Просто в мене станція фактично серед поля, вайфаю немає 2g тільки з зовнішною антеною. Як можна перезавантажити прилад якщо він підвис і не в мережі? Нарахунок діапазону роботи малинки так як bga компоненти виходять з ладу при циклічній зміні температури. Я про те що потужності малинки вистачає для обробки данних пари сотень інверторів). Взагалі прилад до якого через юзб натикані модулі gsm і modbus не виглядають готовим приладом. Це DYI, собі можна поставити а от людям я б побоявся. Це моє IMHO так що не ображайтесь.
Просто в мене станція фактично серед поля, вайфаю немає 2g тільки з зовнішною антеною. Як можна перезавантажити прилад якщо він підвис і не в мережі? Нарахунок діапазону роботи малинки так як bga компоненти виходять з ладу при циклічній зміні температури. Я про те що потужності малинки вистачає для обробки данних пари сотень інверторів). Взагалі прилад до якого через юзб натикані модулі gsm і modbus не виглядають готовим приладом. Це DYI, собі можна поставити а от людям я б побоявся. Це моє IMHO так що не ображайтесь.
Ви так і не прочитали мої повідомлення, повністю ігноруючи аргументи та зауваження) Тоді приведу повний опис для вас, для того, щоб ви це прочитали)
1) Пристрій у 99% не буде підвисати через особливості архітектури нашої ОС. Я про це вже зауважив. Почитайте що таке Yocto Linux у парі з Docker - тоді буде сенс з вами спілкуватися.
2) Я за 6 років роботи з малинками жодного разу не зустрічав проблем у роботі, та тим, що відпадають чи пошкоджуються елементи на платі, що вироблені по принципу BGA. Якщо знайдете на англомовному форумі докази - то чекаю лінк, і пруф.
3) Для одного інвертору потужності і справді забагато, тому ми розробили окремий моніторинг для власників ДСЕС із власною полегшеною версією моніторингу, де аналогічний функціонал для 1-2 інверторів.
4) Через особливості нашого підходу та уніфікацію протоколів - ми можемк здійснювати моніторинг Huawei + Kstar + Growatt одночасно, а от якраз для цього необхідна велика обчислювальна потужність. Наші пристрої доступні напряму через два боти, а також зберігають інформацію у собі, у разі відсутності інтернету - чого не досягти тими ж DIY на ESP від Атмосфери)
5) Про це спитайте у 103 клієнтів що користуються нашим рішенням кожного дня - не думаю що вони відмовляються від наших послуг.
6) Універсальність не завжди гарна, але ми працюємо над тим, щоб усе виглядало максимально сучасно та гарно, щоб потім не було заяв про DIY)
7) Ваш випадок це статистична помилка, тому що у 90% випадках умови інші, і кращі. Якщо відпаде канал зв'язку - дані зберіжуться на пристрої, а коли канал відновиться - ви отримаєте про це сповіщення. Повторюючи тезис про підвисання (див пункт 1.)
8) З приводу ECC памяті я прекрасно усе розумію, ми навіть якось закупили флеш-пам'ять одного виробника, і довелося відкликати партію пристроїв і міняти память на флешки які ставлять у проф відеокамери - а там стійкість до RW операцій закладена as is, тому що відео писати у 4к то не хухри мухри)
Сподіваюся прояснив ситуацію у повному обсязі - якщо будуть питання - звертайтеся.