[?] Законодательство регулирующее рынок Альтернативной энергетики

доброго дня. Не знайшов інфорсмації тому задам питання тут, вибачте.
1. Приватний будинок , встановлено ЗТ 30 квт.
2. Маю ще один участок. По документам там будинок невеличкий 6х8, але його вже нема. А єсть тільки невеличкий вагончик 3х6, та новий фундамент.
Все Дніпропетровська обл.
Чи можу я на другому участку поставити СЕС, враховуючи те що на мені один ЗТ вже єсть.
Вибачте що не в тему, може хтось дасть посилання по моїм питанням.

доброго дня. Не знайшов інфорсмації тому задам питання тут, вибачте.
1. Приватний будинок , встановлено ЗТ 30 квт.
2. Маю ще один участок. По документам там будинок невеличкий 6х8, але його вже нема. А єсть тільки невеличкий вагончик 3х6, та новий фундамент.
Все Дніпропетровська обл.
Чи можу я на другому участку поставити СЕС, враховуючи те що на мені один ЗТ вже єсть.
Вибачте що не в тему, може хтось дасть посилання по моїм питанням.
В Yasno зараз служба безпеки шукає активно порушення. І ось, якщо вони якось виявлять що будинку на справді нема, то мабуть будуть питання.
Точно знаю що перевіряють наразі призначення землі, на котрій розташовані панелі.

це відколи такі правила?
ЗАКОН УКРАЇНИ Про ринок електричної енергії
приватні домогосподарства - генеруючі установки, приєднані до електроустановок, призначених для споживання електричної енергії напряму або через мережі такого споживача, за умови що встановлена потужність генеруючих установок не перевищує величину дозволеної (договірної) потужності електроустановок такого споживача, призначених для споживання електричної енергії, але не більше 30 кВт, та продажу виробленої, але не спожитої електричної енергії за механізмом самовиробництва відповідно до статті 9-6 Закону України "Про альтернативні джерела енергії";

На одній ділянці підключено не більше 30 кВт, але немає заборони мати ще одну ділянку з 30 кВт.
Юридические тексты сложны для понимания нам, но вот тут (РОЕК) некоторые разъяснения, и похоже что мощность суммируется
Величина встановленої потужності генеруючих установок приватного(-их) домогосподарства(-в) визначається на підставі паспортів точок розподілу як сумарна потужність встановлених генеруючих установок за всіма площадками вимірювання приватного(-их) домогосподарства(-в), які належать індивідуальному побутовому споживачу на території України, у тому числі на праві спільної власності (спільне майно), і не може перевищувати, встановлену потужність для відповідної категорії генеруючої установки, визначеної законом;

Останнє редагування модератором:
Ви щось зовсім відстали від життя. Із 22 року, це всі ті сумнозвісні правки, проти яких я власне всіх і об'єдную і суди йдуть
в мене просто знайомий запустив другу дСЭС на сусідній ділянці в 2023 році.... мабуть прийшлось на когось іншого оформлювати....

Назад
Угорі