А чи пробували ви дозволити заряд від мережі?
Так, зараз ще раз поставив AC First time 00:00-00:00 та дозволив заряд від мережі, інвертор миттєво перейшов у такий стан:
Хоча до того картина була типу такого:
Чи ви хочете заряджати тільки від панелей? Тоді можна ще спробувати додатково "AC Charge End Battery SOC(%)" виставити на рівні 50%, наприклад, щоб вище 50 піднімало тільки сонце.
В ідеалі, так хотілося б заряджати лише від панелей, тому пробував ставити умови по напрузі - заряджати від мережі лише коли напруга нижче 48 В (нижче 50 В вона в мене не падала). Такий варіант дійсно не дає заряджати панелі від мережі, але не вирішує головної проблеми.
Зараз у мене поки стоїть AC First time 07:30-15:30. Як результат, ніч інвертор простояв у сплячому стані, батарея відключена, а з 07:30 прокинувся, включив панелі і почав заряджати АКБ (сонця сьогодні дуже мало). Відповідно, очікую, що з 15:30 він знову піде у сплячку. Але ж це не правильно - мені йому треба буде коригувати, коли та як працювати? Та й бентежить що система в цілому працює аби як.
Крім того, з ранку маю такий графік:
Вд вчора у мене АКБ залишилася 99%, і аби її зарядити, панелі в неї вкачали 0,2 кВт*г - як на мене - забагато. Крім того, після того, як о 10:22 заряд АКБ виріс до 100%, вже о 13:22 він знову впав до 99%, при тому, що розряду не було з нього (далі великий пік - це я спробував встановити налаштування з Вашого посту - він почав від мережі заряджатися). Усього спочатку доби вже зарядив на 0,3 кВт*г - як на мене, це теж не є нормальним.
Ще не розумію такий момент:
Освітленість стабільна (сіре небо). Поки батарея спить, панелі дають близько 20-30 Вт, як тільки батарея вирішує зарядитися, генерація панелей стрибає до 100 Вт. При цьому споживання будинку явно більше 30 Вт - панелям було куди працювати і до того. І такі моменти спостерігав неодноразово.
Тож питань багато.
Дякую, за увагу до цього мого "блогу"
Upd:
Поки писав - знову схожа картина:
Коли АКБ заряджалася, панелі давали 110 Вт, щойно зупинився заряд - панель 24 Вт, далі знову пішов заряд - панелі 93 Вт. І так далі - панелі повторюють за АКБ. Споживання у той же час більше 200 Вт, небо - стабільно сіре.
Загалом з початку доби:
Тобто панелі у мене працювали на заряд батареї та власні потреби інвертора, туди ж пішли і додаткові 0,1 кВт*г з мережі.
За підсумком. Поки з початкового стану (постійного заряду/розряду АКБ) вдалося збоченим шляхом (через завдання конкретного часу, коли працювати панелям, по суті) вирішити лише проблему нічного некерованого розряду/заряду (вночі було більше розряду з графіком). Проте друга половина - денний хаотичний заряд (і до того ж у значних обсягах) так і залишився. Тепер ще і виявилося, що денний заряд не залежить від нічного заряду - куди воно його складає? - якщо раніше за добу було, умовно, заряд/розряд 0,5/0,3 кВт*г, то тепер розряд - нуль, а заряд вже так само 0,3 кВт*г - маячня якась!
Upd2:
У позначений на скріні момент поставив AC First time 00:00-00:00:
Після цього мережа почала живити навантаження, а панелі - трохи заряджати АКБ (сонця, знов-таки, дуже мало). Але маємо ту саму ситуацію: якщо до цього генерація панелей коливалася (разом з зарядом АКБ), то після цього якийсь період генерація панелей почала стабільно триматися на рівні близько 70-80 Вт. Тобто за моєю командою сонце почало світити більш рівно? Знов-таки, споживання було і до того (не менше 200 Вт), тоді панелі намагалися живити споживання разом з мережею, але практично нічого не видавали, а після зміни налаштування почали стабільно генерувати, поки сонце зовсім не зникло.
І ще цікаво, що за результатом такого заряджання батарея просіла ще на відсоток - з 99% до 98%.