Solis Solar S6-EH1P8K-L-PLUS

Те
Те що я перевіряв раніше.
Режим "Self-use" на вихід "Backup". Ніч, мережа є.
Розряд поступово дійде до 40%(Over Discharge SOC)..., навантаження працює від мережі і зарядка розпочалас. Видає тривогу 2048. Якщо мережа відсутна продовжує працювати від батареї і коли падає далі і доходить до 15%(Force Charge SOC) - відключає навантаження, сам інвертор продовжує працювати на акумуляторі, далі BMS відключає акумулятор і інвертор чекає напругу батереї при якій він запустить пробудження акумулятора якщо в той момент буде мережа. Появляється мережа заряд йде до 60% (Recovery SOC). в цей період навантаження працює тільки від мережі.
Теж непогано, але менш логічно і оптимістично ніж мій теоритичний варіант. Дякую

Одне що я собі зробив, поставив перетворювач 48-12 вольт. Підключив в інверторі до клем акумулятора і підключив роутер до інвертора. В іншому варіанті не можливо контролювати і дистанційно керувати інвертором

Одне що я собі зробив, поставив перетворювач 48-12 вольт. Підключив в інверторі до клем акумулятора і підключив роутер до інвертора. В іншому варіанті не можливо контролювати і дистанційно керувати інвертором
Мені територіально незручно так розмістити, але у мене роутер + онушка 6-7 годин тримається на безперебійнику для роутерів...

Думаю що без мережі система впаде в глибокий сон і чекати на сонце або мережу, при появі сонця зарядка буде йти акумулятора до 20% інвертор навантаження видавати не буде і тільки коли акумулятор зарядиться до свого мінімуму він запустить навантаження. Покрайній мірі в мене в Luxpower так працює

Сьогодні. Режим роботи Off-grid на 40% акумулятор відключився, заряд від мережі не пішов, а навантаження робить від мережі, зарядка почалась тільки коли появилось сонце.
1784289439459.png

Думаю що без мережі система впаде в глибокий сон і чекати на сонце або мережу, при появі сонця зарядка буде йти акумулятора до 20% інвертор навантаження видавати не буде і тільки коли акумулятор зарядиться до свого мінімуму він запустить навантаження. Покрайній мірі в мене в Luxpower так працює
Сподіваюсь що так, але краще не прийшлось би перевіряти...

Роз'яснилось.
Сьогодні. Режим роботи Off-grid на 40% акумулятор відключився, заряд від мережі не пішов, а навантаження робить від мережі, зарядка почалась тільки коли появилось сонце.
Переглянути вкладення 12310
Роз'яснилось. Я так розумію це те що я писав.
Гарно у Вас шкварить, 60% за чотири години до 6 кВт. У мене не більше двох, починає з 9:00 але до заходу. Загальна по панелям майже 5кВт.

Роз'яснилось.

Роз'яснилось. Я так розумію це те що я писав.
Гарно у Вас шкварить, 60% за чотири години до 6 кВт. У мене не більше двох, починає з 9:00 але до заходу. Загальна по панелям майже 5кВт.
В мене два поля по 8 шт х 615 під 45 град. одне на південний схід, друге на південний захід. Поки пік був 8,2 кВт.

Доброго дня. Цікава тема. Про це можна і поговорити.
Режим "Self-use" на вихід "Backup". Нехай часові проміжки не використовуються. Нижче віртуальна імітація з метою розібратись.
Нехай сонця недостатньо + ніч.... мережа є
Розряд поступово дійде до 40%(Over Discharge SOC)..., а Ви впевнені що почнеться заряд. Мені здається що просто припиниться розряд і система перейде на мережу в очікуванні сонця, а акумулятор буде в очікуванні. Заряд падає далі і доходить до 15%(Force Charge SOC) - тепер по ідеї форсується заряд від мережі і він припиниться при досягнені 60%(Recovery SOC).
Тепер ускладнюємо - мережі нема.
Якщо на 40%(Over Discharge SOC) мережа відсутня то буде вимкнено все навантаження і система подаватиме живлення тільки на себе. А ось тепер саме цікаве, нехай проходимо розряд 15%(Force Charge SOC) Що далі?
Теоретично система повинна впасти в глибокий сон і чекати на сонце або мережу.... навантаження буде включено на 60% (Recovery SOC).

Сам я звісно це все не перевіряв... Все це цікавить в межах наступної зими в наших реаліях. Схоже буде важко.
Дякую що ділитесь досвідом.
Виправляю помилки які писав раніше.
Ви праві "Розряд поступово дійде до 40%(Over Discharge SOC)..., а Ви впевнені що почнеться заряд. Мені здається що просто припиниться розряд і система перейде на мережу в очікуванні сонця, а акумулятор буде в очікуванні. Заряд падає далі і доходить до 15%(Force Charge SOC) - тепер по ідеї форсується заряд від мережі і він припиниться при досягнені 60%(Recovery SOC).
Думаю так правельніше.
Self-use
Batt Reserved SOC = 40 % припинення розрядки акумулятора і перехід на роботу від мережі. Навантаження живиться від мережі. Batt Reserved SOC ≥ Over Discharge SOC. Заряд акумулятора йде тільки від сонця.
Over Discharge SOC = в цьому режимі не працює, але впливає на максимальне значення параметра Recovery SOC
Recovery SOC = 60% (до 20% більше за Over Discharge), перехід акумулятора на розряджання.
Force Charge SOC = 20 % початок зарядки акумулятора від мережі ( має бути нижче ніж Over Discharge SOC)
EPS Function = OFF.
ESP DOD = 10 % припинення розрядки акумулятора без мережі.
Off-Grid
Batt Reserved SOC = в цьому режимі не працює.
Over Discharge SOC = 40 % припинення розрядки акумулятора. Акумулятор не заряджається від мережі. Зарядка акумулятора йде тільки від сонця . Навантаження не працює, навіть якщо мережа фактично є.
Recovery SOC = 60% (до 20% більше за Over Discharge), перехід акумулятора на розряджання.
Force Charge SOC = 20 % початок зарядки акумулятора від мережі ( має бути нижче ніж Over Discharge SOC)
EPS Function = OFF.
ESP DOD = 10 % припинення розрядки акумулятора без мережі.

Ще. https://www.soliscloud.com нормально не працює в новій версії, не завантажуються діаграми роботи самого інвертора, в старій версії працює.
Доброго дня. Тільки що з'ясував - якщо перемкнути мову на English, то все чудово працює. Щось недокрутили з нашими графічними бібліотеками...

PS. Написав їм на підтримку, може виправлять.

Останнє редагування:
Доброго дня. Тільки що з'ясував - якщо перемкнути мову на English, то все чудово працює. Щось недокрутили з нашими графічними бібліотеками...

PS. Написав їм на підтримку, може виправлять.
Представляєте і на москальській працює. Може хто знає чого цей чорт час від часу піджерає з мережі 0,050 - 0,075 кВт.

Так, у мене теж постійно їсть 30-40 ВТ/годину. Думаю що це контроль мережі+можливо себе живить. Попередній простенький інвертор в мене брав 3-4 ВТ/годину...
Під час грози я вимкнув мережу, так і не включив - допомагає. Але це зараз, а взимку...

Назад
Угорі