Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

До речі, передивився відео з проблемою - моя де-що відрізняється. У мене виходить так, що 1с відображаються коректні показники, потім 1с - незрозуміло, що. Потім знову правильні. І так постійно.
У мене аналогічна ситуація. 1с норм 1 с не коректно і так весь час.

Якщо підключаю в "номальному" режимі роботи - все коректно. В кр.разі, за короткий час спостереження. Якщо "підслуховування" - походу, після одного запиту Вампіра, коли як раз прилітає відповідь на запит МультіСІБа, дані коректні, а під час іншого, коли МультіСІБ запиту не давав - всякий шлак.
Може, допоможе в пошуку відповіді на моє питання...

Якщо підключаю в "номальному" режимі роботи - все коректно. В кр.разі, за короткий час спостереження. Якщо "підслуховування" - походу, після одного запиту Вампіра, коли як раз прилітає відповідь на запит МультіСІБа, дані коректні, а під час іншого, коли МультіСІБ запиту не давав - всякий шлак.
Може, допоможе в пошуку відповіді на моє питання...
PS. Як один з варіантів, бачу додавання можливості вибору частоти опитування, у варіанті пунктів
Норм.робота - 1с
MultiSIB - 2c
WatchPower - 5c
Хоча з WatchPower я не експериментував, мені її статистика не подобається...
Або просто змінити на 2с ;)

Останнє редагування:
І ще, до речі.
Рекомендований на сторінці пристрою трійник https://s.click.aliexpress.com/e/_oC901Px - таки дійсно спліттер. За його допомогою практично неможливо реалізувати схему паралельного підключення. У нього не те завдання.
Тому довелось ліпити "самопал", з чого було...

До речі, передивився відео з проблемою - моя де-що відрізняється. У мене виходить так, що 1с відображаються коректні показники, потім 1с - незрозуміло, що. Потім знову правильні. І так постійно.
Тоді у Вас то не перешкоди. То проблеми неправильного підслуховування. Щось ще ліве чипляє, бо та програма шле багато різних запитів до інвертора, які не потрібні Вампіру. Думаю це поремонтуємо програмно...

По MUST така ж проблема, в автономному режимі все ОК, при автономному режимі паралельно з Солар Асистанті теж параметри відповідають дійсності але Асисант по підключенню видає CRC error, в режимі підслуховування каша, раз все норм потім якісь цифри потім втрата підключення і так по колу.

І ще, до речі.
Рекомендований на сторінці пристрою трійник https://s.click.aliexpress.com/e/_oC901Px - таки дійсно спліттер. За його допомогою практично неможливо реалізувати схему паралельного підключення. У нього не те завдання.
Тому довелось ліпити "самопал", з чого було...
Це дуже дивно. Зараз взяв свій і продзвонив тестером. Тупо паралельне з'єднання відповідних контактів всіх трьох роз'ємів.
А у вашого як дзвоняться?

Заради цікавості розібрав його. По видимих доріжках видно, що вони з'єднані паралельно. Може вони бувають різного виконання?split.jpg

Це дуже дивно. Зараз взяв свій і продзвонив тестером. Тупо паралельне з'єднання відповідних контактів всіх трьох роз'ємів.
А у вашого як дзвоняться?
"Ліве" гніздо до "центрального"
1 - 5
2 - 4
3 - 7
6 - 8

"Праве" гніздо до "центрального"
1 - 1
2 - 2
3 - 3
6 - 6

Тобто, маючи два таких прибамбаси і одну довгу вітуху, можна включити два пристрої по 100М, використавши два порти роутера/комутатора.

PS. Замовляв по посиланню з сайта, сподіваючись, що девайс перевірений, і такої підстави не очікував :) . І не підключав Вампіра, сподіваючись одразу зробити "красиво". Але без ізострічки таки не обійшлось :)

Останнє редагування:
"Ліве" гніздо до "центрального"
1 - 5
2 - 4
3 - 7
6 - 8

"Праве" гніздо до "центрального"
1 - 1
2 - 2
3 - 3
6 - 6

Тобто, маючи два таких прибамбаси і одну довгу вітуху, можна включити два пристрої по 100М, використавши два порти роутера/комутатора.

PS. Замовляв по посиланню з сайта, сподіваючись, що девайс перевірений, і такої підстави не очікував :) . І не підключав Вампіра, сподіваючись одразу зробити "красиво". Але без ізострічки таки не обійшлось :)
Виходить таки що бувають різні виконання :( І продавець як правило не знає що продає. Там на Алі є ще більш прості моделі. Замовив. Приїхав трійник під телефонний стандарт. Відкрив діспут, продавець до останнього стверджував що то RJ45. Аргумент порахуй піни на фото і в своєму лоті на нього ніяк не діяв...

Зробив нову прошивку V1.20. Рахує СRC для Smart Modes 1,2,3 і ігнорує биті пакети. Ці інвертори в мене є під рукою, тому зробив швидко. У Вольтроників і клонів виявляється використовується CRC XMODEM.
Перевіряйте в себе в кого глючило. Потім додам перевірку CRC для інших інверторів.
Після завантаження цієї прошивки може знадобитися пересмикування кабеля живлення.

Зробив нову прошивку V1.20. Рахує СRC для Smart Modes 1,2,3 і ігнорує биті пакети. Ці інвертори в мене є під рукою, тому зробив швидко. У Вольтроників і клонів виявляється використовується CRC XMODEM.
Перевіряйте в себе в кого глючило. Потім додам перевірку CRC для інших інверторів.
Після завантаження цієї прошивки може знадобитися пересмикування кабеля живлення.
v1.20 - дані не отримуються, через трохи часу з'єднання відпадає.
При поверненні на 1.16 - працює, як і раніше, через раз.

v1.20 - дані не отримуються, через трохи часу з'єднання відпадає.
При поверненні на 1.16 - працює, як і раніше, через раз.
Питання:
Не працює 1.20 і автономно, і в режимі підслуховування?
Як я зрозумів, у Вас в режимі підслуховування не блокуються запити Вампіра?

1.20 не працює в режимі підслуховування. Автономно мені не цікаво, і автономно у мене працювало на старішій прошивці. В режимі підслуховування запити "блокуються", тобто, наскільки розумію, розрізавши ту перетинку, ми відключаємо Tx, але ж Вампір запит виконує (внутрі сєбя :)), і після запиту очікує відповідь. І щось таки в цей період отримує, що вставляє у невідповідні для цього поля.

Ну то у Вас зараз 100% пакетів битих, тому і нема даних. На RS232 має бути тільки один майстер! Можна не різати перетинку, просто відріжте дріт ТХ у Вампіра, все одно там "ізолента" :) Вампір підслухає трафік між інвертором і РС. І візьме звідти тільки потрібні дані. Йому не важливо на чий запит прийшла відповідь інвертора - на свій, чи на чужий.

Ну то у Вас зараз 100% пакетів битих, тому і нема даних. На RS232 має бути тільки один майстер! Можна не різати перетинку, просто відріжте дріт ТХ у Вампіра, все одно там "ізолента" :) Вампір підслухає трафік між інвертором і РС. І візьме звідти тільки потрібні дані. Йому не важливо на чий запит прийшла відповідь інвертора - на свій, чи на чужий.
перетинка вже порізана
для тесту автономної роботи запаював, потім розпаяв назад
зараз в "автономному" режимі не працює, бо ж перетинка перерізана
а в режимі підслуховування в 1.16 працює, але не коректно, а в 1.20 - не працює зовсім

Назад
Угорі