Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Як Ви визначаєте працює бойлер чи ні? І якого він типу?
Покрутив терморегулятор на тені на максимум, тен запрацював, але без вампіра я вмикав його в розетку і він працював з налаштуваннями меншої температури...

Покрутив терморегулятор на тені на максимум, тен запрацював, але без вампіра я вмикав його в розетку і він працював з налаштуваннями меншої температури...
Ну це само собою. Щоб скидати зайве в бойлер по максимуму його теж треба накручувати на максимум. В мене два бойлера. Один дозволяє розігріти себе максимально до 55градусів, а другий до 70. Потім на них спрацьовує термостат. В плані користування водою від цього є невеликий дискомфорт, бо змішувач кожного разу треба регулювати. Нещодавно чув про автоматичний змішувач, який сам тримає потрібну температуру. Вони продаються на Алі. Думаю треба воно мені чи ні...

Ну це само собою. Щоб скидати зайве в бойлер по максимуму його теж треба накручувати на максимум. В мене два бойлера. Один дозволяє розігріти себе максимально до 55градусів, а другий до 70. Потім на них спрацьовує термостат. В плані користування водою від цього є невеликий дискомфорт, бо змішувач кожного разу треба регулювати. Нещодавно чув про автоматичний змішувач, який сам тримає потрібну температуру. Вони продаються на Алі. Думаю треба воно мені чи ні...
Я собі встановив на бойлер термостатичний змішувач, зручна штука. Купував ось тут
Я только что нашел это на AliExpress:
US $10.80 | Латунный термостатический смесительный клапан, стандартные аксессуары для ванной комнаты 1/2, сменный термостатический картриджный клапан для смесителя

Вкладення

• IMG_20250607_071143.jpg
    IMG_20250607_071143.jpg
    2,5 Mб · Перегляди: 8
  • Like
Реакції: Karl
Поставив собі таку хрінь, щось воно мені не дуже. Ми звикли користуватись водою на невеликому напорі, достатньому для того, щоб змити мило, скажімо так. Відсутність центральної каналізації змушує економити воду )). То ніяк не виходить налаштувати цей змішувач на нормальну температуру. Наче зробив комфортну, закрив-відкрив воду, і вже то кип'яч, то холодна. Перекрив подачу холодної на нього, відкрив його на макс. температуру, та й стоїть собі, щоб знову не переробляти ті трубки. Читав, що для нормальної роботи вода має проходити через нього з певної швидкістю. Походу, моїх об'ємів недостатньо.

то мабуть змішувач глючний, я перший купив в Україні дорогущий!!, три інших в піднебесній, всі працюють, лишень сіточки періодично потрібно чистить.

дуже зручно ставить його як бойлер підєднаний шлангами,
його на подачу в будинок, гаряча частина до бойлера і трійник на холодну, легко і просто

Підключіть Вампіра спочатку напряму і підберіть протокол за яким він побачить інвертор. А далі швидкості такі:
Voltronic & Clones 1PV 2400
Anenji 4/6kW 1PV> 9600
PowMr Modbus 1PV 2400
SRNE 1PV 9600
Anenji 11kW 2PV 9600
MUST 1PV 19200
PowMr 10.2kW 2PV 2400
Lux Power 2PV 19200
Growatt SPF5000 2PV 9600
Вибачте, мабудь я щось не доганяю. З протоколом зрозумів, а от де я можу дізнатись швидкість саме EAsun модель : iSolar-smg-ll-6.2kw. я не зрозумів. Можливо у когось із форумчан є такий інвертор - підскажіть.

Вибачте, мабудь я щось не доганяю. З протоколом зрозумів, а от де я можу дізнатись швидкість саме EAsun модель : iSolar-smg-ll-6.2kw. я не зрозумів. Можливо у когось із форумчан є такий інвертор - підскажіть.
Я просто не пам'ятаю всі моделі за яким протоколом спілкуються. Там буває що в одного виробника однією буквою назва відрізняється, а протокол вже інший. Тому Ваш алгоритм наступний. Підключить Вампіра до інвертора напряму. Зв'яжетесь з ним смартфоном і починайте перебирати протоколи. На який прийде відповідь від інвертора той і ваш. Тоді згідно моєї таблиці і визначите швидкість. Я думаю у Вас буде або протокол Anenji, або PowMr. І майте на увазі, протокол Voltronic&Clones не розшарюється через YR8103.

Добрий день.
Коли буде реалізована незалежна від моделі інвертора робота вампіра?

Добрий день.
Коли буде реалізована незалежна від моделі інвертора робота вампіра?
Як я вже писав трохи вище це буде робота через двонаправлені ватметри. Вже підібрав на Алі парочку таких ватметрів, які дійсно вміють міряти потужність зі знаком. Ще один претендент в дорозі. Бо більшість ватметрів нажаль міряють потужність по модулю. Якось воно вже працює в мене на столі. Але там є ще над чим попрацювати. Вампір буде той самий. Просто потрібно буде накатити на нього спеціальну прошивку. І інший застосунок буде.

Схема така. Ставимо ватметр на вході в будинок. І задаємо йому рівень потужності, який потрібно тримати в цій точці. В ідеалі це нуль на експорт. Але на практиці воно буде трохи коливатися біля цього рівня. Тому мабуть краще буде поставити уставку десь 20-50Вт імпорта, а не нуль.
До Вампіра підключений бойлер чи інше навантаження. Коли грід інвертор починає навалювати генерації, то Вампір через ватметр побачить що зараз піде генерація назовні, тоді він почне пропорційно навантажувати бойлера щоб забрати всю ту енергію вдома.

Друга схема така. Гібридний інвертор в режимі підмісу. Ватметр стоїть на вході інвертора. Вампір навалює навантаження на виході інвертора до тих пір, поки інвертору стане замало сонця і він почне брати з мережі. Тоді Вампір почне зменшувати своє навантаження щоб прибрати це споживання з мережі.

С приводу термінів. Ну не знаю, може ще з місяць, бо іншої роботи багато. Якщо горить, долучайтесь до тестерів. Я скажу які ватметри треба купити. І дам посилання на експериментальний софт для Вампіра.

Доброго дня! Чи є вже схема підключення Growatt? Через рідний патч-корд заміряв виводи і трохи виникає хвилювання у тому, що виводи 4 це земля, а 8 + 9,6V. На схемах на сайті полярність протилежна...

Доброго дня! Чи є вже схема підключення Growatt? Через рідний патч-корд заміряв виводи і трохи виникає хвилювання у тому, що виводи 4 це земля, а 8 + 9,6V. На схемах на сайті полярність протилежна...

Зараз як раз з таким інвертором як у Вас експериментуємо. Все наче працює, але тестеру ще потрібно кілька днів на обкатку щоб вилізли всі можливі нюанси. Ці інвертори треба підключати через перехідник RS232-RS485 і на Вампіра подавати зовнішнє живлення 12В. Схема буде схожа на схему SRNE, тільки номери контактів інші.
А, ще забув.
Хороша новина: В цих інверторах порт даталогера і порт RS485 незалежні і не заважають один одному. Тому тут не потрібен роутер YR8103.
Не дуже хороша новина - швидкість запитів в них обмежена в протоколі. Тому регулювання буде йти не раз в секунду, а раз в дві секунди. Хоча це не дуже принципово.

Останнє редагування:
Доброго дня, саме юзаю Вампіра на Growatt SPF 6000 es plus, роспіновку на днях скину

Назад
Угорі