Збірка станції

Тому я не розумію, як зробити то балансування при 3.6В.
"The standard charge means charging the cell with charge current 0.5C(A) and constant voltage 3.65V at
(25±2)℃, 0.05C cutoff"

0.05 C cutoff - це 280*0.05= 14A
Завершення заряджання має бути зі струмом 14А. Тоді балансування в 2А буде норм

Останнє редагування:
не буде там разів, там пів години різниці.
це в уже збалансованої пів години, а в Ігор_Л вони не збалансовані.
а в мене за пару хвилин проходить балансування всього навсього при RCV 3,5В а не пів години і чого б це?
але якщо ви любите подовбити в захист по OVP (що буде кожні пару секунд при заряджанні до 3.6+) - це ваша справа ;D
ніразу небуло OVP в бмс інвертора у мене кан шина підключена ненада казочки розказувать, а на акб електровеліка іде циклічний перезапуск зарядки і не через 1с а до падіння OVPR 3,4В а це займає від 30с і з кожним разом збільшується аж до годин між повторним включенням і заряду до OVP 3.5В. а заряд до 3,45В то фігня особливо в циклічному режимі електровеліка.
Доречі в тих самих даташитах на які ви часто ссилаєтесь заряд виконується саме до 3,65В а тут ви чото не по даташиту робите.

Останнє редагування:
а в мене за пару хвилин проходить балансування всього навсього при RCV 3,5В а не пів години і чого б це?
Мабуть тому що в мене balance trig 3.42 а rcv 3.45 і воно в той час ще дозаряджає?;D
1734949447909.png
Доречі в тих самих даташитах на які ви часто ссилаєтесь заряд виконується саме до 3,65В а тут ви чото не по даташиту робите.
Тому що це Cutoff voltage, верхній дозволений поріг після якого починається деградація, різниця між 3.45 і 3.65 в 1-2% ємності, навіщо мені кип'ятити комірки
заради цих 2%?
ніразу небуло OVP
А в мене було в перший цикл, коли декілька комірок 3.65 а інші ще 3.37-3.5. Але все рівно вони години за 4 збалансувалися і далі вже такого не було (навіть на графіках видно що вони до старту балансування майже без розбалансу приходять 3.39 min 3.41 max)
а в Ігор_Л вони не збалансовані.
Там скоріш за все брак з великим саморозрядом, тому я і попросив його зарядити ЛБЖ до 3.45 (можна і до 3.65 - пофіг) і подивитися коли струм впаде до 0.
Але він вже 2-й день не відповідає в темі=)
Знову ж таки, здорова комірка повинна відбалансуватися що на 3.45 що на 3.65, так на 3.65 можливо трохи швидше, але не так щоб воно там за добу не зарядило.

Мабуть тому що в мене balance trig 3.42 а rcv 3.45 і воно в той час ще дозаряджає?;D
старт баланса на 3,4В а RCV3.5в але балансир активно починає працювать тіки під кінець блище до 3,5В , навіть при 3,45В вмикається ненадовго всі ідуть в рівень, бо я їх ідеально збалансував на 3,6В. і всетаки кан шина це штука класна.
я і попросив його зарядити ЛБЖ до 3.45 (можна і до 3.65 - пофіг) і подивитися коли струм впаде до 0.
Але він вже 2-й день не відповідає в темі=)
мабуть пішов якусь зарядку купувать. щоб не дивитися на страждання балансира.

Тому що це Cutoff voltage, верхній дозволений поріг після якого починається деградація, різниця між 3.45 і 3.65 в 1-2% ємності, навіщо мені кип'ятити комірки
заради цих 2%?
Заряджання до 3,65 рекомендує виробник.
І це гарантовано буде 100% SOC .

До 3,45 В - немає гарантії, що всі вони отримають по 100% .
Дисбаланс практично буде гарантовано,
вважаючи , що
послідовно з'єднані комірки впливають одна на одну та в них є певний розбіг параметрів ( Внутрішній опір, ємність...) в реальних умовах використання.
Взагалі розтягувати зарядку на декілька годин заради балансування та особисто контролювати цей процес - це дичина .
Ось відос заряджання струмом 0,5С з 96% до 100%
Ніяких OVP, швидко, потужність 1,4кВт

Вкладення

• VID_20241223_143729_0_COMPRESSED.mp4
    43,6 Mб
Останнє редагування:
Виробник нічого не рекомендує, він тільки приводить параметри на яких він тестує.
Так, там десь 99% від максимальної=)
Дисбаланс практично буде гарантовано
Тільки на низах <3V, при чому що на 3.65 що на 3.45 на комірку.

Взагалі розтягувати зарядку на декілька годин заради балансування та особисто контролювати цей процес - це дичина .
Хз про що ви, я не контролюю цей процес, і як видно він проходить за пів години, параллельно з absorption фазою=)
Скажу більше, в цілому я можу поставити балансир назад на 3.45 і буде так само за 5-10 хв балансувати вже по завершенню absorption.

Відоси з однією коміркою до балансування не стосуються

І це гарантовано буде 100% SOC .

Дисбаланс практично буде гарантовано,
я це вже на практиці побачив особисто.

Останнє редагування:
Добрий вечір.

Відбалансував я свою збірку з 16S 280 Аг. Зараз все добре. А ведь ледь не купив дуже коштовний балансир (на 12А балансу) на АЛИ...

Довбався з цим питанням біля 2х місяців... Стояли на БМС налаштування від Анди з офф грид нараж, але при досягненні 3.45В і коли інвертор починав знижувати струм, комірки як блохи розповзалися... деякі вверх, деякі навпаки просідали по напрузі. Розбаланс зростав... обмежень цьому зростанню я не бачив і це мені не давало спокою, тому використовував збірку при 90% SOC, та дрючив собі мозок. Читав, шукав, пробував різні налаштування...

Але все вирішилося просто. Поставив RCV 3.55, вимкнув на БМС флоат мод и залишив на день. Спостерігав... декілька разів комірки досягали OVP і БМС переривало заряд. Напруга повільно падала до OVPR, заряд відновлювався і так по колу. А балансир працював... працював... працював... і напруга комірок що відставали поступово зростала, зростала...

На зараз при 3.55В в мене повністю збалансована збірка з різницею між комірками у 0.006В. Повернув RCV на 3.45, все працює ідеально!

Також зрозумів, що вся та довбатня з балансуванням, що я собі сам зробив, це класичне "горе от ума". Якби не морочив собі яйця, та одразу залишив би збірку з налаштуваннями від Анді, то за пару-трійку днів воно все б чудово відбалансувало само.

Тому хлопці, якщо у вас проблема з балансуванням комірок та JK BMS, задайте налаштування від Анді та залиште техніку працювати, відбалансує і при 3.45...
Хочете прискорити процес - вимкніть ще Float mode, буде скоріше, не буде пауз по 6 годин на "перепочинок АКБ". Але і з флоат все зробе.

Але все вирішилося просто. Поставив RCV 3.55, вимкнув на БМС флоат мод и залишив на день. Спостерігав... декілька разів комірки досягали OVP і БМС переривало заряд. Напруга повільно падала до OVPR, заряд відновлювався і так по колу. А балансир працював... працював... працював... і напруга комірок що відставали поступово зростала, зростала...
Алелуя!!! Що я і казав, балансувати такі комінки при 3,45В то садомазо, навіть 15аг комірки важко балансуються балансиром 0,4А
при таких напругах, але мене ніхто не слухає, Licoze розказував що у вас комірки з саморозрядом, все що завгодно аби не признати що я правий, балансувати нада чим поблище до 3,6В хоча би періодично раз через 20 циклів.
Золоте правило будь якого акб чи свинцевого чи літієвого чим вища напруги тим лекше і швидче вони збалансуються.
Ненада боятися заряджати хоч переодично до 3,6В, це навпаки вертає повну ємність, ліфер який постійно заряджати до 3,45В потім дуже погано бере заряд при спробі зарядити до повної емності 3,65В, їх тоді нада цілу добу малим струмом заряджати.
Але все вирішилося просто. Поставив RCV 3.55,
я ж вам так відразу і сказав, чим вища напруга тим лекше балансувати, але тут багато діванних спеціалістів які рекомендують все що завгодно кроми того що треба.

П.С.
Є культ проскоземельшиків а є культ 3,45- вольтників. і ті і ті вважають себе правими.

Останнє редагування:
Що я і казав, балансувати такі комінки при 3,45В то садомазо, навіть 15аг комірки важко балансуються балансиром 0,4А
при таких напругах, але мене ніхто не слухає, @Licoze розказував що у вас комірки з саморозрядом, все що завгодно аби не признати що я правий
Я вам привів приклади що в мене на 3.45 вони балансуються за пів години а ви далі пишите про свої "на 3.45 небалансуєцца" :D
Ви бачите тільки те що хочете бачити, якщо ви уважно прочитаєте текст - виявиться що на absorption фазі у автора bmsка відправляла інвертор в Float на 3.35 і не давала накопичити заряд =)

І да, перший цикл завжди найдовший, це я також згадував:
А в мене було в перший цикл, коли декілька комірок 3.65 а інші ще 3.37-3.5. Але все рівно вони години за 4 збалансувалися і далі вже такого не було (навіть на графіках видно що вони до старту балансування майже без розбалансу приходять 3.39 min 3.41 max)

@Licoze розказував що у вас комірки з саморозрядом
Звичайно, бо автор не сказав що в нього батарея на 6 годин у Float переходила=) Саме тому я і питав який кінцевий струм заряду і інші навідні питання.
Золоте правило будь якого акб чи свинцевого чи літієвого чим вища напруги тим лекше і швидче вони збалансуються.
Факт, тільки ось для lifepo різниця там ні про що ) А по друге, ви хоч один свинцевий акб з балансиром бачили, яке балансування? :D
це навпаки вертає повну ємність
Є культ проскоземельшиків
А є культ "вертающих ємність"=)
але тут багато діванних спеціалістів які рекомендують все що завгодно кроми того що треба.
Диванні спеціалісти рекомендують те що робить європа вже 5+ років, коли в Україні тільки в 2022-му LiFePo4 почали чути)
І те що перевірено практикою багатьох людей.
Спостерігав... декілька разів комірки досягали OVP і БМС переривало заряд. Напруга повільно падала до OVPR,
@Kalan2024 А ось те що я писав у пості вище, але ви знову ж таки не вірили :D

Коротше, можете хоч до 4V їх ганяти, тільки людям це не радьте=) А те що раджу я використовують люди з системами по 100+кВтГод ємності а не з "батареєю вєліка" :D Так що розвивайтеся, вивчайте англійську, читайте закордонні форуми=)
P.S. 3.45 one love.

Я вам привів приклади що в мене на 3.45 вони балансуються за пів години
А в людини вище он приклад який ви вперно не бачите два місяці немогли збалансуватися, нестиковочка. Про що далі можна розмовляти? тай який сенс?
А є культ "вертающих ємність"=)
я декілька AGM реанімував з трупа, від маленького до великого. і навіть Li-io 18650 розряджені практично в нуль (ноутовська батарея) відновлював працюють не один рік уже в ліхтариках машинках світильниках.
ви хоч один свинцевий акб з балансиром бачили, яке балансування?
Прикиньте бачив і не раз у людей (не вживу, на відео різних установщиків , і простих людей ) на 24в(2 по 12) AGM стоять. і на 48в 4 по 12в стоять.
https://rozetka.com.ua/ua/453054920...hReupaGqeVxVRP88nfPrKboOkY0wioSQaAgoaEALw_wcB
при постійному неповному заряді комірка починає піддаватися ефекту памяті і потім її дуже важко зарядить до 100%, і це вже давно доказано практично а не в теорії. тому періодичний заряд до 3,65 просто необхідний.
Кінець.

Останнє редагування:
А в людини вище он приклад який ви вперно не бачите два місяці немогли збалансуватися, нестиковочка. Про що далі можна розмовляти? тай який сенс?
Поставив RCV 3.55, вимкнув на БМС флоат мод
Хочете прискорити процес - вимкніть ще Float mode, буде скоріше, не буде пауз по 6 годин на "перепочинок АКБ".
Ви і справді не розумієте чи не хочете розуміти причину зі слідством=)

Ви і справді не розумієте чи не хочете розуміти причину зі слідством=)
Я то рузумію, і навіть про ті речі про існування яких ви походу щойно дізналися, якими користуються тут в Україні а не десь в європі.

при постійному неповному заряді комірка починає піддаватися ефекту памяті
Це вказано в якій інструкції чи посібнику виробника таких акумуляторів?
Просто цікаво, де про "ефект пам'яті у LiFePo4 акумуляторів" можна почитати?

Це вказано в якій інструкції чи посібнику виробника таких акумуляторів?
постараюсь ввечері найти той тест комірок з автобуса де комірки заряджали ненаповну протягом декількох років із за чого і з'явився ефект памяті.

той тест комірок з автобуса
Ні, мені саме цікавий той факт, чи пише щось про "ефект пам'яті" виробник?
Я так думаю, що у виробника набагато більше було тестів та випробувань, ніж у "водія автобуса".

Я так думаю, що у виробника набагато більше було тестів та випробувань, ніж у "водія автобуса".
перед тим як думать нада подивитися тест, і тест робив не водій автобуса а профі в якого є необхідне обладнання

А Ви мені знову:
нада подивитися тест

Назад
Угорі