Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Даталогер підключаеться після YR8103, а далі залежить який у вас порт на інверторі RS232 або RS485. Ваша схема така, якщо я правільно розумію.
Все вірно. Для інверторів з RS485 потрібно робити за зразком як для SRNE. Для Люкса знадобляться дві платки HDMI папа-мама щоб "вийти з інвертора" і "зайти в даталогер".
Для інверторів Growatt та Deye роутер не потрібен. В них порти даталогера і RS485 незалежні.

Все вірно. Для інверторів з RS485 потрібно робити за зразком як для SRNE. Для Люкса знадобляться дві платки HDMI папа-мама щоб "вийти з інвертора" і "зайти в даталогер".
Для інверторів Growatt та Deye роутер не потрібен. В них порти даталогера і RS485 незалежні.
Підкажіть будьласка чи є варіанти підключення для FOX ESS H1-6.0-E-G2, вірніше про підключення я здогадуюсь, що це через конвертор 485 на 232, а чи буде працювати і на якому протоколі.
Дякую.

Підкажіть будьласка чи є варіанти підключення для FOX ESS H1-6.0-E-G2, вірніше про підключення я здогадуюсь, що це через конвертор 485 на 232, а чи буде працювати і на якому протоколі.
Дякую.
З протоколами така картина:
1.Деякі виробники дають доку на протоколи, це найкращий варіант.
2.На деякі інвертори в інтернеті можна знайти дані реверсінжинірингу протоколу.
3.Треба підключатись, записувати логи обміну з даталогером. І самомому робити реверсінжиніринг.
Як саме буде з цим Фоксом, я не знаю.
Ну і ще є варіант, що протокол буде зашифрований :( Такий протокол в PowMr 4.5/6.5кВт.

Добрий день, допоможіть з проблемою, в червні встановив вампіра, працював без проблем з місяць, далі зник зв'язок через блутуз, хоча функцію скідання надлишків виконує, як відновити блутуз, дякую.

Вкладення

• IMG_20250714_180650191.jpg
    IMG_20250714_180650191.jpg
    976,3 Кб · Перегляди: 6
  • IMG_20250714_180724572.jpg
    IMG_20250714_180724572.jpg
    798 Кб · Перегляди: 6
З протоколами така картина:
1.Деякі виробники дають доку на протоколи, це найкращий варіант.
2.На деякі інвертори в інтернеті можна знайти дані реверсінжинірингу протоколу.
3.Треба підключатись, записувати логи обміну з даталогером. І самомому робити реверсінжиніринг.
Як саме буде з цим Фоксом, я не знаю.
Ну і ще є варіант, що протокол буде зашифрований :( Такий протокол в PowMr 4.5/6.5кВт.
Отака картинка є в мануалі, у нього це окремий порт, не задіяний даталогером

Вкладення

• Безымянный.jpg
    Безымянный.jpg
    177,5 Кб · Перегляди: 6
Добрий день, допоможіть з проблемою, в червні встановив вампіра, працював без проблем з місяць, далі зник зв'язок через блутуз, хоча функцію скідання надлишків виконує, як відновити блутуз, дякую.
Спробуйте акуратно вставити плату ВТ прямо на працюючого Вампіра. Якщо не запрацює, то тоді зверніться в магазин де купували Вампіра. Вам там ВТ плату поміняють бескоштовно.
Альтернативний варіант - замість платки ВТ можна купити і поставити ESP32. Це суттєво розширить можливості Вампіра. Посилання є в першому пості цієї теми.

Спробуйте акуратно вставити плату ВТ прямо на працюючого Вампіра. Якщо не запрацює, то тоді зверніться в магазин де купували Вампіра. Вам там ВТ плату поміняють бескоштовно.
Альтернативний варіант - замість платки ВТ можна купити і поставити ESP32. Це суттєво розширить можливості Вампіра. Посилання є в першому пості цієї теми.
А чи потрібна якась додаткова прошивка модулю блутуз, якщо я його самостійно придбаю і заміню

А чи потрібна якась додаткова прошивка модулю блутуз, якщо я його самостійно придбаю і заміню
Ні, не потрібна. Але тих модулів JDY-31 є три різновиди. Потрібно брати тільки той, в якого на платі кварц на 16МГц.
При першому включенні його буде видно як JDY31-SPP, протім Вампір пропише йому серійний номер.

Ось схема. Я тут однакові HDMI платки умовно намалював. А Вам буде потрібна одна з папою, а друга з мамою.

Вкладення

• lux_8103.jpg
    lux_8103.jpg
    307,2 Кб · Перегляди: 10
Ця платка стає видною в як ВТ-пристрій просто при подачі на неї живлення.
Перевірте тестером чи є на ній зараз живлення. Якщо є, а смартфони її не бачуть, то значить таки щось з нею. Це досить дивно, зазвичай вони досить надійні і працюють роками... Тоді пишіть мені в приватні повідомлення, щось придумаємо.
Сьогодні і я побачив, що телефон не бачить вампіра. Інший телефон не бачить пристрою ВТ.
Вчора чи позавчора ще бачив.
Живлення на контактах присутнє, світляки мигають, чи нормально працює вампір - сьогодні, здається, працював не нормально, бо не догрів бойлер до обіду, хоча сонце було, але я перемкнув на "ручне регулювання" (не через вампір), і далі не спостерігав.

PS. Вже зв'язався з продавцем, обіцяють надіслати модуль ВТ

Останнє редагування:
Сьогодні і я побачив, що телефон не бачить вампіра. Інший телефон не бачить пристрою ВТ.
Вчора чи позавчора ще бачив.
Живлення на контактах присутнє, світляки мигають, чи нормально працює вампір - сьогодні, здається, працював не нормально, бо не догрів бойлер до обіду, хоча сонце було, але я перемкнув на "ручне регулювання" (не через вампір), і далі не спостерігав.

PS. Вже зв'язався з продавцем, обіцяють надіслати модуль ВТ
Хочу також нагадати про круту альтернативу у вигляді ESP32. Зараз успішно протестував інший вид платок https://s.click.aliexpress.com/e/_oo6u845 Вони менші за розміром, трохи дешевші і добре влазять в корпус Вампіра. Підключати треба до тих самих ніг: IO16,IO17 та GND.

Вкладення

• esp32d1.jpg
    esp32d1.jpg
    106,2 Кб · Перегляди: 17
Хочу також нагадати про круту альтернативу у вигляді ESP32. Зараз успішно протестував інший вид платок https://s.click.aliexpress.com/e/_oo6u845 Вони менші за розміром, трохи дешевші і добре влазять в корпус Вампіра. Підключати треба до тих самих ніг: IO16,IO17 та GND.
Дякую, розглядаю такий варіант також, але ж то час, поки приїде. До речі, дякую за це посилання, бо вже був замовив на ОЛХ "старий" варіант. Скасував замовлення ))
А яка плата з тих чотирьох нам підходить функціонально?
Ще з'явилось питання по схемах підключення. Оскільки розглядаю варіант придбання Deye, зацікавило, чому для цих інверторів конвертор має бути TTL to RS485? Адже в інверторі написано RS485, а у вампіра ж, наче, RS232? Чи під Deye рівні змінюються?

Дякую, розглядаю такий варіант також, але ж то час, поки приїде. До речі, дякую за це посилання, бо вже був замовив на ОЛХ "старий" варіант. Скасував замовлення ))
А яка плата з тих чотирьох нам підходить функціонально?
Ще з'явилось питання по схемах підключення. Оскільки розглядаю варіант придбання Deye, зацікавило, чому для цих інверторів конвертор має бути TTL to RS485? Адже в інверторі написано RS485, а у вампіра ж, наче, RS232? Чи під Deye рівні змінюються?
Дякую, що вказали. З Deye то помилка була, виправив. Cntr+F5 щоб оновлену схему браузер не з кеша тягнув, а з сервера.

Стосовно платок ESP32. Нам будь-яка підійде. Вони відрізняються тільки роз'ємом і чіпом віртуального COM порта. А той порт потрібен лише щоб перший раз залити прошивку. Далі вона по wifi оновлюється. Я собі брав з роз'ємом type-C та чіпом CP2104, бо під нього вже встановлені драйвери на компі. Раніше вони всі там були приблизно по однаковій ціні. Але зараз бачу, що на 2104 стала на 1$ дорожча. Тоді з 2104 можна в іншому місці купити, наприклад ось знайшов https://a.aliexpress.com/_EIb5pKQ Пошукайте там ще по акціям, може ще дешевше знайдете.

Якщо спробувати виставити більше значення верхнього порогу target, то вхід в ранок можливо буде коректний. А далі потрібно дивитись, чи знизить esp той target вдень.
Але загалом згоден, невистачає того grid в Вашому випадку. Я десь писав вже про таку ситуацію.

Ще цікаве спостереження. Вся ця конструкція працює коректно, коли Вампір+навантаження десь відповідає потужності панелей. Інакше, якщо панелі суттєво потужніші, точку мппт знайти вкрай важко, бо нема ні SHAV, ні DSC. То вже потрібні зовсім інші, складніші алгоритми.

Доброго дня. Як скидати TargetPV вночі на дефолтний? Бо в день вроді все норм, але зранку він замалий и починаю їсти з гріду. Потрбіно щоб був 360 з ранку і далі підлаштовувася.

Доброго дня. Як скидати TargetPV вночі на дефолтний? Бо в день вроді все норм, але зранку він замалий и починаю їсти з гріду. Потрбіно щоб був 360 з ранку і далі підлаштовувася.
Відносно странно, що система зранку заходить з повним акб, а потім вдень ломати голову, куди дівати зайве. Але думаю, що пояснення є, той самий grid.
Нічний тариф закінчується о 7й. До сонця є година-дві на акб попрацювати. В мене взагалі 40% на 7:00, а генерація починається після 10ї.
Так от якщоб акб був розряджен хоч до 95%, достатньо запобіжника по soc 96%, щоб виставився ранковий target.

Але повернути фічу базового target можна.

Підкажіть, а чи є можливість купити готовий до роботи набір на базі ESP32 з шлейфом, в форматі підключив до вампіра і вже працює, дякую

Всім доброго вечора ! Підкажіть будь ласка що регулює змінний резистор на платі вампіра ?

Назад
Угорі