vlad84
Tier3
- Реєстрування
- 9 Бер 2025
- Дописи
- 19
- Бали
- 3
Лише вампір.У Вас він разом з WiFi працює, чи лише вампір?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
Лише вампір.У Вас він разом з WiFi працює, чи лише вампір?
Було би чудовоЩе б можливість перемикати режими SBU/SUB через вампіра..
Там треба модернізувати тільки софт. Не тільки прошивку, але й застосунок. Роботи багато.з війною так, тут не знаємо де як самі будемо. Цікаво було чи саме питання в прошивці чи hardware потрібно буде міняти.
Цього поки в планах нема. Бо в усього того зоопарка інверторів воно робиться по різному. Це великий об'єм роботи. А там подивимось.Ну в принципі вампір теж частково забезпечує моніторинг? Якщо так то це теж варіант заміни WiFi-паскудства, та ще й з бонусом у вигляді утилізації надлишку генерації. Ще б можливість перемикати режими SBU/SUB через вампіра..
Абсолютно не важко заставити любий китайський інвертор працювати так як ви хотіли. На скільки зрозумів у вас абжання щоб SBU/SUB перемикався по годинах наприклад. Ставимо wifi реле на живлення самого інвертора від міської мережі. На інверторі ставимо SUB, коли ви вимкнули мыську мережу у вас фактично SBU, але проблема в тому що при розрядженні акамулятора до певного порогу міська мережа не включиться і інвертор не перейде на міську мережу. Але знову ж таки це не проблема потрібно поставити пристрій який буде відслідковувати напругу на акамуляторі і при розрядці до певного вольтажу буде вмикати то wifi реле. Це все будується на не дорогих китайських готових модулях.Ну в принципі вампір теж частково забезпечує моніторинг? Якщо так то це теж варіант заміни WiFi-паскудства, та ще й з бонусом у вигляді утилізації надлишку генерації. Ще б можливість перемикати режими SBU/SUB через вампіра..
В ардуїно я ні в зуб ногою. А WiFi моніторинг без інтернет не працює, та й взагалі то забавка, а не моніторинг. Мені достатньо бачити реальні показники (не бігаючи в гараж до інвертора), навіть якщо і без графіків, і мати можливість "пнути" інвертор вручну в SUB/SBU. Вже збирався городити ввімкнення підігріву бойлера на основі датчика освітленості, а тут майже все що мені треба в одному флаконі. Тому й придивляюсь. Ну і мабуть почекаю підтримки PV2 входу у Anenji 11kWАбсолютно не важко заставити любий китайський інвертор працювати так як ви хотіли. На скільки зрозумів у вас абжання щоб SBU/SUB перемикався по годинах наприклад. Ставимо wifi реле на живлення самого інвертора від міської мережі. На інверторі ставимо SUB, коли ви вимкнули мыську мережу у вас фактично SBU, але проблема в тому що при розрядженні акамулятора до певного порогу міська мережа не включиться і інвертор не перейде на міську мережу. Але знову ж таки це не проблема потрібно поставити пристрій який буде відслідковувати напругу на акамуляторі і при розрядці до певного вольтажу буде вмикати то wifi реле. Це все будується на не дорогих китайських готових модулях.
Також можна самому розробити цілком такий пристрій з можливість проставляти потрібні границі вольтажу, час вимкнення і усі умови... Тому це авторам ВАМПІРА як ідея ще для одного пристрою)))). Якщо створите чекаю на тест такий пристій)))
Також можна все створити на ардуіно... і в ньому прописати усі првила увімкнення вимкнення реле. Але це складніше набагато.
Доброго часу доби, батько у захваті від плати)Має запам'ятовувати. Інші ж значення як наприклад Target PV Voltage він же у Вас пам'ятає? Може що не донатиснули...
Щодо автоматичного з'єднання. В BTList треба тільки один раз заходити. Ставимо галочку навпроти нашого пристроя і більше туди ходити не треба. Але BTConnect треба натискати при кожному сеансі зв'язку. Правда там є невеликий нюанс. Якщо вийти із застосунку і тут же знову зайти, то смартфон насправді зв'язок з BTплатою ще не розриває, але Вампір про це не знає. Тому після першого натискання він відповість not connected. Просто натисніть ще раз BTconnect і з другої спроби він законектиться. То така особливість того BT модуля.
Там мабуть краще це робити зі сторони смартфона. Просто я не думав, що комусь буде потрібно заходити-виходити в застосунок через кілька секунд. А якщо заходити через кілька хвилин, то зв'язок і сам порветься...Доброго часу доби, батько у захваті від плати)
На рахунок блютузу, чому б не послати платі від'єднання від телефону на подію закриття додатку?
Взагалі не бачу проблеми. Давайте зробимо корпус для дисплею. Хоч на DIN. Хоч як окремий коробок. 3d принтер жеж не проблема зараз)Там мабуть краще це робити зі сторони смартфона. Просто я не думав, що комусь буде потрібно заходити-виходити в застосунок через кілька секунд. А якщо заходити через кілька хвилин, то зв'язок і сам порветься...
До речі, якщо комусь треба дивитися без смартфона на ті показання пробігаючи поруч, то Вампір вміє працювати з LCD. Там він показує ту саму інформацію, що на екрані смартфона. Я це не сильно афішую, бо той LCD не сильно вписується в конструктив корпуса на DIN рейку. Але якщо хтось захоче "поколхозити", кажіть. Я викладу тут схему підключення.
Це для творчих ентузіастів не проблема, такі і лобзіком собі випиляють все що требаВзагалі не бачу проблеми. Давайте зробимо корпус для дисплею. Хоч на DIN. Хоч як окремий коробок. 3d принтер жеж не проблема зараз)
З вайфаєм все виходить сильно складніше і я не хочу в це лізти. Якщо Вам потрібна дистанційна статистика, поставте собі планшет, старий нетбук або якийсь NUC під Віндою з MultiSIBControl. В неї статистика набагато краща і вона вміє перемикати режими інвертора. А дистанційний доступ до того мінікомпа зробіть через TeamView. А Вампіра налаштуйте як підслуховувача у SmartMode 1. В нових прошивках він вміє працювати так з PowMr. Альтернатива - Solar Assistant або Home Assistant, їх також можна підслуховувати.Karl,
Чи можливо замість блютуз плати зробити wifi модуль?
Хотілось би віддалено слідкувати за вампіром, так як одночасно вампір і модуль інвертора wifi неможливо.
Посилання напишіть, будь ласка.LCD називається GMC12864-06D
Це для творчих ентузіастів не проблема, такі і лобзіком собі випиляють все що требаАле більшість зараз хоче готові рішення...
Схему зараз викладу.