FAQ Рейтинг гібридних інверторів. Доповнюється та оновлюється

Sergey

Administrator
Команда форуму
Реєстрування
13 Бер 2018
Дописи
2.575
Бали
113
Сонячні панелі
Ja Solar
Інвертор
Huawei 33KTL-A
Багато власників не знають, який саме гібридний інвертор вибрати, і на що саме звернути увагу.
Тому, є ідея створити топ гібридних інверторів, який оновлювати. Щоб кожен власник розумів, які переваги та недоліки він отримає при купівлі того чи іншого рішення.

Пропонуються наступні критерії

Здатність до перевантаження
Швидкість переключення на резервне живлення
Робота з генератором
Несиметрична генерація для 3-фазних
Можливість до паралельної роботи декількох інверторів
Розширений перелік АКБ з якими інвертор сумісний
«Підміс» мережі та експорт
Кількість МППТ трекерів
Кількість годин напрацювання на відмову (надійність)
Ціна
Нормальна робота послідовно з стабілізатором або вбудований стабілізатор
Робота без акумулятора
Можливість перевантаження
Байпас
Щоб витримував імпульси індуктивного навантаження.
Моніторинг
дисплей
шум
ККД
Рівень власного споживання
Сертифікація (хоча б міжнародна)
Наявність AFCI (контроль дуги)

Найпопулярніші виробники гібридних інверторів 24 року, які продаються зараз в Україні

1) Deye - обговорення на форумі
2) Luxpower
3) Victron (для фанатів і магнатів)
4) Сузір'я Voltronic - (EASUN, ANENJI)
5) SRNE (тихі, від 2-х панелей) обговорення на форумі,
6) Huawei
7) PowMR - обговорення на форумі
8) Низькочастотні інвертори (перевірені часом, тихі, витримують великі перевантаження, на жаль малі струми заряду)

Про кожен будемо розписувати. Хто бажає - долучайтесь

Останнє редагування:
Найпопулярніші виробники гібридних інверторів 24 року, які продаються зараз в Україні

2) Luxpower
4) Сузір'я Voltronic
5) Huawei
6) PowMR - обговорення на форумі
Ще 2 дуже схожі один на одного недорогих кітайця: EASUN та ANENJI

Ще 2 дуже схожі один на одного недорогих кітайця: EASUN та ANENJI
Так, дякую прошу інших теж писати, я буду додавати та створювати відповідні розділи.
В нових моделях там краще із сертифікацією, в старих не дуже здається.

Останнє редагування:
Так, дякую прошу писати, я буду додавати та створювати відповідні розділи.
В нових моделях там краще із сертифікацією, в старих не дуже здається.
Про що писати? Отримую, змонтую - тоді зможу поділитися враженнями.
Я в цій галузі поки початківець)))

Доброго дня
ANENJI 6.2KW 48V
Купив я, твариш. Є огляди на Укр.Ютубі.
Тобто - в Україні їх вже є. І мабуть буде більше. Ціна на 6.2 Кв - бувають знижки на алі до менше ніж 300 дол.
Ще не монтував.
Зараз маю питання - чи генерує він у мережу, під ЗТ. І яке це налаштування у меню, як це працює.
Дякую.
+ оновив..
... "По залізу" (моєму) -
продавець звідси https://anenji.com/products/anenji-6200kw-48v-mppt-hybrid-solar-inverter-off-grid-with-wifi
Лбязно відповів таке (!!!) (шедевр :)
"...If you purchased the 6.2KW inverter within the last three months, it has the SUF function that can meet your needs. Attached is the latest manual for our 6.2KW inverter, which you can refer to."
Ось і відповідь - який режим має бути - SUF: "Сонце - мережа - віддавання (фідбек)".
Отже - таки справа у прошивках (на цій моделі).
То що ж - маю запустити інвертор, перевірити "по факту", чи є там цей пункт меню.

+ На вказаному сайті таких є два види... один під 100 дол. дорожче. Довго видивлявся, у чому ж різниця (крім місця розташув. екрану)....
Що дрожче - на 1-2 кг. важче, і є функція "паралельної роботи".
ось вони два

++
огляд Anenji EM6200-48L, він же ANJ-6200 тільки не такий синій :)))

Останнє редагування:
Ось і відповідь - який режим має бути - SUF: "Сонце - мережа - віддавання (фідбек)".

У деяких інверторів BUSBYR є генерація в мережу. І вмикається вона 37-м пунктом меню Gried-tiе operation. Якщо OFF - не генерує, якщо ON, то генерує туди "зайве".

2) Luxpower
6) Huawei
8) Низькочастотні інвертори (перевірені часом, тихі, витримують великі перевантаження, на жаль малі струми заряду)
Виправте якщо не правий, але інвертори EASUN, ANENJI, PowMR, NEXT MAX - це все одне й те саме, зроблено на одному заводі Next Power. Вони абсолютно ідентичні в середині, різниця лиш зовнішньому оздобленні, місці розміщення екрану та кнопок, тощо...

Виправте якщо не правий, але інвертори EASUN, ANENJI, PowMR, NEXT MAX - це все одне й те саме, зроблено на одному заводі Next Power. Вони абсолютно ідентичні в середині, різниця лиш зовнішньому оздобленні, місці розміщення екрану та кнопок, тощо...
на жаль, не все так просто. 100% і PowMR і наприклад JSDSolar використовують частково SRNE. Я в цьому потроху розгрібаюсь, хто що, але такого як ви написали точно не має.
І якщо документація іде картинками, без ревізій, в мене є дуже великі сумніви, що вони взагалі щось роблять

Must PV18-5248PRO 48V

Довго думав який взяти, бо грошей було шкода, хтів Дею, але зажав.
В Ютубі ремонтники кажуть, що з дешевих він дуже не поганий, бо норм радіатори (великі в важкі), вага 13 кг наче, це більше конкурентів.

Здатність до перевантаження - ТАК
Швидкість переключення на резервне живлення - швидко, комп не тухне, ТВ вимикається нажаль і ЛЕД-світильники тухнуть
Робота з генератором - наче може, бо є сухий контакт знизу
Несиметрична генерація для 3-фазних - ХЗ???
Можливість до паралельної роботи декількох інверторів - пишуть, що так
Розширений перелік АКБ з якими інвертор сумісний - геморой повний, треба самому все пробувати бо в мануалі ні слова (алго я приклав у розділі тут, в мене вийшло підключити по КАН-протоколу)
«Підміс» мережі та експорт - наче так
Кількість МППТ трекерів - один
Кількість годин напрацювання на відмову (надійність) - ХЗ
Ціна - брав за 30к, зараз 25к
Нормальна робота послідовно з стабілізатором або вбудований стабілізатор - Не тестив
Робота без акумулятора - не тестив
Можливість перевантаження - наче так, але не тестив жорстко
Байпас - так
Щоб витримував імпульси індуктивного навантаження - ХЗ
Моніторинг - наче є, не тестив, але вай фай є (опція)
дисплей - маленький монохром, треба вглядуватися
шум - доволі тихий, вентилятори крутять постійно, але не на повну, а на 10% десь, я повісив на балконі, нормально в цілому, майже не чутно, трошки-трошки
ККД - наче 95%
Рівень власного споживання - 50Вт
Сертифікація (хоча б міжнародна) - хз
Наявність AFCI (контроль дуги) - хз

Не знаю, другий раз би не брав такого думаю.... Взяв би дею, за 60 пасивну на 6кВт. Але за 25к жаба б задавила мабуть і взяв би його, бо грошей жалко на Дею.

Підключили норм електрики без зайвих питань за 1 день, з проводами, АВР, автоматом та інше.... 5к робота вийшла, 5к десь запчастини для підключення, щиток, автомати, ГЕЯ, провоід 20м, кабель канал та інше

Must PV18-5248PRO 48V

Довго думав який взяти, бо грошей було шкода, хтів Дею, але зажав.
В Ютубі ремонтники кажуть, що з дешевих він дуже не поганий, бо норм радіатори (великі в важкі), вага 13 кг наче, це більше конкурентів.

Здатність до перевантаження - ТАК
Швидкість переключення на резервне живлення - швидко, комп не тухне, ТВ вимикається нажаль і ЛЕД-світильники тухнуть
Робота з генератором - наче може, бо є сухий контакт знизу
Несиметрична генерація для 3-фазних - ХЗ???
Можливість до паралельної роботи декількох інверторів - пишуть, що так
Розширений перелік АКБ з якими інвертор сумісний - геморой повний, треба самому все пробувати бо в мануалі ні слова (алго я приклав у розділі тут, в мене вийшло підключити по КАН-протоколу)
«Підміс» мережі та експорт - наче так
Кількість МППТ трекерів - один
Кількість годин напрацювання на відмову (надійність) - ХЗ
Ціна - брав за 30к, зараз 25к
Нормальна робота послідовно з стабілізатором або вбудований стабілізатор - Не тестив
Робота без акумулятора - не тестив
Можливість перевантаження - наче так, але не тестив жорстко
Байпас - так
Щоб витримував імпульси індуктивного навантаження - ХЗ
Моніторинг - наче є, не тестив, але вай фай є (опція)
дисплей - маленький монохром, треба вглядуватися
шум - доволі тихий, вентилятори крутять постійно, але не на повну, а на 10% десь, я повісив на балконі, нормально в цілому, майже не чутно, трошки-трошки
ККД - наче 95%
Рівень власного споживання - 50Вт
Сертифікація (хоча б міжнародна) - хз
Наявність AFCI (контроль дуги) - хз

Не знаю, другий раз би не брав такого думаю.... Взяв би дею, за 60 пасивну на 6кВт. Але за 25к жаба б задавила мабуть і взяв би його, бо грошей жалко на Дею.

Підключили норм електрики без зайвих питань за 1 день, з проводами, АВР, автоматом та інше.... 5к робота вийшла, 5к десь запчастини для підключення, щиток, автомати, ГЕЯ, провоід 20м, кабель канал та інше
Вітаю! А що за електрики, в якому місті, якщо не секрет? Дякую!

Ось біглий перелік бюджетників від малого до великого з коротким переліком функцій, для тих хто не в темі буде дуже корисно, там про плюси і мінуси тож коротко, шумність кулерів , підміс і так далі.

Останнє редагування:
Доброго дня
ANENJI 6.2KW 48V
Купив я, твариш. Є огляди на Укр.Ютубі.
Тобто - в Україні їх вже є. І мабуть буде більше. Ціна на 6.2 Кв - бувають знижки на алі до менше ніж 300 дол.
Ще не монтував.
Зараз маю питання - чи генерує він у мережу, під ЗТ. І яке це налаштування у меню, як це працює.
Дякую.
+ оновив..
... "По залізу" (моєму) -
продавець звідси https://anenji.com/products/anenji-6200kw-48v-mppt-hybrid-solar-inverter-off-grid-with-wifi
Лбязно відповів таке (!!!) (шедевр :)
"...If you purchased the 6.2KW inverter within the last three months, it has the SUF function that can meet your needs. Attached is the latest manual for our 6.2KW inverter, which you can refer to."
Отже - таки справа у прошивках (на цій моделі).
То що ж - маю запустити інвертор, перевірити "по факту", чи є там цей пункт меню.

+ На вказаному сайті таких є два види... один під 100 дол. дорожче. Довго видивлявся, у чому ж різниця (крім місця розташув. екрану)....
Що дрожче - на 1-2 кг. важче, і є функція "паралельної роботи".
ось вони два

++
огляд Anenji EM6200-48L, він же ANJ-6200 тільки не такий синій :)))
ЗАпустив інвертор.
Таки він має пункт (у реалі) -- SUF: "Сонце - мережа - віддавання (фідбек)".
Я вже хотів був "видихати" -- що немає приводу йти за ЗТ. А тепер вже й не радий :)) Треба спробувати покомунікувати з тими "кислими мінами" російсько-житомирського обленерго... :(

Багато власників не знають, який саме гібридний інвертор вибрати, і на що саме звернути увагу.
Тому, є ідея створити топ гібридних інверторів, який оновлювати. Щоб кожен власник розумів, які переваги та недоліки він отримає при купівлі того чи іншого рішення.

Пропонуються наступні критерії

Здатність до перевантаження
Швидкість переключення на резервне живлення
Робота з генератором
Несиметрична генерація для 3-фазних
Можливість до паралельної роботи декількох інверторів
Розширений перелік АКБ з якими інвертор сумісний
«Підміс» мережі та експорт
Кількість МППТ трекерів
Кількість годин напрацювання на відмову (надійність)
Ціна
Нормальна робота послідовно з стабілізатором або вбудований стабілізатор
Робота без акумулятора
Можливість перевантаження
Байпас
Щоб витримував імпульси індуктивного навантаження.
Моніторинг
дисплей
шум
ККД
Рівень власного споживання
Сертифікація (хоча б міжнародна)
Наявність AFCI (контроль дуги)

2) Luxpower
6) Huawei

Про кожен будемо розписувати. Хто бажає - долучайтесь
Непоганий ще Angile. Встановили собі вдома і поки жодних проблем

У викладеному вище списку немає інвертора Axioma. Не знаю, чому навіть не згадали...
У мене працює вже шість років, нарікань немає, зі своєю задачею справляється.
Пару років назад допоміг поставити ще два таких знайомим. Там пенсіонери живуть, то до нього зовсім не підходять! Як виключили автомат зовнішньої мережі на початку березня, так до сих пір і не включали. Живуть від сонця та акумуляторів. Я дистанційно моніторю.

Будь ласка, скажіть -- хто з вказагних безпроблемно стартує від сонця або мережі, без акума?
В смислі, хоча б не згорає від цього?
Усюди чую - спочатку підключати акум (бажано навіть через резситор, лампу для передзаряду кондерів).
Але, якщо такий алгоритм - вночі акум сів (або взагалі був виключений), вночі ж немає мережі.... і тут вранці - або сонце або "мережа" заживить інветор.
Що буде з інвертором?
НАсправді - це цілком штатний алгоритм. Але чому такі категоричні поарду кругом - вмикати першим лише акум?

І також - бачу кругом, що інвертори горять навіть коли той акум несподівано відключається (наприклад, БМС виключає).

( у мого Аненджі - заявлено "робота без акума")

Але чому такі категоричні поарду кругом - вмикати першим лише акум?
тому що навантаження дуже нерівномірне. І сонце світить нерівномірно. І саме батарея це все згладжує.

• Like
Реакції: Sag
Добрий день.
В мене три MustPV18-5248 PRO, кожен по своей фазі, по кожному свое поле (схід південь захід), акум один 48/200. Літом ставлю SOL в зиму SUB. Один мінус, не всі протоколи під прошивку загружають на заводі. Якщо треба щось змінити в алгоритмі, треба зв'язуватись з Must energy customer, допоможуть.

Назад
Угорі