FAQ Рейтинг гібридних інверторів. Доповнюється та оновлюється

Не варто плутати роз'єм RJ45 і вітую пару (це канальний рівень по моделі OSI) - і протокол обміну данними Ethernet (фізичний рівень). Ethernet не використовується для звязку BMS-inverter, Використовується RS485 або CAN поверх канального рівня, тобто вітої пари.
щодо з'єднання інвертора з батареєю в різних інверторах це реалізовано по різному.
Навіть в інверторах одного виробника.
У мене в більш старій версії вибираєш режим Custom, в якому можна міняти пороги а далі активуєш зв'язок з БМС ще одним параметром і третім параметром міняєш протокол.
В більш новій версії просто вибираєш Custom, Літій без звязку, літій 1, літій 2, літій 3 і тд де визначається тип протоколу звязку.
При цьому в новому інверторі автоматом задаються BUlk і Float і Cut off напруги. Але струм заряду дозволяє задавати в інверторі окремо.
Як результат, якщо є звязок з BMS то використовуються пороги напруг і струму з БМС, при чому якщо БМС запитує пороги напруг чи струму вищі ніж ті що в інверторі то працюють ті що в інверторі, якщо меньше то інвертор бере від БМС. Таким чином реалізовано захист. Інша справа що я стикався з тим що в деяких інверторах Bulk напруга була 58В, тому що то був режим не під LFP, а під Li-ion.
Але також я стикався з новими моделями інверторів JSD Solar, Anern в яких можна міняти значення BUlk і Float і Cutoff для Li, при тому є як LFP так і Li-ion (Зі своїми дефолтними значеннями) і окремо можно вибрати протокол коммунікації з BMS.
Однако, як було описано в сусідній гілці, без коммунікації з BMS інвертор, не піднімав напругу вище Float та ще і постійно намагався дозарядити батарею від чого грівся і періодично вмикались вентилятори.
На мій погляд БМС повинна вимикати заряд при перевищенні напруги, тобто бути запобіжником, а інвертор при розриві звязку, не повинен видавати напругу більше максимально дозволеної для вибранного типу батареї і ще сигналізувати про данну ситуацію.
Перевіряється дуже просто. Налаштовується зв'язок і пороги що в інверторі що в БМС. Далі відключається шнур коммунікації, і перевіряється чи відпрацьовують задані в інверторі значення, тобто перевіряється яким струмом і якою напругою йде зарядка при обриві коммунікації, чи є сигналізація про обрив звязку (мій інвертор починає пищати)
Наприклад, мій інвертор може заряджати батарею струмом 150А а БМС може пропускати 200А, але в інверторі у мене струм заряду обмежено 60А, в БМС 100А.
Тому я вірю, що те що ви викладали мало місце, і міг бути глюк інвертора, але треба оцінити які налаштування були в інверторі, які в БМС, чи уходила до цього БМС в захист і чи реагували на ці події користувачі
Про розєм і інтернет я написав як примір і я не писав що звязок батареї і інвертора відбувається через інтернет, для цього є свої протоколи і виробники використовують цей розєм для звязку і різна буває розпіновка у різних інверторів. Раніше ось такі випадки бували і звичайно що все вдосконалюється і покращується, але я би всерівно не ризикував підєднувати дешевий інвертор до батареї по звязку, але у кожного своя голова на плечах, щодо бмс, то спрацювання бмс це тільки якщо сталася критична ситуація, а робити потрібно так щоби бмс не приривала розряд не розривала ланцюг, бо якщо буде зарядка великим струмом і бмс розірве ланцюг, на транзисторах пригне напруга вище ніж вони розраховані і їх пробє і буде коротке, така ситуація може навіть бмс пошкодити із-за короткого замикання по лінії батареї, по інформації яку я бачив краще коли інвертор автономний який може працювати без батареї, бо такі інвертора живлять свої мозги не тільки від батареї, а живлять свої мозги ще від мережі, і якщо на автономному інверторі відвалилася батарея, то мозги не починають дуріти, а швидко паркують транзистори і їх не пробиває, але є нюанс, людині потрапив на ремонт автономний інвертор у яких пробило транзистори при відвалі батареї, трапилося це із-за того, що мережа була вимкнена і батарею заряджали сонцем, коли батарея відвалилася, то так як мережі не було які живлять мозги інвертора які кирують транзисторами, транзистори пробило, чи є варіанти інверторів щоби мозги працювали від сонця не знаю, знаю що є або тільки батарея, або від мережі і від батареї, щодо бмс ще додам вам важливу технічну інфу, краще щоби бмс взагалі не спрацьовувала при заряді і розряді на великих струмах, обмеження розряд заряд робити тільки інвертором, бо бмс мають сирйозний косяк, у бмс не один ключ мосфет, а їх багато, і вони спрацьовують у мілісекундах не одинаково, при закриті майже всіх мосфетів при заряді і розряді на великому струмі, один або два або декілька можуть закритися останніми бо у них час спрацювання трошки більший від інших, і через них піде великий струм і їх пробє і пошкодить бмс може прогоріти багато слоїв в бмс і сильно вигоріти і наробити біди, подивіться скільки у ремонтників у мережі цих бмс на ремонті, багато бачив джіконг, бо їх часто беруть, ось вам ще примір щоби було більше зрозуміло в чому заключаєть головна проблема мосфетів які всі не одинакові ідеально по часу спрацювання, ось вам примір на кораблі, великий корабель тягне до прикладу 300 канатів певного розміру які розраховані на таке навантаження, і всі канати тягнуть із одинаковою силою, але раптом 290 канатів перестали взагалі тягнути або тягнуть із слабшою силою, і все навантаження піде на 10 канатів, що станиться із тими 10 канатами думаю писати не потрібно.

Останнє редагування:
Внутренний блок питания от высоковольтной dc-шины берет питание и от батареи и от ас.
Их много таких, что работают от солнца без акб и сети.

На каком месте оно в рейтинге вы в курсе?

У меня сейчас 2 инвертора (разных) и оба работают от солнца без акб и сети.
Научитесь читать и воспринимать или не отвечайте вообще мне - я не лично вам адресовал сообщение.
Я не писал что при отвале батареи инверторы не ломаютя. Я писал, что во многих работает блок питания внутренний и от мппт и от сети и от батареи.

У меня сейчас 2 инвертора (разных) и оба работают от солнца без акб и сети.
Научитесь читать и воспринимать или не отвечайте вообще мне - я не лично вам адресовал сообщение.
Я не писал что при отвале батареи инверторы не ломаютя. Я писал, что во многих работает блок питания внутренний и от мппт и от сети и от батареи.
Ви зараз так жартуєте, як ви не особисто мені написали про батарею ітд, якщо я написав публікацію про сонце батарею і мережу ітд і ви тут же почали відписувати на цю тему. Вони у вас працюють від сонця без батареї, але візміть зробіть експеремент, мережу вимкніть, підєднайте батарею і поставте її на зарядку велеким струмом від сонця, а потім відєднайте батарею при заряді великим струмом і тоді все зрозумієте і побачите, якщо керування транзисторами живиться від сонця, то все буде гаразд, якщо ні, то буде халепа, можите навіть на відео зробити експеремент і скинути сюди, якщо звичайно ви готові ризикнути своїми інверторами, бо ви не розумієте всієї суті і принцип роботи, що це проблема відбувається при заряді батареї великим струмом і при заряді коли батарея відвалилася, коли батарея відімкнена і у вас працює просто сонце, то низьковольтна частина віддихає і не задіяна в процесі, бо немає батареї...

Останнє редагування:
Назад
Угорі