FAQ Огляд інверторів Deye - Загальна тема

Товариші, скажіть будь даска, якщо потрібно "стягнути" навантаження в 20кВт (ліфт, три фази) то якщо взяти 2 деї по 12кВт, вони в паралель з цим справляться? Чи там паралель для інших сценаріїв?
Есть живой кейс 2х12квт 3ф
Нагрузка компьютеры, ибп. Иногда даже при нагрузке общей 15квт (по 7-8 на каждом) ловим на любом из двух AC current overload при переходе на батарею. При чем нагрузка статичная, а проблема может возникнуть 1 раз из 10 переходов.
Ещё одно расстройство это то что параллельный режим никак не решает вопрос отказоустойчивости. Как только слейв или мастер валится с ошибкой то второй уходит в ошибку как потеря параллели. Была надежда таким образом сделать резерв, но, я думаю, даже если третий поставить то всё развалится при выходе из строя одного инвертора.

Може, комусь з власників трифазних гібридів, буде корисним.

З далеких доінверторних часів є у мене невеличкий бензиновий генератор на 2,2 кВт, інверторний (даруйте за тавтологію). Вирішив його подружити зі своїм трифазним Deye, на випадок довготривалої відсутності міської мережі. Вчора ввечері провів тестові випробування. Зарядний пристрій притягнув з роботи, ми такі використовуємо у спецтехніці. Може й не самий дешевий, але батареї береже та супернадійний. Результатом вдоволений, генератор навантажується на 1,5 кВт, він працює стабільно на сталих оборотах, незалежно від того, що на Load інвертора. За 2 години батарея ємністю 240 Аг підзарядилась на 9%, при цьому будинок споживав у звичайному режимі. Вмикались праска та фен. Генератор спалив за цей час біля 2 літрів бензину. Кабелі використав з комплекту батареї, тільки довелось трохи підчесати на точилі клеми, бо заширокі для зарядного. Підключився прямо до клем батареї для паралельного підключення. Мережу, на всяк випадок, вимкнув. За 2 години зарядка залишилась майже холодною, не нагрівається.

Вкладення

• 20241214_181533.jpg
    20241214_181533.jpg
    842,1 Кб · Перегляди: 19
  • 20241214_181556.jpg
    20241214_181556.jpg
    452 Кб · Перегляди: 19
  • 20241214_181730.jpg
    20241214_181730.jpg
    1 Mб · Перегляди: 19
Так, навіть з 5 кватних можна. В інструкції навіть схема є
Ну так то понятно почему бы и нет. Вопрос стоял создать 3 фазы.

От части соглашусь, от акб они действительно создадут 3ф питание.

Вот если бы они могли от 1ф города создать 3ф питание это было бы действительно круто.

Останнє редагування:
А де саме він так стояв? Інвертори не про перетворення однієї фази в три. Для цього існують частотні перетворювачі.
Я именно так трактовал сообщение которое процитировал.

И в каком месте создаются 3 фазы из одной?
3 однофазних інвертори працюють паралельно, але два слейва видають синусоїду з зсувом 120 і 240 градусів відносно майстра. Ось вам і 3 фази. Почитайте врешті решт мануал, там і схема є, і відповідні налаштування.

Останнє редагування:
Може, комусь з власників трифазних гібридів, буде корисним.

З далеких доінверторних часів є у мене невеличкий бензиновий генератор на 2,2 кВт, інверторний (даруйте за тавтологію). Вирішив його подружити зі своїм трифазним Deye, на випадок довготривалої відсутності міської мережі. Вчора ввечері провів тестові випробування. Зарядний пристрій притягнув з роботи, ми такі використовуємо у спецтехніці. Може й не самий дешевий, але батареї береже та супернадійний. Результатом вдоволений, генератор навантажується на 1,5 кВт, він працює стабільно на сталих оборотах, незалежно від того, що на Load інвертора. За 2 години батарея ємністю 240 Аг підзарядилась на 9%, при цьому будинок споживав у звичайному режимі. Вмикались праска та фен. Генератор спалив за цей час біля 2 літрів бензину. Кабелі використав з комплекту батареї, тільки довелось трохи підчесати на точилі клеми, бо заширокі для зарядного. Підключився прямо до клем батареї для паралельного підключення. Мережу, на всяк випадок, вимкнув. За 2 години зарядка залишилась майже холодною, не нагрівається.
Бімба! Я якраз планую те саме зробити, у якості зарядки використати оцей прилад: https://termostat.net.ua/ua_zaryadnij-pristrij-dlya-akumulyatoriv-lifepo4-48v-58-4v-80a-3840w-led-uk

планую те саме зробити, у якості зарядки використати оцей прилад: https://termostat.net.ua/ua_zaryadnij-pristrij-dlya-akumulyatoriv-lifepo4-48v-58-4v-80a-3840w-led-uk
Не знайшов на нього мануалу, з якого можна зрозуміти чи регулюється макс. напруга та струм. 58,4 В забагато, як на мене. Я би виставив 57,6 В. Ну і якщо качати всі 80 ампер, генератор повинен бути 5,5...6 кВт.

Не знайшов на нього мануалу, з якого можна зрозуміти чи регулюється макс. напруга та струм. 58,4 В забагато, як на мене. Я би виставив 57,6 В. Ну і якщо качати всі 80 ампер, генератор повинен бути 5,5...6 кВт.
Генератор вже є на 9 кВт

Бімба! Я якраз планую те саме зробити, у якості зарядки використати оцей прилад: https://termostat.net.ua/ua_zaryadnij-pristrij-dlya-akumulyatoriv-lifepo4-48v-58-4v-80a-3840w-led-uk
Тему з зарядними пристроями для LiFePo4 48V систем уже давно за західних (і не тільки) форумах розклали по поличках.
На сьогодняшній день найоптимальнішими рішеннями (с точки зору якість/надійність/ціна) є керовані промислові блоки живлення для телекому.

Тут можна ознайомитись з переліком -endless-sphere.com/sphere/threads/overview-best-rectifiers-for-charging-voltage-mod-eltek-delta-huawei-emerson-vertiv.114784

Вони розраховані на експлуатацію 365/24 в найсуворіших умовах. Мають усі можливі захисти, оскільки від них живляться елементи критичної інфраструктури телекому вартістю у сотні-мільйони $US. Вартісь простоїв там космос...
У них є тільки єдиний для усіх недолік - вентилятор який виходить з ладу через N років експлуатації. Міняється за 5 хвилин, без паяльника. Більше там нічого не ламається і вони працюють роками в онлайн.
На томуж ebay/aliexpress за ~$100 + $20-25 доставка через Mist ви можете без проблем придбати дуже пристойний зарядний, з переліку в посиланні вище, на 3kW.
Я собі привіз і використовую Vertiv R48-3000e3.

Усі ці блоки живлення керуються по CAN шині. Керувати можна як напругою так і струмом. Протоколи керування є у відкритому доступі. На github є купи проектів під ESP/ESP32, або будь який Arduino.
Тобто купуєте БП за умовних $125 (з доставкою) + ~$10 за ESP32 модуль + CAN модуль і отримуєте керований (через вебморду або по usb->pc, або як собі захочете, придумаєте...) до 3kW зарядний пристрій промислового рівня.

В усіх цих пристроях реалізована "аварійна система".
Усі вони розраховані на роботу під керуванням спеціалізованих контроллерів які постійно моніторять стан БП (під керуванням одного контроллера може бути ціла стійка таких БП на десятки kW) а також отримуючи дані від зовнішніх пристроїв (які вони живлять) і зовнішніх датчиків, вони в реальному часі "підлаштовують" параматри V-I БП. Якщо блок живлення втрачає зв'язок з управляючим модулем то він "переходить" на так звані "аварійні налаштування". Для прикладу - якщо БП заряджає LiFePo4 то контроллер можна налаштувати що від буде підіймати напругу до 56.8V (для прикладу) і струм буде стартувати з 40А і знижувати до 5А на 56.8V (теж для прикладу). У разі якщо втрачається зв'язок БП з контроллером (аварія контроллера, згорів, обрив дата лінії і т.д.) то БП переходить на "аварійні" налаштування які занесені в його вбудований мікроконтролер (в його енергонезалежну пам'ять) - для прикладу 55V/1A - це все програмується і все можна у будь який момент змінити.
Ці БП ставляться "в паралель" для нарощування загальної потужності яку треба видати і все це керується контроллером - хоч промисловим, хоч DIY

Тобто використовуючи промисловий БП з DIY ("самопальним") контроллером за $10 ви все одно отримаєте абсолютно безпечний зарядний пристрій для своїх батарей!
Можна і не городити цей город - просто будете мати надійний БП

P.S.
Ресурси по темі:
Huawei R4850G2 (3kW) - www.beyondlogic.org/review-huawei-r4850g2-power-supply-53-5vdc-3kw/
Eltek Flatpack2 (1/1.8kW) - github.com/taHC81/Eltek-Flatpack2-ESPhome
Vertiv R48-3000e3 (1/2/3kW):
- github.com/PurpleAlien/R48_Rectifier
- github.com/anikrooz/Emerson-Vertiv-R48
- github.com/anikrooz/housebatt

А хто знає майстрів по інверторам / Deya компетентних в Києві?
Бо моя Дея що раніше працювало нормально раптом почала пищати, ті самі 15кГц.
Домашнім ОК, вони не чують, а моя специфіка слуху мене з розуму зводить... що вже про заміну думаю, але на що? теж питання...

• Like
Реакції: Doc
Питаннячко по cтатистиці в Deye Cloud.
Скріншот. Інвертор у якості ДБЖ.
Система з мережі забрала 17,6 кВт*год чи 17,6+6,3=23,9 кВт*год?

Вкладення

• Записати.JPG
    Записати.JPG
    38 Кб · Перегляди: 9
лайфхак, хто має трохи мало батарейок, якшо треба зайвих 500 Вт*г на добу, ставте Zero export power 40 замість 20.
Сумарно інвертор їсть 20 Вт вхолосту і 16 Вт на перетворення з DC на AC
Відповідно, воно на живлення інвертора буде брало з мережі і будете мати на 500 Вт*г батареї більше добу.
Ну і плюс у тому, шо Battery load і Home load тоді синхронні, чисто приємніше для перфекціоністів.

Назад
Угорі