Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Треба ставити експерементальну версію старіше 2.50. Там вже є підтримка Pgrid. Останні версії прошивок esp розраховані на них.
Допомгла 2.6 версія

Інвертор Megarevo планую підклюяати вампір. Протоколу по ньому нема.

А може все-таки переглянути програму? Чому Bluetooth працює при перепрошиванні «вампіра», а в основній програмі — ні? Що це за поради — замінити плату Bluetooth або перейти на ESP? Плата або працює, або ні! Баг у BtControl702. І як і раніше, за певних умов, за наявності надлишків на панелях, тягне енергію з мережі або акумуляторів. Іноді «Вампір» використовується виключно як індикатор. А не як прилад, призначений для зняття надлишків енергії...
Порада замінити модуль тільки для випадку якщо він вийшов з ладу.
Якщо він працює під час прошивки, а в основному застосунку не працює, значить не та версія застосунку.
Яка у Вас зараз версія прошивки Вампіра?

Інвертор Megarevo планую підклюяати вампір. Протоколу по ньому нема.
Нажаль у відкритому доступі не знаходиться протокол на цей інвертор. Тільки самостіно підслуховувати трафік між інвертором і даталогером і хакати його...

Доброго дня. Підскажіть як правильно підключити вампіра до інвертора anern evo 4.2 щоб WiFi модуль також був підключений

Дякую. Але на ньому є два розʼєми rs 485 BMS, і rs 232 WIFI. Модуль WiFi підключений в rs 232, а вампіра підключити в rs 485. Чи так не буде працювати?
Ні, Anern зазвичай не вміє віддавати дані по "батарейному" RS485. Вміють Anenji, Anenirel деякі Easun...
Тому потрібно розшарювати порт RS232 інвертора за допомогою YR8103

Може хто підкаже, як скинути на заводскі ESP 32. Підключив до вампіра, ESP побачив вампіра, далі щось наплутав з паролями, не міг зайти, вирішив скинути на заводскі і налаштувати знову, зажав спочатку кнопку на платі EN, нічого не змінилось, потім вже BOOT, і після цього вже ніяк, Wi Fi мережу показує SV XXXXXX, передцим прошив з ПК.

Вкладення

• photo_2026-04-13_18-52-59.jpg
    photo_2026-04-13_18-52-59.jpg
    221,7 Кб · Перегляди: 2
Може хто підкаже, як скинути на заводскі ESP 32. Підключив до вампіра, ESP побачив вампіра, далі щось наплутав з паролями, не міг зайти, вирішив скинути на заводскі і налаштувати знову, зажав спочатку кнопку на платі EN, нічого не змінилось, потім вже BOOT, і після цього вже ніяк, Wi Fi мережу показує SV XXXXXX, передцим прошив з ПК.
Прошийте повторно.

Прошийте повторно.
Пробував, без змін. Один раз якось випадково зявилась мережа SV-цифри, і більше не зявляється, тільки SV-XXXXX. Чомусь ЕСП не баче вампіра...Підключаю
Блютуз модуль JDY-31 модуль, все працює

Останнє редагування:
Останнє редагування:
Які версії есп та вампіра? Після першої прошивки з компа, потрібно оновитися онлайн
Версія вампіра 2.30 Як подивитись версію ESP ? Оновитися можно якщо у мене SV XXXXX ? Не розумію як взагалі один раз зявився звязок , як ЕСП побачила вампір....Коли перший раз підключав, зязку між ними не було, потім поміняв містами RX TX і запрацювало. Ну і після того як нажав кнопку BOOT, звязок ьіль не зявлявся
Знову пробував зайти, і от що я баку, SV XXXXXX, але зявились данні інвертора, і просить логін і пароль, я до цього регістрірувався, але яксь було все так швидко, що є підозри на невірний логін або пароль.

Вкладення

• photo_2026-04-13_21-43-39.jpg
    photo_2026-04-13_21-43-39.jpg
    84,8 Кб · Перегляди: 3
  • photo_2026-04-13_21-43-46.jpg
    photo_2026-04-13_21-43-46.jpg
    53,6 Кб · Перегляди: 3
Останнє редагування:
Версія вампіра 2.30 Як подивитись версію ESP ? Оновитися можно якщо у мене SV XXXXX ? Не розумію як взагалі один раз зявився звязок , як ЕСП побачила вампір....Коли перший раз підключав, зязку між ними не було, потім поміняв містами RX TX і запрацювало. Ну і після того як нажав кнопку BOOT, звязок ьіль не зявлявся
Знову пробував зайти, і от що я баку, SV XXXXXX, але зявились данні інвертора, і просить логін і пароль, я до цього регістрірувався, але яксь було все так швидко, що є підозри на невірний логін або пароль.
Зайти в setting налаштувати wifi, оновити esp

Зайти в setting налаштувати wifi, оновити esp
Зайшов, оновив. Все гуд, тепер SV і номер вампіра, але тепер не має данних з інвертора. До оновлення були. Пробую зайти на Web доступ, ніяк ( не заходить

Вкладення

• photo_2026-04-13_22-02-20.jpg
    photo_2026-04-13_22-02-20.jpg
    54,2 Кб · Перегляди: 2
Останнє редагування:
Зайшов, оновив. Все гуд, тепер SV і номер вампіра, але тепер не має данних з інвертора. До оновлення були. Пробую зайти на Web доступ, ніяк ( не заходить
Setting - Access налаштувати Remote WEB access зберегти
перейти Remote WEB access налаштувати протокол

Setting - Access налаштувати Remote WEB access зберегти
перейти Remote WEB access налаштувати протДякую, з усим розібрався,
Дякую, з усим розібрався, а от протокол вибираю Люкс, зберегти, а там знову Вольтронік

Мабуть треба оновити вампіра, не знаю з якої версії які протоколи, в останній мабуть усі

Назад
Угорі