Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Какие МАСТ поддерживаются ?

Такий?
а то у нас 250-280
або от

що з них
бо треба якесь рішення - щоб можна було купити будь коли
а я зараз сам куплю і зроблю корпус на нього

який брати?
Потрібно на контролері ST7565. Але там є нюанс. У таких індикаторів контрастність налаштовується програмно. І нажаль вона різна для різних виконань LCD. Для цієї моделі я її підібрав, а в іншої може показувати блідо або навпаки "фонити".

Переглянути вкладення 7312
можу і я намалювати. В мене є кому)))
напиклад наверх цього щиточку можна
і додатково на корпусі зробити 2 петлі для кріплення будь -куди
Давайте розміри - зробимо)
В принципі той індикатор майже вписується в стандартні отвори щитка. Можна зробити універсально під любий щиток.

Вкладення

• lcd3.jpg
    lcd3.jpg
    223,3 Кб · Перегляди: 12
Какие МАСТ поддерживаются ?

Станом на зараз підтримуються тільки ті, яких МАСТ відносить до серії Ph1800. Процитую інструкцію з сайта:
Для перевірки чи працюватиме ваша модифікація інвертора MUST з SV701, з'єднайте свій інвертор з PC за допомогою USB кабелю та запустіть програму SolarPowerMonitor. Якщо програма визначила, що ваш інвертор відноситься до серії Ph1800 і він отримав Id4, значить працюватиме. Наприклад, на цьому скрині видно, що програма відносить до цієї серії також інвертори PV1800.

Вкладення

• SPM.jpg
    SPM.jpg
    115 Кб · Перегляди: 13
Тогда как к ним подключаться?
Ви свій перевірили? До якої серії його програма віднесла?
А щодо всіх інших - може там якась екзотика для України. Я намагаюсь в першу чергу охопити ті моделі, яких найбільше накупили.

Ви свій перевірили? До якої серії його програма віднесла?
А щодо всіх інших - може там якась екзотика для України. Я намагаюсь в першу чергу охопити ті моделі, яких найбільше накупили.
Мій must pv18-5248pro. Минулого року часто зустрічав у продажу PV18 та PH18. Серія 18 мало чим одна від одної відрізняється. PH 18 це з віддачею в мережу, PV18 без, а PV18-3224 це 3 кВт на 24В. Мій теж серії Id4

Доброго дня. Підтримку інверторів Deye можна організувати? Так, я знаю, що там є функція smart load, але вона висаджує акумулятор (що зменшує його ресурс) до заданого рівня, а хотілося б, щоб надлишок сонця йшов одразу куди треба без задіювання акумулятора. Крім того, мої панелі у максимумі виробляють більшу потужність, ніж максимальна потужність зарядки мого акума.

Мій must pv18-5248pro. Минулого року часто зустрічав у продажу PV18 та PH18. Серія 18 мало чим одна від одної відрізняється. PH 18 це з віддачею в мережу, PV18 без, а PV18-3224 це 3 кВт на 24В. Мій теж серії Id4
іd4, то не серія, то адреса яку має інвертор при обміні. А серію воно пише отам біля detected. Схоже це у них якась глобальна серія. Можливо в цю серію Ph1800 входять всі PV18, PH18, PV19, PH19.

Доброго дня. Підтримку інверторів Deye можна організувати? Так, я знаю, що там є функція smart load, але вона висаджує акумулятор (що зменшує його ресурс) до заданого рівня, а хотілося б, щоб надлишок сонця йшов одразу куди треба без задіювання акумулятора. Крім того, мої панелі у максимумі виробляють більшу потужність, ніж максимальна потужність зарядки мого акума.
Так, в планах є. Поки основна складність реалізації для подібних інверторів, це два МРРТ. На них можуть бути неоднакові стрінги, та ще направлені в різні сторони. Це сильно ускладнює алгоритм, бо співвідношення потужностей входів непостійне у часі...

Так, в планах є. Поки основна складність реалізації для подібних інверторів, це два МРРТ. На них можуть бути неоднакові стрінги, та ще направлені в різні сторони. Це сильно ускладнює алгоритм, бо співвідношення потужностей входів непостійне у часі...
Свої інвертори з двома MPPT за допомогою Ватт/Ампер метрів я навантажую вручну так, щоб вони не споживали з електромережі більше 120Ватт. Це свого роду індикатор балансу в роботі інверторів - оптимально навантаженні.
Зазвичай є дві градації баланса споживання інверторів з мережі Обленерго:
- коли вони навантажені до 6-7кВт, тоді споживають до 120Вт (кожний)
- коли навантажені на 7-10 кВт, власне споживання росте до 200-400Ватт

А ще бувають дивні ситуації: Ватт метр показує що інвертор споживає 200-400Ват, але коли додаєш йому навантаження на 1-2 кВт, споживання інвертору не збільшується, а знижується до 100Ватт.

Ну а коли інвертори споживають > 400 Ватт, це ознака що виробництва енергії від панелей не вистачає покривати підключене навантаження і його приходиться зменшувати за допомогою кнопок на електричних обігрівачах.

Для інверторів з двома MPPT, можливо, є сенс моніторити споживання від Обленерго та АКБ, а не MPPT. Хоча у цього варіанту теж є мінуси, коли через інвертор працюють постійні споживачі будинку і у похмурі дні він тільки частко бере енергію від сонця, а більше підмішує з Обленерго чи АКБ.

Свої інвертори з двома MPPT за допомогою Ватт/Ампер метрів я навантажую вручну так, щоб вони не споживали з електромережі більше 120Ватт. Це свого роду індикатор балансу в роботі інверторів - оптимально навантаженні.
Зазвичай є дві градації баланса споживання інверторів з мережі Обленерго:
- коли вони навантажені до 6-7кВт, тоді споживають до 120Вт (кожний)
- коли навантажені на 7-10 кВт, власне споживання росте до 200-400Ватт

А ще бувають дивні ситуації: Ватт метр показує що інвертор споживає 200-400Ват, але коли додаєш йому навантаження на 1-2 кВт, споживання інвертору не збільшується, а знижується до 100Ватт.

Ну а коли інвертори споживають > 400 Ватт, це ознака що виробництва енергії від панелей не вистачає покривати підключене навантаження і його приходиться зменшувати за допомогою кнопок на електричних обігрівачах.

Для інверторів з двома MPPT, можливо, є сенс моніторити споживання від Обленерго та АКБ, а не MPPT. Хоча у цього варіанту теж є мінуси, коли через інвертор працюють постійні споживачі будинку і у похмурі дні він тільки частко бере енергію від сонця, а більше підмішує з Обленерго чи АКБ.

Наспавді там з мережею все може бути зовсім не так. В мене є велика підозра, що в режимі підмісу з мережі вони інколи не тягнуть з неї, а навпаки генерують туди. От тільки нажаль звичайні лічильники і ватметри не вміють визначати напрямок і рахують "по модулю". Тобто весь банкет за ваш рахунок. Причина може бути в паганенькій метрології інверторів. Вони ніби і намагаються тримати баланс, але через похибки вимірювання виходить як виходить.
Тому я і не використовую ніяких підмісів з мережі. Вдень SBU, вночі USB якщо день був хмарний і треба підзарядити акум за ночним тарифом. А якщо день був сонячний, то і вночі SBU...

Щодо підтримки двох MPPT робота в мене добре просунулась...

В мене є велика підозра, що в режимі підмісу з мережі вони інколи не тягнуть з неї, а навпаки генерують туди.
Підтверджую вашу підозру. І це факт: генерують в мережу.

По цій ситуації звернувся зі скаргою до виробників інверторів у Лютому. Вони більше місяця щось розмірковували, вчора прийшла пропозиція оновити прошивки інверторів, але перед цим вислали договір NDA (про нерозголошення конференційної інформації). Тому ще попереду оновлення, повторні переписки з виробниками... коротше, бісячий процес, бо терпіти не можу коли прикидаються дурачками.

Віддачу енергії в електромережу помітив завдяки сильному гулу стабілізаторів Елекс, які стоять на кожній фазі. Як тільки починалась генерація від сонця, вони одразу починали гудіти. Потім я відключив кабелі, які ідуть на інвертора після стабілізаторів і виявив на них напругу більше 100В.

Може варто розглянути просувати гаджет також як заміну стандартних вайфай адаптерів інверторів, якщо достатньо обмеженої кількості інформації? Чи можна якось зробити забирання енергії з DC шини інвертора уникаючи втрат перетворення, наприклад на провід теплої підлоги? Чи реалізували ви вже підтримку Must 3224 VPM II?

Може варто розглянути просувати гаджет також як заміну стандартних вайфай адаптерів інверторів, якщо достатньо обмеженої кількості інформації? Чи можна якось зробити забирання енергії з DC шини інвертора уникаючи втрат перетворення, наприклад на провід теплої підлоги? Чи реалізували ви вже підтримку Must 3224 VPM II?

Проектів по заміні стандарних логерів є багато, а оптимізаторів навантаження по МРРТ не дуже :) Що зміг, вивів на екран LCD. Подивимось на скільки воно потрібне.
Всередину інвертора з підключеннями я сам лізти не хочу і Вам не раджу. До того ж там DC 350-400В. А мати справу в навантаженні з високовольтним DC звідти так само небеспечно як і з відбором потужності напряму з панелей.

Про Масти я вже писав. Запускаєте штатну програму на PC, якщо вона покаже йому iD4, то працюватиме і з Вампіром.

Дякую за швидку відповідь. А в 24в низьковольтних інверторах шина також 350-400 ? З'явилась вже версія з LCD ?
В них усіх шина приблизно однакова по напрузі, бо з неї потім нарізається АС 230В.
Вампір підтримує LCD з народження. Тільки це факультативна опція "підключи сам". Як підключати написано в цій темі.

Назад
Угорі