Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Добрый день. Вопрос про коэффициенты регулятора. Те значения, которые установлены вами самые актуальные, или их надо подрегулировать? Если нужно, то какой алгоритм. Изменяю их, ничего не меняется. Заранее большое спасибо.

Добрый день. Вопрос про коэффициенты регулятора. Те значения, которые установлены вами самые актуальные, или их надо подрегулировать? Если нужно, то какой алгоритм. Изменяю их, ничего не меняется. Заранее большое спасибо.
Насправді міняється. Від них залежить швидкість авторегулювання. Поставте К1=1 і він буде "пів дня" шукати ту точку МРРТ, а якщо поставити 100, то може і проскакувати її. Як я вже писав на сайті, підбір коефіцієнтів в PID системах авторегулювання, то своєрідна "магія". Для лінійних стаціонарних систем якісь алгоритми є. Але у нас система і нелінійна, і нестаціонарна. Тому тут тільки простий перебір - потроху міняємо і дивимось на результат. Причому дивись треба в динаміці. Це коли навантаження інвертора різко додається або знижується. Або сонце різко зайшло за хмару, або вийшло. Для більшості систем, я думаю, можна залишити заводські налаштування.

Насправді міняється. Від них залежить швидкість авторегулювання. Поставте К1=1 і він буде "пів дня" шукати ту точку МРРТ, а якщо поставити 100, то може і проскакувати її. Як я вже писав на сайті, підбір коефіцієнтів в PID системах авторегулювання, то своєрідна "магія". Для лінійних стаціонарних систем якісь алгоритми є. Але у нас система і нелінійна, і нестаціонарна. Тому тут тільки простий перебір - потроху міняємо і дивимось на результат. Причому дивись треба в динаміці. Це коли навантаження інвертора різко додається або знижується. Або сонце різко зайшло за хмару, або вийшло. Для більшості систем, я думаю, можна залишити заводські налаштування.
Спасибо. Про К1 понял. А К2 за что отвечает?

Ще додам. Де можливо прийдеться підлаштовувати ці коефіцієнти більш прискіпливо, так це в інверторах з двома МРРТ. Там для кожного PV входу буде свій набір коефіцієнтів. Суть у тому, що там стрінги можуть бути різної потужності і різної напруги. Тому більш слабкий стрінг може непропорційно "тягнути ковдру" на себе при авторегулюванні. Тому слабшому стрінгу мабуть прийдеться ставити менші коефіцієнти. До речі вже є тестова прошивка з підтримкою другого PV для Anenji 11kW. Бажаючі можуть долучатися до тестування. Правда там потрібна нова версія застосунка. Зараз дам на нього посилання. В цій версії вже не потрібно переставляти джампери. Тип інвертора тепер міняємо прямо у застосунку. Можна міняти прямо "на льоту". Інвертори з одним PV також підтримуются у цій версії. Для них налаштування другого PV ігноруються.

За динаміку при невеликих змінах потужності. Його можна не чіпати.
Ещё раз большое спасибо.
И за то что пытаетесь что-то создать для людей. Быть полезным в этом мире.

Доброе утро.
Подскажите что с ним происходит. Началось сегодня утром.
Переглянути вкладення 7336
У мене схожа ситуація коли я підключаю в режимі підслуховування програми MultiSIBcontrol. інколи дані коректрі інколи якась біліберда а інколи по нулях. я грішив на адаптер USB RS 232, у вас на пряму чи також як підслушка включено?

У мене схожа ситуація коли я підключаю в режимі підслуховування програми MultiSIBcontrol. інколи дані коректрі інколи якась біліберда а інколи по нулях. я грішив на адаптер USB RS 232, у вас на пряму чи також як підслушка включено?
На прямую без никаких дополнений.

Давайте розбиратися.
Можливо це перешкоди по блютузу. Або перешкоди по кабелю. Якщо кабель витягти і вставити глюк зникає чи залишається?
Який у Вас інвертор?
Що зараз помінялось в його режимах? Може зарядка великим струмом іде чи якесь велике навантаження підключилось. Треба знайти причину, а потім з нею боротися.

Давайте розбиратися.
Можливо це перешкоди по блютузу. Або перешкоди по кабелю. Якщо кабель витягти і вставити глюк зникає чи залишається?
Який у Вас інвертор?
Що зараз помінялось в його режимах? Може зарядка великим струмом іде чи якесь велике навантаження підключилось. Треба знайти причину, а потім з нею боротися.
Кабель вынимал ничего не меняется.
РМ 6.2квт.
Зарядка была до 10А.
Бойлер отключил.
После этого установил по новой приложение и процесс установки совпал с окончанием зарядки аккумулятора. После чего глюк практически остановился. Когда ни когда повторяясь, но гораздо реже.
И ещё хотел спросить.
Прибор корректно работает только в режиме sbu?
Так как в режиме sub когда нагружает бойлер остатками солнечной энергии и солнце прячется, то эти остатки продолжает брать из сети не снижая мощности.

Так как в режиме sub когда нагружает бойлер остатками солнечной энергии и солнце прячется, то эти остатки продолжает брать из сети не снижая мощности.
Это не очень хорошо.
Ждём ответ разработчика.

Кабель вынимал ничего не меняется.
РМ 6.2квт.
Зарядка была до 10А.
Бойлер отключил.
После этого установил по новой приложение и процесс установки совпал с окончанием зарядки аккумулятора. После чего глюк практически остановился. Когда ни когда повторяясь, но гораздо реже.
И ещё хотел спросить.
Прибор корректно работает только в режиме sbu?

Зрозуміло. Схоже ваш інвертор дає сильні перешкоди при зарядці акумулятора. Давайте спробуємо з цим боротися. Питання - ваш інвертор заземлений? Ще така пропозиція - спробуйте поміняти режим між smart mode 1 та smart mode 3. В нових прошивках Вампір вміє працювати з PowMr в обох режимах. Напишіть в якому режимі глюки менші.

Стособно режиму sub. Теоретично тут не має бути питань. Якщо інвертору не вистачає сонця для навантаження, він має тримати PV вхід в точці МРРТ. Тобто вижимати досуха залишки сонця. А решту брати з мережі в SUB або з батареї в SBU.
Інша справа, що Вампір при звичайній роботі підлаштовує відбір плавно. Тому, якщо набігла хмара, то напруга PV впаде і Вампір почне потроху сбавляти навантаження. Швидкість залежить від коефіцієнтів, але все одно це буде плавно.
Для таких випадків термінового скидання навантаження в нього і існує система "запобіжників". Оті шість параметрів с галочками. поставте там напругу PV біля напруги МРРТ, галочку навпроти і Вампір швидко скидатиме баластне навантаження.

Подивився на відео, наче у Вас приблизно так і стоїть 390В та 375В. Має скидати, якщо при хмарах падає до 375В. Якщо ні, то питання до інвертора, чому він не заганяє напругу в точку МРРТ. Це означає що він недобирає потужність від сонця, а бере зайве з мережі. Взагалі цей режим підміса в них криво зроблений. З ним будете платити зайві гроші, бо китайські інвертори не вміють тримати нульовий баланс. Вони постійно під'їдають з мережі зайві 50-150Вт, або навпаки гонять таку потужність в мережу. А звичайний лічильник це рахує як споживання.

Так а питання. Ви ж опрошуєте по модбасу. А там жеж ж CRC. Ви посилки шо - не перевіряєте?)

Так а питання. Ви ж опрошуєте по модбасу. А там жеж ж CRC. Ви посилки шо - не перевіряєте?)
Smart Mode 1 то не Модбас. Я починав з нього. Історично в тому протоколі не було CRC. Але потім вони його додали в нових версіях. В мене ніколи сбоїв не було, то перевірку поки вирішив не робити. Але бачу що схоже недарма вони його туди додали. Прийдеться і мені додавати ту перевірку в нових прошивках...

Назад
Угорі