPV;
- АКБ Dyness B4850.
Спостерігаю, як на мене, неприємний момент. Коли зникає генерація панелей, акумулятор починає хаотично заряджатися/розряджатися. Амплітуда невелика (максимуми близько 30 Вт), але постійно. Крім того кожні 3-4 години SOC показує зниження заряду з 100% до 99% і відбувається стрибок заряджання потужністю до 260 Вт протягом кількох хвилин. Потім, коли з’являється сонце, цей хаос зникає, батарея підзаряджається і поводить себе нормально (хоча періодичні стрибки заряджання по 260 Вт зберігаються). Але, знов таки, поки не зникне сонце – потім починається знову заряд/розряд. Окрім постійного використання АКБ (за добу заряд/розряд сягав по 0,5 кВт*г) наслідком цього є постійна активність інвертора та, відповідно, його споживання «на власні потреби» 60 Вт та більше.
Заради експерименту в налаштуваннях інвертору відключив АКБ (обрав опцію No battery в налаштуваннях), і система запрацювала як належить – щойно зникає сонце, інвертор переходить в режим Bypass, прийом від мережі йде безпосередньо на живлення навантаження, «власні потреби» інвертора близькі до нуля – краса! Відповідно, як тільки з’являється сонце, все стартує як належить.
Експериментував з режимами інвертору, обмеженнями в налаштуваннях на живлення від АКБ та її заряд (за часом, напругою або SOC і т.і.) – нормального засинання батареї так і не вийшло. Доходило до того, що примусово на АКБ натискав кнопку переходу в режим очікування, батарея на деякий час засинала, інвертор клацав релешками та переходив в режим очікування (з живленням навантаження безпосередньо від мережі, встигав побачити це у додатку), але вже через кілька секунд батарея прокидається і починається те саме.
Чи є це нормальним? Як уникнути постійного зношення АКБ та змусити інвертор та АКБ «засинати», коли вони не використовуються?

1698867270278.png

спробуйте
AC Charge End Battery SOC - 99%
AC Charge Based On Battery SoC and Time
і оновитися до останньої версії
на сьогодні це
cBaa-127F86 або
cBaa-247F86

Останнє редагування:
Дякую за відповідь!
По уставкам пробував подібне - не допомагає, таке відчуття, що воно ігнорується.
А ось прошивка у мене cbaa-121815 - як я розумію, далеко не остання.
Я правильно розумію, що це не є нормальним і моя "боротьба" обґрунтована?

от зараз глянув -у мене всі активно використовують батарею протягом дня.
Але у 1 - там де батарея завжди заряджена - таки відбувається щось подібне
1698912004206.png

Тобто вночі батарея є спокійною? Інвертор при цьому є активним, чи живлення навантаження відбувається поза нього?
При відключеній батареї без сонця у мене така картина:
1698912833998.png
Просто "ідилія"!

Але якщо є батарея, то вже так:
1698912906636.png
1698912925803.png
Чи навіть так:
1698913037571.png
Як результат - постійна активність батареї та інвертора, постійне споживання інвертором 60 Вт та більше.

Знімок екрана з 2023-11-02 10-42-31.png
тут у вас що?

Через інтерфейс користувача я його не бачу.
Якщо це те саме, що на інверторі Green Function, то вона стоїть Disable

Так, але у мене лише доступ до інтерфейсу користувача.

цікаво. Встановник вам не довіряє? Можливо він сам хоче настроїти?
Він не може надати йому просто так більші права, це не він дає, а так завод каже. Треба робити акаунт інсталятора, тоді в нього зявиться більше налаштувань

Щодо акаунта інсталятора - є такий намір, буду розбиратися.
Прошивку встановник сказав оновить (попередить, коли відключитися).
Щодо:
1698919410773.png

Ця опція те саме, що на інверторі "Green Function"? - через дисплей інвертора бачу її встановленою на "Disable".

Щодо акаунта інсталятора - є такий намір, буду розбиратися.
Прошивку встановник сказав оновить (попередить, коли відключитися).
Щодо:

Переглянути вкладення 3309

Ця опція те саме, що на інверторі "Green Function"? - через дисплей інвертора бачу її встановленою на "Disable".
В мене немає доступу локально. Скажіть встановнику - хай поставить.
А чому ви не звернулись з цими питаннями до встановника?
Я от взагалі не люблю коли на мої встановлені обєкти ще хтось лазить.
Але в такому разі і всі питання - до мене.

А чому ви не звернулись з цими питаннями до встановника?
Судячи з усього, зі встановником мені дещо не пощастило - зайняли досить пасивну позицію. Таке відчуття, що всі їх зусилля зводяться до того, щоб впевнити мене, що у мене все добре. За итогом, робиться все, що завгодно, аби нічого не робити.
Зранку звернувся, щодо оновлення прошивки - день пройшов, тиша повна.

Спробував створити аккаунт інсталятора - не дає, оскільки серійний номер даталогеру вже існує.
Я не зможу самостійно зареєструвати його собі?

UPD: Через додаток підключився до інвертора напряму (до його мережі), бачу більше налаштувань, є оновлення прошивок, буду займатися трохи пізніше.

Останнє редагування:
Після оновлення прошивки та включення Green function АКБ заспокоївся, інвертор перейшов у стан очікування, ніч пройшла відмінно! Дякую!
Всю ніч стан приблизно такий:
1698999015533.png

Єдине що, коли з'явилося сонце (не дуже сильне - небо затягнуте), увесь час маю приблизно таку картину:
1698999094411.png

Сонце працює виключно на заряджання АКБ, живлення навантаження йде в обхід інвертора. В принципі, сподіваюсь, зарядить АКБ і буде живити далі навантаження, але щось заряджає забагато, враховуючи, що початковий заряд показував 98%. Схоже що відсоток відображається зовсім некоректно - може є сенс зробити цикл розряду/заряду. При цьому с початку доби статистика така:
1698999247192.png

Налаштування зараз такі:

1698999384509.png

При прямому підключенні до інвертору через додаток налаштування такі:
1698999659575.png

Дякую ще раз!

Upd: після того, як зарядилася батарея, маю таку картину:
1699001108631.pngТакого я ще не бачив! - розбираюся

Вкладення

• 1698999083408.png
    1698999083408.png
    59,7 Кб · Перегляди: 16
Останнє редагування:
Додаю до попереднього посту:
Запрацювало, як треба після встановлення таких налаштувань
1699004743643.png
(до того там нулі були)
Не розумію, як ця опція працює.

Виходить зараз він працює у мене у режимі такому:
1699004845234.png
Хоча за фактом - навпаки. Поки там були нулі - панелі працювали лише на АКБ, а коли батареї зарядилися - панелі просто відключилися.
А коли прописав 00:00-23:59, тобто включив, як я розумію, цей режим - панелі почали живити навантаження.

Не розумію, як його змусити працювати у такому режимі:

1699004900796.png

Коли стояли AC First time нулі, він просто відмовлявся брати потужність від панелей.

Зараз поки акумулятор зарядився і показує, що до нього звернень нема, подивимося, як буде, коли зникне сонце - чекаю.

Upd: Періодично з'являється заряд по 40-60 Вт потужності на акумулятор, при цьому показує АКБ 100% постійно - спостерігаю.
А після зниження генерації сонця пішов постійний заряд з якогось переляку близько 80 Вт. На 15:45 маю таку картину:
1699019379869.png
Спочатку - те що говорив, заряд від сонця, потім сонце зникло, поки я не поставив AC First time 00:00-23:59, потім, коли потужність панелей впала, почався постійний заряд АКБ (ще й заряд батареї став показувати 99 % чогось раптом).
Щось він творить, що хоче!

UPD: після зникнення сонця інвертор так і не перейшов у сплячий режим, продовжував заряджати/розряджати батарею.
Коли, знов-таки, поставив AC First time 00:00-00:00 - інвертор перейшов у сплячий режим, відключив АКБ - все гарно. Але ж в такому режимі він зранку не буде використовувати панелі для живлення навантаження!!!
Компромісний варіант - поставив AC First time 07:30-15:30 (приблизно час, коли панелі працювали на генерацію) - зранку має використовувати панелі для живлення навантаження та заряджання АКБ (хоча це і протиречіть заявленій логіці цієї опції, чи я щось не розумію?).
Що я роблю не так?

Останнє редагування:
Аналогічна ситуація з постійним зарядом-розрядом до 100W і SoC 99-100 була в мене з інвертором Kstar у режимі роботи "Bat Priority", хоча за описом батарея мала б використовуватись в останню чергу
1699040267837.png

Перевів у режим Peak Shift -> Charge і інвертор перейшов у StandBy як досягнув 99% заряду(теж настройка)
1699040398287.png

Може в у вас є такий режим. Спробуйте.

Може в у вас є такий режим. Спробуйте.
1699042590121.png
Ось наявні можливості щодо режимів. До того ж друга частина - відключена опція одночасного використання панелей та зовнішньої мережі, що не підходить. Як я казав, намагався зробити третій - Hybrid Mode 2 (load first)
Але ще є, що я, мабуть не зовсім зрозумів, як його перевести з одного режиму в інший - коли виставляю чи занулюю час AC First time є відчуття, що він працює у протилежному режимі, ніж я очікував.

Назад
Угорі