Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Завтра ще в себе поспостерігаю. В мене наче не падає. У Вас автономно працює чи в підслуховуванні?

Якщо є можливість та інтереси,пропоную тестову площадку. Можу організувати трансфер. 0678630423.
Вітаю. Я так розумію Ви розробник вампіра. Пропоную взятися за модернізацію пристрою для підключення до Jsdsolar 4000. Думаю що ми домовимося.

Підтверджено підтримку інверторів DATOU BOSS 6200w. Вони працюють на протоколі Voltronics&Clones. Увага, ці інвертори мають нестандартну розпіновку роз'єму RJ45! Схему кабеля для них виклав на сайті.

Вкладення

• IMG_20250503_103903.jpg
    IMG_20250503_103903.jpg
    2,9 Mб · Перегляди: 11
  • IMG_20250503_103927.jpg
    IMG_20250503_103927.jpg
    2 Mб · Перегляди: 11
Придбав usb rs232 по вашій силці. Підьедную до пк в портах з'являється com port, якщо підьедную кабель від даталогера то невідомий пристрій.
Інший кінець кабеля при цьому під'єднаний до інвертора чи в повітрі?

В інверторі звісно
Значить щось там у Вас не так з тим кабелем. Якісь потенціали не туди, куди слід потрапляють. Може на вашому кабелі ще якісь додаткові дроти розпаяні. Продзвоніть тестером які контакти DB9 потрапляють на які піни RJ45. Корпус роз'єма теж продзвовоніть. Його інколи теж виводять на один із дротів.

А как настроить чтобы ОН(вампир) быстрее мощность набирал, а то пока он набирёт так и солнце пропадает, и холодильник(компрессорный) включается дает просадку по аккумам и потом опять.....ждать...
А можно сделать чтоб вампир по проценту за секунду набирал или за пол?
И что это за два коэффициента?
Может они влияют на скорость набора мощности?

А как настроить чтобы ОН(вампир) быстрее мощность набирал, а то пока он набирёт так и солнце пропадает, и холодильник(компрессорный) включается дает просадку по аккумам и потом опять.....ждать...
А можно сделать чтоб вампир по проценту за секунду набирал или за пол?
И что это за два коэффициента?
Может они влияют на скорость набора мощности?
Отут все описано - http://solarvampire.net/uk/index.html
Почитайте, не полініться.

• Like
Реакції: Karl
Останнє редагування:
Вітаю, колеги.
Маю таке питання - пристрій не отримує дані від інвертора. Пробував різні протоколи підключень і різні прошивки - результату ніякого.
Правий світлодіод горить постійно, лівий блимає 1 раз/сек.
Інвертор EDECOA-EM402A.
Чи має значення як встановлений джампер ?
Підкажіть куди дивитися.
Завчасно дякую

Вкладення

• IMG20250505180750.jpg
    IMG20250505180750.jpg
    2,4 Mб · Перегляди: 13
  • Screenshot_2025-05-05-18-06-41-80_ab7fc3febd8ba4c919486e5eb5c848ac.jpg
    Screenshot_2025-05-05-18-06-41-80_ab7fc3febd8ba4c919486e5eb5c848ac.jpg
    640,7 Кб · Перегляди: 13
Останнє редагування:
Вітаю, колеги.
Маю таке питання - пристрій не отримує дані від інвертора. Пробував різні протоколи підключень і різні прошивки - результату ніякого.
Правий світлодіод горить постійно, лівий блимає 1 раз/сек.
Інвертор EDECOA-EM402A.
Чи має значення як встановлений джампер ?
Підкажіть куди дивитися.
Завчасно дякую
Те, що правий світлодіод горить постійно, говорить про те, що щось не так. Той світлодіод горітиме, якщо на пін 1 в кабелі постійно приходить потенціал +12В. Можливо розпіновка роз'єма RS232 на вашому інверторі інша.

Дякую за відповідь.
Підключав звичайним патчкордом. Розпіновка в документації до інвертора відповідає розпіновці на сайті вампіра. Завтра продовжу, так як сьогодні вже не біля інвертора. Розпущу патч корд і буду тестером шукати що де є .

Останнє редагування:
Скачав інструкцію на цей інвертор. Розпіновка роз'єма наче сумісна. Тут цей роз'єм об'єднує і RS232, і RS485. Але, інвертор не повинен тримати на першому піні +12В. Це в нього вихід ТХ для RS232. В стані "спокою" там має бути потенціал -12В відносно землі.
Відключіть Вампіра і просто тестером заміряйте рівні напруги на всіх пінах відносно 8-го піна.

Вітаю.
Вчора закрутився - не було коли перевіряти напруги на виході, а сьогодні взяв тестер і отримав слідуючи картину. Виміри проводив відносно мінуса який на 8-му піні.
1пін - 13.05В
2пін - 0.33В
3пін - (-12.45В)
4пін - 13.04В
5пін - 4.56В
6пін - 0.0В
7пін - 0.0В
Так як я зрозумів, то TX в моєму випадку на 3-му піні, а на якому тоді RX ?

Вітаю.
Вчора закрутився - не було коли перевіряти напруги на виході, а сьогодні взяв тестер і отримав слідуючи картину. Виміри проводив відносно мінуса який на 8-му піні.
1пін - 13.05В
2пін - 0.33В
3пін - (-12.45В)
4пін - 13.04В
5пін - 4.56В
6пін - 0.0В
7пін - 0.0В
Так як я зрозумів, то TX в моєму випадку на 3-му піні, а на якому тоді RX ?
Питання зняте.
Проблема була в патч корді - в ньому були поплутані жили з пінами. Розпіновка в інверторі відповідає дійсності.
Зараз буду пробувати підключатися.

Питання зняте.
Проблема була в патч корді - в ньому були поплутані жили з пінами. Розпіновка в інверторі відповідає дійсності.
Зараз буду пробувати підключатися.
Підключився за протоколом Вольтроніка.
В додатку відображаються параметри.

• Like
Реакції: Karl
Привіт. Придбав вампіра. Підключив у режимі підслуховування. Червоний світлодіод блимає раз на секунду, зелений приблизно раз у три секунди. Вампір не бачить інвертора. Інвертор Easun 4.2 SMH III.
Що меже Бути не так?

Назад
Угорі