Збірка станції

поки шукав про ефект памяті напоровся на такі, секті 3,45в вольтників до перегляду рекумендую, дивитися від початку до кінця оба відео, мінусів при заряді 3,45в явно більше чим плюсів, висновки кожен робіть самі для себе.

а ось і про наслідки постійних недозарядів на ємність(можна назвати ефектом памяті) і заряд ліфера, даю посилання з таймкодом на 36хв 16с. періодично всеодно нада заряжать на 100% подобається вам це чи ні.
Тим хто не вїхав у графіки поясню простими словами якщо ліфер постійно заряджати до наприклад 3,4в, то через пару років такої роботи щоб зарядити на 100% такий акум, доведеться потратити часу в рази більше ніж за звичай (десятки годин), причом щоб позбавитися такого приколу треба зробити 3-4 прогони з зарядом до 100% і з кожним разом час заряду буде зменчуватися поки мне прийде в норму. І цей процес дуже нагадує відновлення ємності у нікельметалгідридних акумів в яких сильний ефект памяті, тіки в металгідридному нада було обовязково повністю розрядить, а тут навпаки повністю зарядить щоб набралась повна ємність.

Останнє редагування:
поки шукав про ефект памяті напоровся на такі, секті 3,45в вольтників до перегляду рекумендую, дивитися від початку до кінця оба відео, мінусів при заряді 3,45в явно більше чим плюсів, висновки кожен робіть самі для себе.
Друге відео на 13.55 як би все пояснює=) Ну і на 8:22 видно різницю в 1.3%, чому на першому вийшло 5- я хз.
Плюс на другому відео у автора absorption фаза(CV) на 3.45 вийшла 1 год 16хв, в мене вона триває 20 хвилин.
Тому всі його висновки про час на заряд не дуже актуальні=)
Причина очевидна - у більших комірок - менший опір (це аксіома), тому струм там починає падати при меншій дельті від RCV.
1735042783977.png

Друге відео на 13.55 як би все пояснює=) Ну і на 8:22 видно різницю в 1.3%, чому на першому вийшло 5- я хз.
Плюс на другому відео у автора absorption фаза(CV) на 3.45 вийшла 1 год 16хв, в мене вона триває 20 хвилин.
Тому всі його висновки про час на заряд не дуже актуальні=)
Причина очевидна - у більших комірок - менший опір (це аксіома), тому струм там починає падати при меншій дельті від RCV.
а на 14-50 він фактично втоптав у землю постійний заряд на 3,45В
1-криве балансування, нормально балансує тіки 3,55в і вище.
2-збільшення часу заряду, в наших краях це дуууже актуально було коли вирубали на 4г через 2г. але це ще можливо залежить від алгоритму заряда самого інвертора.
3- зниження генерації СП при заряді акб
4-зниження ефективності мппт, бо саме мппт витягує до потрібної високої напруги заряду яку взяли і понизили.

Останнє редагування:
Ось так збалансувалося за декілька днів простою батареї з увімкненою бмс і короткочасним навантаженням холодильника на 30хв:

Вкладення

• Screenshot_20241224_215945_BMS.jpg
    Screenshot_20241224_215945_BMS.jpg
    707,2 Кб · Перегляди: 12
3- зниження генерації СП при заряді акб
4-зниження ефективності мппт, бо саме мппт витягує до потрібної високої напруги заряду яку взяли і понизили.
До якого, бреду можна дійти, я в шоці. Яким чином заряд АКБ впливає на виработку панелей? Та ефективність МППТ?

Яким чином заряд АКБ впливає на виработку панелей? Та ефективність МППТ?
це відноситься на скіки я зрозумів до низьковольтних МППТ, а виробітка панелей при заряді, щоб зрозуміть нада кучу роліків передивитися там все пояснюється

А про ефективність панелей та МППТ все просто щоб воно працювало ефективно треба щоб навантаження було більше або равно потужності панелей, як що немає навантаження то ефективність 0, тому в автономній системі панелі (МППТ) не можуть весь час працювати 100% ефективно

Сучасна освіта, по роліках невідомо від кого і з якою кваліфікацію, печаль... :(
той "від кого" сам проектує і штампує потужні пасивні балансири, так що міски там є. і кваліфікація.

Останнє редагування:
про виробника я нічого не казав
Так тому я й питаю, що це все домисли та здогадки тестувальників. А виробник про "ефект пам'яті" ну зовсім нічого не згадує!
А з 36-ї хвилини ютубер розказує: "Я не хімік, я нічого не розумію, я технічні терміни не знаю, я спеціаліст (можливо) по кислотним акумуляторам, я не можу пояснити нічого і чому так. Від панелей акумулятор не заряджається повністю (тому що, можливо, їх недостатньо), а генератором я лише раз в рік можу дозарядити......"

Останнє редагування:
Я повірю в факт, коли про це скаже ВИРОБНИК, а не незрозумілий вражий тестувальник!
Виробники кажуть заряжати до 3,65В ну ви чото нехочете , у вас якась вибіркова система , те берем за істину а це не берем хоча і то і то виробник сказав.

щоб це був факт треба протестувати не одну сотню акумуляторів і вивести статистику
так він якраз і каже що вже не перший раз з таким стикається і саме такий прикол тіки з акумами які робили у стислому вікні SOC і небачили 100%

Назад
Угорі