Витрати палива для генерації

Karl

Moderator
Команда форуму
Реєстрування
8 Сер 2024
Дописи
1.679
Бали
113
Сонячні панелі
Risen RSM40-8-400M
Інвертор
VM-4 TWIN 4K, Anenji 4kW
У нас тут локальний блекаут стався. Прийшлося діставати генератор. Звичайний китаєць на 5кВт.
Обидва інвертори на здивування його прийняли майже без зусиль з мого боку, хоч він і дає 52-54Гц.
В Anenji прийшлося в п.3 включити Gnt, а клон Axpert і на APL погодився.
Більше крові сам генератор попив, бо після 3 років простою не хотів заводитись.
Залив в нього 9л бензину. Навантаження було приблизно постійним 3.3кВт - йшла зарядка батарей плюс звичайне споживання будинку.
Вистачило палива майже на 3 години. Подивився на енергометр в Home Assistant - спожило майже 9кВтгодин.
Тобто по споживанню вийшла приблизно кругла цифра на 1кВтгодину електроенергії 1л бензину. Не знаю добре це чи пагано.
Поділіться своєю статистикою в кого вона є.

Тобто по споживанню вийшла приблизно кругла цифра на 1кВтгодину електроенергії
А інструкція що пише? В моему написано 395 гр. на кВт год при навантаженні 75% це десь 0.5 л кВт год , але я вже давно не запускав і не пам'ятаю правда це чи ні

А інструкція що пише? В моему написано 395 гр. на кВт год при навантаженні 75% це десь 0.5 л кВт год , але я вже давно не запускав і не пам'ятаю правда це чи ні
Подивився. Написано так: Мінімальна витрата палива 375 гр/кВтгодину. За яких умов, не вказано. Тобто приблизно як і у Вас. По факту наче вийшло вдвічи більше. Може бензин старий був, 2022 року :)

Я гадаю як що було би навантаження під 5 кіловат то було б менше в розрахунку на 1 кіловат, бо він все одно крутиться хоч 3.3 хоч 5

Я гадаю як що було би навантаження під 5 кіловат то було б менше в розрахунку на 1 кіловат, бо він все одно крутиться хоч 3.3 хоч 5
100% відсотків навантаження для китайської техніки, то ризиковано :)
Та й мені запас потрібен, бо зрідка ще короткочасно кіловатний насос вмикався.
Зараз трохи Ютуб на цю тему подивися. В одному теж траплялась близька цифра у 0.8-0.9л. Для коректного експерименту мабуть дійсно треба окремий мірний бак підключати як в тих відосах.. Бо у штатному баці трохи бензину залишається коли генератор глохне.

Я бутилку пластикову з відрізаним дном чіпляв до рідного шланга карбюратора коли перевіряв і обкатував. Щоб в бак не заливати.

До речі, ось така осцилограма форми напруги була у мого генератора під час зарядки батареї.
1000007783.jpg

100% відсотків навантаження для китайської техніки, то ризиковано :)
Та й мені запас потрібен, бо зрідка ще короткочасно кіловатний насос вмикався.
У меня нет генератора, но даже при зарядке АКБ от сети я не могу выставить максимум. Т.к. холодильник при запуске в пике потребляет 1-1.2кВт до 1-2сек. Так что, если условия будут критическими и АКБ надо быстро зарядить то холодильник придётся выключать на время зарядки. Но, смотрел погоду, солнышко начинает выглядывать.

До речі, ось така осцилограма форми напруги була у мого генератора під час зарядки батареї.
Таки проблема есть. Зависит от класса устройства. И вам повезло, что ваши инверторы не капризны к форме сигнала и его частоте.

У меня нет генератора, но даже при зарядке АКБ от сети я не могу выставить максимум. Т.к. холодильник при запуске в пике потребляет 1-1.2кВт до 1-2сек. Так что, если условия будут критическими и АКБ надо быстро зарядить то холодильник придётся выключать на время зарядки.
Так інвертор наче контролює потужність в плані перевантаження не на своєму вході AC, а на своєму виході. Чи Ви за вхідні автомати в будинку боїтесь? Так вони за 2 секунди не спрацюють.

Нічого шо то інвертор сам таке робе з "сигналом"(?) :D

То таки сам генератор, якщо навантажити його на ТЕН, то буде приблизно те саме. На Ютубі є відоси.
В інверторі ж не тупий міст для випрямляча стоїть, а керований синхронний випрямляч. Тобто в нього є все необхідне щоб робити PFC під час заряду акумів від мережі..

Чи Ви за вхідні автомати в будинку боїтесь? Так вони за 2 секунди не спрацюють.
Я знаю, но если нагрузить 3,4кВт то он нагреется, также ещё РКН странно себя ведёт. на 40А а по факту греется. Так что, не хочется проводить эксперименты когда автомат горячий (или РКН) и тут холодильник ещё включается. Так или иначе я это имею ввиду.
Когда автомат был вплотную к РКН то срабатывала теплуха на РКН. Отодвинул автомат от РКН, чтобы вентиляция была.

Нічого шо то інвертор сам таке робе з "сигналом"(?) :D
под рукой нет развязывающего тр-ра чтобы осциллограмму снять. Уверен-чистый синус от АКБ. Вот в режиме байпас - "за что купил за то продал" :)

Більше крові сам генератор попив, бо після 3 років простою не хотів заводитись.
Одне з головних правил зберігання будь-якої карбюраторної техніки - щоб карб був сухим при відправці на зберігання. Перекриваєте краник, двигун випрацьовує бенз у поплавковій камері, сам глохне. Бак - або повністю пустий, або повністю повний.
Після тривалого простою, плюхаєте свіжого бензу, з десяток обертів двигуна з вимкненим запаленням (щоб розігнати маслечко по каналам та прочмухати карб), або шморгалкою, або стартером (якщо він не блокується при викненому вимикачі двигуна). Потім підсос в "запуск", увімкнути запалення - і зазвичай будь-який справний двигун запускається з першого оберту.

У меня есть два генератора. Один небольшой 2Т, его брать во внимание не будем.
Второй - Okayama 3500.

По номиналу 2.8 кВт, но методом проб и ошибок удалось выяснить его крейсерскую мощность - 2 кВт, при такой нагрузке выходит где-то 0.7 л на 1 кВт мощности.

Ваши 1 л \ 1 кВт - это и не плохо, и не хорошо, просто ваш генератор работал не в оптимальном для него режиме.

У него есть определенный холостой ход, т.е. топливо он будет потреблять даже если нагрузки нет вообще. С моими 200-ми кубиков это примерно 0.4 литра в час.

При возрастании нагрузки возрастает электромагнитное сопротивление двигателя, и регулятор приоткрывает заслонку карба - ДВС начинает потреблять больше, чтобы держать обороты.

До определенного предела, ДВСу хватает топлива холостого хода + небольшой добавочной порции. После этого предела, небольшой добавочной порции уже недостаточно и потребление возрастает. Поэтому меньше иметь нагрузку - смысла нет, топливо все равно сгорает, но впустую. Больше - тоже, потому что расход резко возрастает. Производитель как правило говорит что этот предел - 70% от номинальной мощности, но это ЛПП - она зависит от температуры воздуха, от износа колец поршня, от качества бензина.

Возможно вам стоит эмпирическим путем на слух (я в свое время занимался машинами, у меня такой слух есть) подобрать эту оптимальную мощность, подключая нагрузку за нагрузкой, и ловя момент когда генератор из мурлыканья переходит на ворчание.

А вот что я вам настоятельно посоветую для экономии - раскошелиться и установить редуктор + небольшой баллон. Расход может процентов на 5% больше чем бензина, но износ меньше, бензин ничего не разъедает, карб не засоряется, поршневая не коксуется, да и LPG пока что дешевле.

Одне з головних правил зберігання будь-якої карбюраторної техніки - щоб карб був сухим при відправці на зберігання. Перекриваєте краник, двигун випрацьовує бенз у поплавковій камері, сам глохне. Бак - або повністю пустий, або повністю повний.
Після тривалого простою, плюхаєте свіжого бензу, з десяток обертів двигуна з вимкненим запаленням (щоб розігнати маслечко по каналам та прочмухати карб), або шморгалкою, або стартером (якщо він не блокується при викненому вимикачі двигуна). Потім підсос в "запуск", увімкнути запалення - і зазвичай будь-який справний двигун запускається з першого оберту.

Вот тут абсолютно согласен. Я сдуру забыл перекрыть краник. Так у меня чуть разъелись резиновые прокладки в карбе.

• Like
Реакції: Karl
В мене трапилась така фігня. Я вже пристосувався на своєму мотоблоці запускати його після простою. Там краника взагалі нема. В новому сезоні просто зливаю старий бензин з карбюратора. Наливаю новий в бак і він заводиться з пів оберта.
Хотів застосувати цей досвід і тут. А воно не виходить. З'ясувалося, що бензин тупо не тік через кранік. Він закоксувався якось під час зберігання, бо в баці було з пів баку бензину. Викрутив, продув і все запрацювало. Причому продулось зовсім легко.

У меня есть два генератора. Один небольшой 2Т, его брать во внимание не будем.
Второй - Okayama 3500.

По номиналу 2.8 кВт, но методом проб и ошибок удалось выяснить его крейсерскую мощность - 2 кВт, при такой нагрузке выходит где-то 0.7 л на 1 кВт мощности.

Ваши 1 л \ 1 кВт - это и не плохо, и не хорошо, просто ваш генератор работал не в оптимальном для него режиме.

У него есть определенный холостой ход, т.е. топливо он будет потреблять даже если нагрузки нет вообще. С моими 200-ми кубиков это примерно 0.4 литра в час.

При возрастании нагрузки возрастает электромагнитное сопротивление двигателя, и регулятор приоткрывает заслонку карба - ДВС начинает потреблять больше, чтобы держать обороты.

До определенного предела, ДВСу хватает топлива холостого хода + небольшой добавочной порции. После этого предела, небольшой добавочной порции уже недостаточно и потребление возрастает. Поэтому меньше иметь нагрузку - смысла нет, топливо все равно сгорает, но впустую. Больше - тоже, потому что расход резко возрастает. Производитель как правило говорит что этот предел - 70% от номинальной мощности, но это ЛПП - она зависит от температуры воздуха, от износа колец поршня, от качества бензина.

Возможно вам стоит эмпирическим путем на слух (я в свое время занимался машинами, у меня такой слух есть) подобрать эту оптимальную мощность, подключая нагрузку за нагрузкой, и ловя момент когда генератор из мурлыканья переходит на ворчание.

А вот что я вам настоятельно посоветую для экономии - раскошелиться и установить редуктор + небольшой баллон. Расход может процентов на 5% больше чем бензина, но износ меньше, бензин ничего не разъедает, карб не засоряется, поршневая не коксуется, да и LPG пока что дешевле.

Та дасть бог, цього року якось пропетляємо без цього. В лютому вже сонця має побільше бути.
Бо що 1л, що 0.7л на 1кВтг то все одно дороге задоволення.
Ентузіасти правда і до магістрального газу підключають. Але то не законно і не дуже беспечно.
Та і гугл каже, що моторесурс китайських генераторів всього 500 годин.

Не надо так делать. Занимались машинами ? А такое советуете.
Не делайте так, УОЗ никто не отменял. Я не говорю уже о том, что регулировку клапанов надо проверять после покупки (верить на слово производителям нельзя)
Часто (обычно) УОЗ фиксированный и изменить нельзя, поэтому газ просто не получится подключить.
Не, можно подключить и даже работать будет...но не долго.

1768309213057.png

Ентузіасти правда і до магістрального газу підключають. Але то не законно і не дуже беспечно.
И вот почему...

1768309356031.png

Метанчик там обычно. Но никак не пропан-бутановая смесь.

Назад
Угорі