Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Дякую, зрозуміло. Тоді буде планшет.
Спочатку треба з'ясувати чи працюватиме ваш інвертор з програмами MultiSIBControl чи WatchPower. Молодші Anenji на 4.2 та 6.2кВт мають свій унікальний протокол, який ні з чим крім рідного даталогера та SV701 поки що несумісний. Але 11кВт модель сильно від них відрізняється. Вона всередені має класичну структуру з окремою платою контролера як і в інших клонів Вольтроніка. Тому є надія, що в неї інший протокол. Подивіться яка цифра стоїть на вашому даталогері. Вона задає протокол даталогеру "з коробки". Потім китайці можуть його поміняти дистанційно через інтернет. Але одразу він працюватиме за протоколом відповідно тієї цифри. На молодших Anenji там цифра 7. Також є невелика надія, що ваш інвертор зможе працювати з різними протоколами. Наприклад з'ясувалося, що PowMr 3.2кВт вміє працювати і на своєму Modbus протоколі і за протоколом PIP Solar. Тому він зможе працювати з тими програмами.
logg.jpg

Теж цікавлюсь пристроєм, але хочу використовувати його у зв'язці з буферною ємністю котла. Цікавить якої потужності тен можна придбати для роботи з п пристроєм? І на сайті не заявлений Must у підтримці. Він працюватиме з ним?
Вибачаюсь що пропустив ваше запитання. ТЕН можна підключати будь якої потужності яку потягне ваш інвертор. Це все визначається потужністю SSR. Наприклад якщо поставити реле на 50А, то можна керувати ТЕНом до 11кВт.
Щодо MUST. В них наче нема порта RS232 під даталогер, тільки USB? Якщо так, то не вийде підключити.

Вибачаюсь що пропустив ваше запитання. ТЕН можна підключати будь якої потужності яку потягне ваш інвертор. Це все визначається потужністю SSR. Наприклад якщо поставити реле на 50А, то можна керувати ТЕНом до 11кВт.
Щодо MUST. В них наче нема порта RS232 під даталогер, тільки USB? Якщо так, то не вийде підключити.
Х.з. там є 3 порти, але що через них іде не зрозуміло, в комплект входе шнур usb (той що старий, принтерний) to rs232 wifi modem що зєднується через звичайний usb порт.

Вкладення

• Screenshot_20250310-143657_Gallery.jpg
    Screenshot_20250310-143657_Gallery.jpg
    1.022,7 Кб · Перегляди: 6
  • Screenshot_20250310-143644_Gallery.jpg
    Screenshot_20250310-143644_Gallery.jpg
    834,7 Кб · Перегляди: 6
Ну наче якийсь СОМ порт є на RJ45. Але то може бути для з'єднання з батареєю.
Також можливо що там просто вивели сигнали RS232 на роз'єм принтерного USB. Тоді надія є.
А як ті роз'ми в інструкції прописані?

Ну наче якийсь СОМ порт є на RJ45. Але то може бути для з'єднання з батареєю.
Також можливо що там просто вивели сигнали RS232 на роз'єм принтерного USB. Тоді надія є.
А як ті роз'ми в інструкції прописані?

Вкладення

• MUST_PH1800_5248PRO_Manual_RUS_1.pdf
    1,3 Mб · Перегляди: 9
Там написано про штатний комунікаційний кабель для зв'язку з РС . Як він виглядає? Бо з мануала не дуже зрозуміло в які роз'єми його вставляти.

Вже сам нагуглив відео. Там використовується "принтерний" USB кабель. Але судячи по драйверах всередені інвертора стоїть перетворювач USB->USART на CH340 і далі весь обмін іде по USART. Тобто РС підключається наче по USB, але програма працює з віртуальним СОМ портом. Нажаль зовні інвертора він недоступний. При великому бажанні до нього можна долізти. Але треба ще й протокол обміну знати.
Масти вміють робити з WatchPower на РС?

У комплекті йшли такі кабелі:
щодо можливості роботи з
Вже сам нагуглив відео. Там використовується "принтерний" USB кабель. Але судячи по драйверах всередені інвертора стоїть перетворювач USB->USART на CH340 і далі весь обмін іде по USART. Тобто РС підключається наче по USB, але програма працює з віртуальним СОМ портом. Нажаль зовні інвертора він недоступний. При великому бажанні до нього можна долізти. Але треба ще й протокол обміну знати.
Масти вміють робити з WatchPower на РС?
програмами то не знаю, не підключав, комп далеко від інвертора.
Але є відео щодо його підключення, може чимсь допоможе?

Вкладення

• Screenshot_20250310-201419_Gallery.jpg
    Screenshot_20250310-201419_Gallery.jpg
    947,4 Кб · Перегляди: 6
Спочатку треба з'ясувати чи працюватиме ваш інвертор з програмами MultiSIBControl чи WatchPower. Молодші Anenji на 4.2 та 6.2кВт мають свій унікальний протокол, який ні з чим крім рідного даталогера та SV701 поки що несумісний. Але 11кВт модель сильно від них відрізняється. Вона всередені має класичну структуру з окремою платою контролера як і в інших клонів Вольтроніка. Тому є надія, що в неї інший протокол. Подивіться яка цифра стоїть на вашому даталогері. Вона задає протокол даталогеру "з коробки". Потім китайці можуть його поміняти дистанційно через інтернет. Але одразу він працюватиме за протоколом відповідно тієї цифри. На молодших Anenji там цифра 7. Також є невелика надія, що ваш інвертор зможе працювати з різними протоколами. Наприклад з'ясувалося, що PowMr 3.2кВт вміє працювати і на своєму Modbus протоколі і за протоколом PIP Solar. Тому він зможе працювати з тими програмами.
Переглянути вкладення 7095

Ось така цифра.

Вкладення

• IMG_20250311_081728562_AE.jpg
    IMG_20250311_081728562_AE.jpg
    6,3 Mб · Перегляди: 7
У комплекті йшли такі кабелі:
Оцей кабель з DB9 виглядає тут дивно. Такі кабелі ідуть з іншими інверторами для підключення даталогера з СОМ портом. Також його можна підключати до старих РС з СОМ портом. Але згідно інструкції на тому RJ45 в Маста нема СОМ порта, тільки RS485 та CAN. Хіба що вони його не афішують і сигнали виведені на вільні піни RJ45.
Якщо так, то надія є.

щодо можливості роботи з
програмами то не знаю, не підключав, комп далеко від інвертора.
Але є відео щодо його підключення, може чимсь допоможе?
Тут підключають до міні РС на USB порт. Тобто маємо віртуальний СОМ порт. Але підключитись до нього SV701 не вийде. Теоретично можна підключитись в обхід комунікаційної плати. Але пересічному користувачу без детальної інструкції то не під силу.

Щоб остаточно розібратися з можливістю підключення мені треба залізти всередену Маста та подивитись. Може колись такий попаде до мене.

Скоріше за все тут не такий протокол як молодших Anenji. Це добра ознака для ваших цілей. Але який саме він там я не знаю.
Ви ж всеодно збиралися планшет підключати. Тоді ставте на нього MultiSIBControl і пробуйте підключати. Якщо запрацює, то можна буде підключати і SV701 в якості "підслуховувача".

Як я зрозумів, в вашому інверторі вони навіщось вивели цей порт на роз'єм HDMI. Не скажу що він дешевший за класичний DB9.
До речі, якщо знайдете десь файл протоколу даталогера під Люкспавер - дайте мені знати. Спробую додати і його підтримку.
можете мене запитати)))

можете мене запитати)))
Дякую, подивлюсь. Хоча це більш дорогий інвертор. Може в нього вже є штатний режим Smart Load як в Деї?
Правда той Smart Load працює інакше. Як я зрозумів, там "зайва" енергія перекачується в баластне навантаження порціями через акумуляторну батарею.

Дякую, подивлюсь. Хоча це більш дорогий інвертор. Може в нього вже є штатний режим Smart Load як в Деї?
Правда той Smart Load працює інакше. Як я зрозумів, там "зайва" енергія перекачується в баластне навантаження порціями через акумуляторну батарею.
тут така тема.
SmartLoad є лише в нових моделях на 6квт. В старих і нових на 5квт - нема.

Назад
Угорі